Frisse zomersalade rode biet geitenkaas 5 minuten klaar
Inspiratie

Mijn lievelingszomersalade (recept)

Nee, wees niet bang, ik heb nul #foodblogger aspiraties. Maar omdat dit plekje op het internet mijn kleine domeintje is en ik er kan doen wat ik wil, plaats ik lekker een gemaksreceptje voor op dagen dat het aanrecht niet je beste vriend is. Geen rocket science, want ik ben alles behalve een masterchef; gewoon een hele simpele zomersalade die héél toevallig ook nog mijn lievelings is. En aangezien het vandaag heter dan heet is en je waarschijnlijk geen zin hebt om lang te kokkerellen (tenzij je een culinaire barbecue aan het voorbereiden bent), is dit misschien wel perfect voor vandaag! De salade is helaas niet geschikt voor vegans, maar je kunt de geitenkaas natuurlijk weglaten en de honing vervangen door ahornsiroop.

Makkelijke, frisse zomersalade
met rode bieten en geitenkaas

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
rode bieten  (300g)
zakje veldsla  (75g)
(biologische) geitenkaas  (125g)
linzen  (blik, 400g)
2 handjes walnoten
croutons  (40g)
balsamicoazijn
Optioneel: een klein beetje (biologische) honing, zout, peper

Laat de linzen uitlekken in een zeef en spoel ze een beetje af. Verdeel de veldsla over twee grote borden. Snijd de bieten in stukken en verdeel vervolgens de bieten, geitenkaas, linzen, walnoten en croutons over de twee borden. Als laatste sprenkel je wat balsamicoazijn over je salade heen en optioneel wat peper, zout en honing (als je het liever wat zoeter hebt). Voila, je salade is klaar. En nu weer snel naar buiten! Geniet ervan! 🙂

 

IMG_9502_1000 Frisse zomersalade rode biet geitenkaas 5 minuten klaar

2 Comments

  • Ik zou hem zelf veganizen, maar dat gaat met salade heel makkelijk 🙂 En ik ben dol op snelle recepten, ik ga hem opslaan!

    Beantwoorden
    • Haha, snap ik heel goed, is ook beter 🙂 Ik veganize salades ook vaak, maar ik ben ZO (ZÓÓÓÓÓÓÓÓ) gek op geitenkaas dat ik die hierin móet doen!

      Beantwoorden

Write a comment