Products

Kritische garderobe clean-out: sellin’ my stuff part 2!

Mijn conscious fashiondroom is een beknopte garderobe, met alleen maar items die ik stuk voor stuk súper vaak en met liefde draag. De werkelijkheid vertelt me echter dat mijn kast nog verre van ideaal is. Ik heb wel eens een miskoop gedaan, niet al mijn kledingstukken zijn even favoriet en nog steeds is een deeltje niet helemaal ‘mij’. 2,5 maand geleden deed ik daarom een grote voorjaarschoonmaak en ik verkocht een aantal kledingstukken die ik nooit meer droeg. Over een aantal items twijfelde ik en ik besloot ze eerst een tweede kans te geven.

Maar – ik had het kunnen weten – iets dat niet helemaal ‘joy sparkt’ gaat het waarschijnlijk later ook niet doen. Ik heb besloten om de items waar ik over twijfelde, alsnog te verkopen. Het zijn items die nog in bijna-nieuwstaat of in ieder geval hele goede staat zijn. Ik verkoop ze in mijn Tictail shop en hieronder vind je het eerlijke verhaal achter de meeste items. Want hé, zo blijkt maar weer eens: I’m only human! 😉

Bekijk mijn persoonlijke Tictail shop, waar ik mijn kleding en accessoires verkoop!

 

 

 

Kimonotop – Nobody Has To Know
maat 36-40

Toen ik deze denim kimonotop van Nobody Has To Know zag, was ik op slag verliefd. Hij had heerlijke Japanse vibes en ik zag helemaal voor me hoe hij zou floreren in een minimalistische garderobe. Helaas heb ik ‘m maar een paar keer gedragen, toch niet helemaal mijn stijl (die al snel steeds Franser werd en van het Japans-Scandinavische af ging). Nobody Has To Know, een Nederlands merk, produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden en nog lokaal in Nederland ook. Deze top is gemaakt van een hele mooie, wat dikkere denim kwaliteitsstof en hoewel hij geen maatlabel heeft (dat is bewust onderdeel van het NHTK-concept: dat maten er niet toe doen en je moet dragen waar je je goed bij voelt – nice, toch?), valt hij mooi met maat 36-40. Ik heb maat 38 en ik vond ‘m perfect. Hij is echt nog als nieuw!

Bekijk de top hier

 

 

 

 

Linnen blouse – Reformation
maat 38

Deze blouse van mijn lievelingsmerk doe ik met pijn in mijn hart weg. Want hoewel ik vind ‘m nog steeds zo mooi vind, hangt er een ‘maar’ aan dit ding: hij is van linnen. En aangezien ik in werkelijkheid nou niet bepaald een dametje ben (laat je niet misleiden door mijn foto’s! ;)) en linnen heel snel kreukt, zijn wij geen gouden combinatie. Het is maat M en hij valt als maat 38/40. Op zich kan hij prima, maar ik vind ‘m voor mij daardoor nét iets te ruim. Daarom doe ik deze weinig gedragen prachtblouse weg. Hopelijk maak ik iemand anders er blij mee!

Bekijk de blouse hier

 

 

 

 

Cat eye zonnebril – Monki

Haha. Als ik naar deze zonnebril kijk, denk ik: “what were you thinking?!” Niet dat ik hem niet leuk vind, hoor. Maar dit is typisch zo’n gevalletje van ‘the trend made me do it’. Geïnspireerd door de vele influencerfoto’s was ik gefascineerd geraakt door de nineties zonnebrillentrend. Na wanhopige pogingen om tweedehands zo’n brilletje te scoren, kwam ik dit exemplaar tegen toen ik een vriendin me voor zichzelf meesleepte naar de Monki. Tsja, en daar lag hij, deze fijne zonnebril. Had to have it. Totaal niet duurzaam, maar hé, ik had toch alles geprobeerd (vertelde ik mezelf)? Na een paar keer dragen en me daar totáál oncomfortabel bij gevoeld te hebben, besloot ik dat zo’n hippe gezichtstoestand toch niet voor mij was weggelegd. Ik heb de bril slechts enkele keren gedragen en hij is echt nog in nieuwstaat.

