Brands

Sustainable & fair sunglasses van Gobi Amsterdam

Sustainable super sunglasses, anyone? Maak kennis met Gobi Amsterdam, een duurzaam zonnebrillenmerk dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook nog eens goed doet voor de wereld. De complete collectie wordt namelijk gemaakt van duurzame materialen én eerlijk geproduceerd. En onlangs mocht ik een kijkje komen nemen bij Gobi, om de collectie te bekijken en meer over het merk te weten te komen. Eh, yes please!

Voor de naam en het concept heeft het merk zich laten inspireren door de contrasten die je tegenkomen in de Gobiwoestijn. Dit is niet alleen prachtig doorgevoerd in de fotografie; ook de collectie kent subtiele contrasten. Zo is model Hedin (my fave!) is aan de voorkant mat gebrushed en aan de achterkant juist shiny gepolijst. Mooi! Bij Gobi vind je zes verschillende – vooral unisex – monturen in allerlei kleuren, zowel trendy als tijdloos. Allemaal superstevig, ik heb ze allemaal even getest. Prijsrange: € 99 – € 129.

 

Gemaakt van bioacetaat (op basis van katoen en houtpulp) en eerlijk geproduceerd in China

 

De collectie wordt gemaakt 100% biologisch afbreekbaar acetaat (gemaakt van katoen en houtpulp) en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in een kleine fabriek in China, tijdens een proces dat wel 2,5 maand in beslag neemt. Je bril wordt geleverd in een (opvouwbare! Super handig!) case die is gemaakt van gerecycled papier. Duurzaam in alle opzichten.

Ik mocht de complete collectie bekijken en echt, wat werd ik blij van de fashionable modellen en de fijne kleuren. De stevigheid van de brillen verbaasde me: super solid! Ik mocht een bril uitzoeken (whoohoo!) en na heel lang twijfelen – eh hello, loved them all! – koos ik voor model Hedin, in volcanic red (zie foto’s onderaan). Zo’n mooie bril: heel vrouwelijk, nét een tikke apart door de iets oplopende zijkanten, helemaal recht aan de voorkant en supermat gebrushed. En aan de achterkant ontspiegeld, wel zo handig. Als je me de komende tijd in de zon signaleert, ben ik waarschijnlijk mijn Hedin aan het rocken; het is nu al mijn favoriet. En wat betreft Gobi: check dit mooie merk, dat gerund wordt door hele leuke mensen die écht het verschil willen maken en mooie plannen hebben. En hou Gobi in de gaten!

De zonnebrillen van Gobi zijn onder andere verkrijgbaar via de eigen website, via Take It Slow en Geitenwollenwinkel.

 

Voor meer info:
check gobi-amsterdam.com

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_5

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_0

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_6

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_2

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_4

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_3

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_biodegradable_sunglasses_2

 

 

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_sunglasses_Hedin_Volcano_red_header

 

Gobi_Amsterdam_sustainable_sunglasses_Hedin_Volcano_red

 


 

 

Fotocredits: Peggy Kuiper, voor Gobi Amsterdam.
Foto’s Hedin + gele achtergrond: When Sara Smiles.

Hoewel ik een (prachtige!) zonnebril heb mogen uitzoeken van Gobi, heb ik dit artikel los daarvan geschreven; puur vanuit mijn persoonlijke enthousiasme voor het merk. Ik gun Gobi het podium en een hele mooie toekomst (al komt dat wel goed, gok ik zo :)).

 

3 Comments

 • Ik kende het nog niet, maar wat cool!

  Beantwoorden
 • Te gek hoor, ik zie helemaal hoe dit in jouw straatje past. Ook in de mijne trouwens! Ik vind ze ook nog redelijk betaalbaar, ik denk dat ik eindelijk volwassen genoeg ben om met iets van 100 euro op mijn neus te lopen. Mooi hoe ze nadenken over alle aspecten van ethiek en duurzaamheid en toch niet inboeten op stijl.

  Beantwoorden
 • Oh nice!Vooral die jij op hebt. 50s maar met een hedendaagse twist.
  En fijn dat deze dus gewoon afbreekbaar zijn.

  Beantwoorden

Write a comment