Inspiratie

Fashion inspiratie: 25 heerlijke streetstyle outfits

Het is lente! En daarom vind ik het hoog tijd om fashion wise langzaam iets meer naar iets-hogere-temperatuur-outfits te gaan kijken. Je weet wel, blote enkels, dunnere jasjes, sowieso iets meer huid aan alle kanten (maar nooit teveel!) en een goeie zonnebril. En nog steeds veel truien en jasjes, want er is niks lekkerders om jezelf buiten in te hullen als het nog net te koud is voor enkel een t-shirt. En als dat het wel is, knoop je het gewoon lekker nineties-wise om je middel. Supermakkelijk, en als ik de trends moet geloven, nog nonchy-fancy ook – mocht je daar waarde aan hechten 😉 Anyway, ik heb weer een hele reeks simpele, veelal capsulewardrobewaardige outfits voor je, die míj in ieder geval inspireren. Enjoy! (en heb je behoefte aan meer outfitinspiratie? Ik heb een actieve Style Pinteresthier vind je ‘m –  waar ik al mijn inspiratie op bewaar!)

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_0

 

#1

Ik zie ze steeds vaker voorbij komen en nu kan ik officieel zeggen dat ik er een ontzéttende voorliefde voor heb ontwikkeld (kijk uit, je gaat ze vaker tegenkomen in dit bericht): matchy pakjes. Het verhoogt je coolfactor met duizend punten (mocht je daar behoefte aan hebben) en het scheelt een hoop “hoe ga ik dit nou weer combineren?”-twijfels bij je kledingkast. Dit jeans ensemble van Reformation, eerlijk en duurzaam gemaakt van leftoverstoffen, vind ik awesome in alle opzichten. Het Ford jack kost $ 118.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_14

 

#2

A classic! Loafers zijn sowieso altijd een goed idee (ik moet de perfecte exemplaren helaas nog vinden, maar ooit gaat die dag komen) en gecombineerde met een mooie, ietwat vintage ogende jeans en een witte blouse heb je een simpele, klassieke combinatie te pakken. Ik vind het leuk hoe de blouse is opgeknoopt; het geeft me inspiratie hoe ik mijn linnen Reformation blouse weer wat kan upspicen. Soortgelijke (én duurzame én eerlijk geproduceerde!) zonnebrillen vind je bij Dick Moby en Gobi.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_23

 

#3

Nog een klassieker! Een mooie coltrui met een goede straight jeans en suede enkellaarsjes met een hak blijft een combinatie waar ik nooit op uitgekeken raak. De Boris boots van Aeyde (eerlijk geproduceerd in Italië) lijken erg op de laarsjes hierboven en het zal je dan ook niks verbazen dat ik verliefd ben.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_12

 

#4

Nog zo’n mooie combinatie die nooit verveelt: de klassieke trenchcoat met verder alleen simpele, zwarte items. Ik zoek nog steeds een mooie beigekleurige trenchcoat; deze van Filippa K vind ik prachtig (wel heel prijzig)

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_16

 

#5

Blonde babe Michaela Thomsen ziet er fantastisch uit in deze corduroy tuinbroek van Reformation (de Rodeo overall, $ 148). Ik hou wel van dat speelse; als je te bang bent dat je er kinderachtig uitziet met een tuinbroek (maar come on, what the heck, if you like it, you should wear it, right?), kun je er altijd nog mooie enkellaarsjes met hak onder dragen. Het hele idee van de Franse basketmandjes vind ik heel leuk, maar mij zul je er nooit mee spotten. Te onhandig. Mode moet wel praktisch blijven.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_22

 

#6

I LOVE THIS. Tof hoe het rokje de basic trui helemaal upspiced. Het Nederlandse Goat heeft mooie betaalbare eerlijke truien in de collectie die erg op deze lijken.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_9

 

#7

Weer zo’n bewijs dat een trenchcoat een super veelzijdig kledingstuk is dat je zowel super klassiek als sophisticated kunt dragen. Met een middenblauwe jeans en een goeie oversized trui ben je meteen klaar (en kun je je outfit altijd nog klassieker of meer streetstyle maken met een loafer of een witte sneaker). Er goed uitzien hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_1

 

#8

FIJN, deze outfit van Mirjam Flatau. Wat mij betreft de perfecte ik-ga-voor-chill-en-comfy-maar-ik-wil-er-nog-steeds-cool-uitzien-outfit. Hoewel ik de grootste voorstander ben van de Franse stijl, vind ik een wijde pantalon met witte sneakers op z’n tijd ook heerlijk. Joline Jolink heeft een aantal mooie simpele pantalons in de collectie die ik erg mooi vind (en nog eerlijk geproduceerd ook). Voor duurzame en/of eerlijke witte sneakers verwijs ik je graag door naar mijn conscious sneaker guide. Succes gegarandeerd!