Bekijk de zonnebril hier

 

 

 

 

Oversized denim blouse – Kings of Indigo
maat S (36 of 38)

Deze blouse is een gevalletje “nog steeds superleuk, maar ik doe hem gewoon veel te weinig aan”. Ik denk dat het ook te wijten valt aan mijn veranderende stijl. Althans; mijn smaak verandert niet, maar mijn zelfbeeld wel. Voorheen droeg ik vaak oversized items. Ik vond het silhouet interessant, maar ook voelde ik me er comfortabel in. Want het verbergt zo lekker. De afgelopen tijd heb ik veel over mezelf geleerd én ben ik mezelf meer gaan waarderen. Dat zorgt er op kledinggebied voor dat ik me veel prettiger voel in aansluitende kleding en de meer oversized items meer links laat liggen. Zo ook deze prachtige blouse. Hij is gedragen, maar niet héél vaak en hij is echt nog in topstaat. Het is maat S, maar hij valt oversized. Kan prima met maat 38.

Bekijk de blouse hier

 

 

 

 

Groen t-shirt – & Other Stories
maat 38

Dit t-shirt kocht ik spiksplinternieuw over van een vriendin die het toch niet zo ‘haar kleur’ vond. Maarreh… toen bleek ik ook niet zo míjn kleur te zijn! Het gevolg: dit fijne t-shirt ligt nog steeds gloednieuw in de kast te wachten om gedragen te worden. Dus zoek ik er een nieuwe eigenaar voor. Het is overigens een fantastisch model; ik heb ‘m in het zwart en ik draag hem ALL.THE.TIME.

Bekijk het t-shirt hier

 

 


 

Vintage blouse
maat S

Ik vind deze vintage blouse nog steeds heel mooi. Hij heeft een mooi vrouwelijk model, geborduurde bloempjes en je kunt hem bij de hals vast doen met een klein strikje. Mooi in een simpele (oeh! flared!) jeans, of een taillerokje. Er zit geen maat in, maar hij valt mooi met maat 38. Ik draag het liefst natuurlijke stoffen, daarom ben ik er niet zo’n fan van. De blouse is in topconditie!

Bekijk de blouse hier

 

 

 

Vintage Levi’s 501 shorts
maat 38

Ze blijven fijn, he? Die Levi’s 501 shorts – ik blijf het tof vinden hoe vintage items nog steeds zo van ‘nu’ kunnen zijn. Deze shorts scoorde ik bij Episode, geloof ik. Ze zitten soort van net-wel / net-niet goed, de hele tijd. Op zich is de maat goed, maar ik weet het niet zo. Het is ‘m gewoon niet helemaal voor me. Het is maat ….. en hij valt mooi met maat 38.

Bekijk de shorts hier

 

 

 

 

Skinny Hazen jeans – Mud Jeans
maat 27/32

Hij blijft mooi, deze jeans van Mud Jeans. Eerlijk en duurzaam geproduceerd en ook nog gemaakt van biologisch katoen – wát een mooi merk! Mud Jeans werkt hard aan een compleet circulair productiesysteem en wat ik heel tof vind, is dat je er niet alleen jeans kunt kopen, maar ook leasen. Nóg duurzamer! Ik kocht deze mooie donkergrijze skinny jeans alweer een tijd geleden. Hij zit echt perfect en heeft een klein beetje stretch in zich, waardoor hij zich mooi om je lichaam vormt. Toch is donkergrijs niet helemaal mijn kleur, ik ben meer van Team Blauw Of Zwart. Waardoor ik keer op keer naar mijn jeans in die kleuren grijp en dit exemplaar vaak blijft liggen. Zonde, toch? De jeans is in gedragen staat, maar kan zéker nog een tijd mee!

