Brands, Inspiratie

Móói: Filippa K AW18 fashion show

Dat ik groot fan ben van Filippa K, steek ik nooit onder stoelen of banken. Élk seizoen val ik weer als een blok voor de prachtige pasvormen, de kwalitatieve materialen en de stijlvolle tijdloosheid van de stukken. En nu zit ik weer kwijlend naar de AW18 show te kijken. Had to share.

 

Het credo: koop minder, maar investeer in stukken die je écht mooi vindt, die lang meegaan en die met respect voor de maker zijn geproduceerd.

 

Al sinds de oprichting in 1993 heeft Filippa K een focus op duurzaamheid. Het Zweedse merk richt zich bewust op het ontwerpen van kleding die perfect past in een capsulegarderobe: clean, minimalistisch, tijdloos en perfect te mixen en te matchen met de rest van je garderobe. Het credo: koop minder, maar investeer in stukken die je écht mooi vindt, die lang meegaan en die met respect voor de maker zijn geproduceerd. Filippa K is lid van de Fair Wear Foundation, waarmee je er zeker van kunt zijn dat de kleding onder eerlijke arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd. Filippa K kiest voor duurzame (en steeds meer natuurlijke) kwaliteitsmaterialen en ook in het proces is het merk veel bezig met verduurzamen.

Ik vind de eenvoud van Filippa K – júist in tijden van trendversnelling en overconsumptie – een fris geluid en een grote kracht.

En in een tijd waarin overconsumptie de normaalste zaak van de wereld is, vind ik de tijdloze uitstraling van Filippa K een fris geluid – helemaal op de Fashion Week catwalk, waar doorgaans de laatste trends centraal staan. Ook deze collectie wordt weer bepaald door klassiekers. Mijn favorieten zijn de wat wijdere, maar taps toelopende suit pants (hello, nineties!), de heerlijk zachte wegkruiptruien, de peacock coat, de tijdloze coltrui en de witte enkellaarsjes. Die laatste zijn erg ‘nu’ en wat opvallender, maar tegelijkertijd bewijzen ze dat ze nét de spice kunnen geven aan een verder simpele outfit en perfect te combineren zijn met de rest van een basic garderobe.

Ja, deze collectie is misschien “wel heel eenvoudig” als je het vergelijkt met de bontgekleurde trendy paradijsvogels die je van de catwalk gewend bent. Maar wat vind ik dat een heerlijke verademing. Hieronder vind je mijn favorieten; voor de volledige collectie, kijk op de website van Vogue.

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_1

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_2

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_3

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_4

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_5

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_6

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_7

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_8

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_9

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_10

 

Filippa_K_AW18_fashion_show_11

 

 

Fotocredits: Vogue

 

1 Comments

  • Ah die camel coat! Ik kan de eenvoud ook zeker waarderen. Én de hoge halslijnen.

    Beantwoorden

Write a comment