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_21

 

#9

Ohh, wat ben ik verliefd op deze heerlijke stippenjurk van Reformation, gedragen door de knappe Eleonore Toulin. De fit is perfect (onwijs gekleed en toch damn sexy!) en de details bij de mouwen maken het net wat specialer. En om het nog leuker te maken: hij heet the Amsterdam dress. Gotta love it! 🙂 De perfecte enkellaarsjes op de foto zijn van het minstens zo coole By Far, een Spaans merk dat eerlijk in (voornamelijk) eigen land produceert.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_25

 

#10

You hate it or you love it, deze superwijde jeans. Maja Wyh kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen en ik moet je zeggen: ik ook niet. Mijn laatstgekochte jeans was ook een wijd model (model Jane van Kings of Indigo, hier en hier draag ik hem) en ik vind het een heerlijke afwisseling op die eeuwige skinnyjeans waar ik langzaam een beetje op uitgekeken begin te raken. Het geheim van het goed combineren van zo’n jeans zit voor mij in de combinatie met een wat korter bovenstuk, waardoor je benen ellenlang lijken. Een wijde, korte trui of een wat kortere, strakke top, in de broek gedragen. Bij mij ga je hem in ieder geval nog vaker terug zien!

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_2

 

#11

Wat een fijn kleurenpalet! En ik linnen altijd binnen een seconde gekreukt krijg, vind ik het wel een prachtig materiaal. Super ademend, natuurlijk en in gebruik super duurzaam. Ik hou van de combinatie met zo’n jack, een simpel t-shirt en een wat wijdere broek. Geeft een mooi klassiek silhouet.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_10

 

#12

Ook hier zie je een jeans die iets wijder loopt en er toch heel vrouwelijk uitziet, omdat hij bij de heupen mooi strak zit. Vind ik erg mooi, vooral gecombineerd zoals bij Jeanne Damas op de foto: met suede enkellaarsjes en een simpele trui in de broek. Classy!

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_24

 

#13

Eenvoud siert de mens, toch? De Franse Sabina Socol is daar wat mij betreft een ster in en ook op deze foto ziet ze er júist in haar eenvoud prachtig uit. Ik zoek bij deze de perfecte simpele, superdikke cardigan. Prachtig.

 

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_3

 

#14

Dit vind ik dus ook heel erg leuk. Een fijn bikerjack met een goeie jeans en je oude sneakers. Het perfecte bikerjack vind je bij Pelechecoco: eerlijk gemaakt van hergebruikt leer. Ik heb hem zelf ook! Mooie aansluitende jeans zoals op deze foto vind je bij Mud Jeans. Ik heb hem zelf ook en in het echt lijkt hij nog meer op de jeans zoals hierboven. Sneakers zoals Vans en All Stars – maar dan eerlijk en duurzaam – vind je bij Ethletic.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_11

 

#15

Ook dit vind ik cool. Een simpele sweater en een goed zittende jeans. That’s it. Perfectie!

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_26

 

#16

Yessss I lóóóóóve all denim looks! Of het nu een spijkerjack met een goede jeans is (niet eens per se in dezelfde kleur of wassing) of een compleet pak zoals Jeanne Damas hierboven draagt, ik vind het allemaal leuk. Mijn liefde voor Kowtow (fair + sustainable) is de laatste tijd ontzettend gegroeid en laat dit merk nu nét een denim suit in de collectie hebben (hier vind je de jacket en hier de pants). Je moet er even voor sparen, maar dan heb je ook wel wat.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_20

 

#17

Dit model jeans vind ik ZO MOOI! Ontzetten vrouwelijk en classy, het laat genoeg ruimte om prachtig schoeisel te showen en het is een fris silhouet in vergelijking met bijvoorbeeld een skinny of mom jeans. Kowtow heeft een aantal broeken in de collectie die hierbij in de buurt komen, zo mooi (de Stage pant <3)

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_15

 

#18

Nog zo’n gevalletje ‘eenvoud siert de mens’: twee simpele stukken in een hele mooie kleurencombinatie kunnen al zóveel voor je doen! Ik zoek nog een soortgelijk shirt als deze, maar het valt niet mee. Tot ik hem gevonden heb, vormt dit in ieder geval goede inspiratie.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_17

 

#19

Oké, dit wordt het laatste pakje, ik beloof ik! Maar wat vind ik dit een leuke combinatie. Fijne mediterraanse vibes, heerlijke slippertjes en super vrouwelijk, zonder een strakke vorm aan te houden.

 

Fashion_outfit_streetstyle_inspiratie_2018_18

 

#20

Als laatste een minimalistische outfit van Mirjam Flatau, die perfecte essentials combineert. Een prachtige tijdloze jas en een goede zwarte bootcut pantalon (waarbij het belangrijk is dat-ie lang genoeg is!) is altijd een goede combinatie. Bij Filippa K kun je op dit gebied fantastisch slagen. Een soortgelijke – maar fair & sustainable! – zonnebril vind je bij Dick Moby (hier, bijvoorbeeld). Van de gestreepte sneakers ben ik niet zo’n fan; doe mij maar crisp white. Een tas als deze heb ik nog niet fair gevonden, maar de tassen van Angela Roi komen in de buurt (al hebben ze niet zulk overduidelijk hardware). Helaas verzendt dit merk momenteel niet naar Nederland, maar mocht je een keer in de VS zijn… so pretty!

 

Bronnen:
Jeanne Damas, Mija, Adenorah, Sabina Socol, Reformation, Fashion Me Now, Lisa Says Gah, Maja Wyh, Pinterest.

 

Meer conscious fashion outfitinspiratie?

Bekijk Fashion inspiratie – 20 winter outfits (15-01-2018)
Bekijk Fashion inspiratie – 20 sweater weather outfits (02-12-2017)
Bekijk Fashion inspiratie – 21 fijne najaarsoutfits (14-09-2017)

1 Comments

  • Tof lijstje, dank voor de inspiratie! Voor dat overhemd bij #18: misschien Linenfox?

    Beantwoorden

Write a comment