Bekijk de jeans hier

 

 

 

Vintage(-ish ;)) zonnebril

Dat ik een ‘ding’ heb voor cat eyes, is je nu misschien wel duidelijk. Ook dit vintage-achtige exemplaar heeft een kleine uitschieter aan de zijkanten en dat is precies wat ik er zo leuk aan vond. Ik zeg bewust ‘vintage-achtig’, omdat ik hem bij Episode kocht, een vintage & tweedehands winkel. Maar ik heb zo’n vermoeden dat de zonnebrillen er niet tweedehands zijn, aangezien ze er vrij nieuw en hip uitzien en ik exact dezelfde monturen ook wel eens bij andere winkels zie liggen.

On topic: ik heb deze bril maar heel weinig gedragen, hij is echt nog in topstaat. Ik verkoop hem, omdat ik vind dat ik genoeg zonnebrillen heb (een mooi exemplaar van Gobi en Dick Moby en een niet-duurzaam-superoudje van Monki) Op naar z’n volgende eigenaar!

Bekijk de zonnebril hier

 

 

 

Zwart vestje – Monki
maat 38

Dit zachte wollige vestje van Monki was een tijdje een favoriet. Ik heb hem regelmatig gedragen, maar hij is nog in hele goede staat. Kan zéker nog even mee! Ik ben inmiddels een truienmens geworden, dus daar grijp ik nu sneller naar. Bovendien heeft dit vestje wat kortere mouwtjes (hij valt tot ongeveer halverwege je onderarm – en ja, dat hoort zo :)), waardoor het meer een staat-leuk-ergens-overheen-vestje is dan dat hij je écht superwarm houdt. Daarom mag hij wel!

Bekijk het vest hier

 

 


 

 Wijde pantalon – H&M
maat 38

Ik kocht deze wijde pantalon van H&M tweedehands (al was-ie nog soort-van-nieuw, de vorige eigenaresse had ‘m in een opwelling gekocht) en hoewel ik hem nog steeds heel mooi vind, valt hij nét iets te kort. Ik heb vrij lange benen en hoewel mensen altijd zeggen dat ik daar heel blij mee moet zijn (wat ik ook zéker ben!), zijn broeken vaak te kort. Helaas! De broek is gemaakt van een licht glanzende stof en heeft mooie, subtiele jacquardweefsels all-over. In de advertentie in de link hieronder staan de afmetingen, zodat je zeker weet of-ie- geschikt is voor jouw beenlengte.

Bekijk de pantalon hier

 

 

 

 

Vintage Levi’s shorts
maat 38/40

Ik hoor je denken: “HOARDER!” Ja, ik bied 2 Levi’s shorts aan. Die hierboven sloot strak aan; deze viel bij mij oversized. Vond ik tof: relaxed voor op vakantie met een simpele tee en bovendien zit het heel lekker. Maar zoals je een stukje verder naar boven kon lezen, ben ik de laatste tijd wat meer van de aansluitende kleding. Daardoor draag ik andere Levi’s shorts heel vaak en blijft deze liggen. Zonde! In de advertentie achter de link hieronder staan de exacte afmetingen.

Bekijk de shorts hier

 

 

 

Lange blousejurk – H&M Conscious
maat 36(/38)

Deze lange blousejurk van H&M is een heerlijk ding. Hij is twee keer met me mee geweest op vakantie, naar Indonesië en Marokko. En wat heb ik ervan genoten! Hij valt heerlijk ruim (stylish pyjama vibes!) en is geweldig met simpele slippertjes of sandaaltjes eronder. Ik verkoop hem, omdat ik wederom eerder naar mijn meer aansluitende jurken grijp. Hij is gemaakt van 100% Lyocell (= Tencel) en in goede staat! Het is maat 36, maar hij kan ook prima als maat 38.

Bekijk de blousejurk hier

 

 


 

 Doorschijnende polkadottop – Zara
maat 36/38

Deze kocht ik onlangs van iemand over via United Wardrobe. Het leek me zo mooi staan met een simpele top met spaghettibandjes eronder en rode lippenstift. Helemaal French chique whatever. Maar toen ik ‘m bij mezelf aan zag, was dit het toch niet helemaal. Jammer, maar dat is nu eenmaal het risico als je online koopt. De top is, als ik de vorige eigenaresse moet geloven, nog helemaal nieuw (en dat doe ik, want hij is echt nog puntgaaf). Het is maat S en hij valt mooi met maat 36/38.

Bekijk de top hier

 

 

 

 

Wollen baret – Asos
(one size)

Niet echt summer proof, natuurlijk, maar mocht je alvast voor het najaar een fijn hoofddeksel willen: ik verkoop mijn wollen baret. Ik heb hem slechts één keer gedragen, dus hij is nog praktisch in nieuwstaat.

Bekijk de baret hier

 

 

 

Vintage broek
maat 36/38

Ik kocht deze vrolijke vintage bloemenbroek op de warehouse sale van Zipper (een toffe vintage winkel in Amsterdam). Ik kon hem helaas niet passen, maar hij leek wel te passen, dus besloot ik ‘m toch maar gewoon mee te nemen. Bij thuiskomst bleek hij inderdaad te passen, maar omdat ik helaas niet gezegend ben met een smalle taille (lees: ik ben best recht), zit hij me toch wat krap aan de bovenkant. En aangezien ik hem juist had gekocht om te fungeren als relaxte huisbroek, gaat dit ‘m niet worden. De exacte maten staan in de advertentie achter de link hieronder, maar hij valt mooi met maat 36/38 (althans, een taille met die maat – verder valt hij goed wijd, dus met een flinke kont kun je hem alsnog rocken ;)).

Bekijk het vestje hier

 

 


 

Super shiny vestje
maat 36/38

Ook dit vestje kocht ik op de vintage sale van Zipper. Ergens in mij zit een klein ekstertje verscholen, dat hapt naar alles wat glinstert. Zo ook dit pailletten-achtige vestje (of hoe noem je zoiets?!). Ik ben nogal van de verkleedfeestjes (ook al heb ik ze bijna nooit) en dan vind ik het heerlijk om mezelf in shiny vintage goodness te hullen. Maar toen ik thuiskwam en mezelf in dit ding in de spiegel bekeek, dacht ik toch: “wow, heftig! Wordt ‘m niet”. Dus mag hij weg. Hij valt goed met maat 38/40.

Bekijk het vestje hier

 

 

 

Fjällraven jack (men)
maat S

En last but not least probeer ik mijn vriend ook nog een favor te doen door zijn Fjällraven jack (model Sten in kaki) te verkopen. Hij was hem toch iets te klein (en inmiddels heeft hij een nieuw lievelingsjack van Patagonia, waar hij de hele tijd in loopt). Het jack is een aantal keer gedragen, maar nog steeds in fantastische staat en heeft vrijwel geen gebruikerssporen. Het is herenmaat S. Hopelijk zijn er mannen (of herenkledingliefhebbers :)) die hier iets aan hebben!

Bekijk het jack hier

 

2 Comments

  • Grappig hoe je kleding meeverandert met je innerlijke groei:) Ik heb hetzelfde maar dan andersom – ik draag juist meer wijdere kleding nu ik me zekerder voel omdat het gewoon relaxed mag zijn en ik niet meer per se mijn figuur optimaal hoef uit te laten komen om me goed te voelen.

    Beantwoorden
  • Zo ‘leuk’ om te zien dat ook jij nog miskopen doet 🙂
    Ik ben net begonnen met bewuster kopen en vind het ondanks helemaal overtuigd toch nog moeilijk af en toe…

    Beantwoorden

Write a comment