Matt & Nat Alaya crossbody bag black
Fair fashion

New in: Matt & Nat Alaya tas

Wat was ik blij, toen ik de Alaya tas van Matt & Nat voor mijn verjaardag kreeg. Mijn duurzame tassencollectie is minimaal en hoewel dat ergens natuurlijk wel goed is voor mijn ‘conscious shopping mind’, vind ik het fijn om de keuze te hebben. Vooralsnog droeg ik vaak of mijn rugzak (ook van Matt & Nat, deze!), of een eigenlijk veel te klein vintage tasje. Heel schattig, maar ook onpraktisch omdat het zo klein was.

Met mijn Alaya tas heb ik daar geen last meer van. Hij heeft een heel handzaam formaat met twee vakken: mijn knots-van-een-portemonnee (deze in het cognac) past perfect in het voorvak, samen met mijn andere basics (telefoon, lippenbalsem, sleutels, etc.). En dan is er ook nog het grotere achtervak, waar ik een stoffen tasje in heb zitten voor onverwachte aankopen waarvoor ik dan geen overbodig plastic tasje hoef aan te schaffen. Het achtervak is over het voorvak heen te vouwen middels weggewerkte magneetknoppen, die goed blijven zitten. De tas is ook te gebruiken als clutch.

De Alaya tas is net als de andere tassen van Matt & Nat gemaakt van PU leer, waarvan een deel gerecycled plastic, en de voering is gemaakt van 100% gerecycled nylon. Het materiaal lijkt op leer, maar voelt iets stugger aan. De tas voelt soepel, maar stevig en tijdens de paar keren dat ik hem nu al heb gebruikt, liep ik er heel blij mee rond 🙂 Voor de vegans onder ons: alle producten van Matt & Nat zijn helemaal vegan, dus je kunt er met een gerust hard shoppen.

 

Matt & Nat Alaya crossbody bag black Matt & Nat Alaya crossbody bag black Matt & Nat Alaya crossbody bag black Matt & Nat Alaya crossbody bag black Matt & Nat Alaya crossbody bag black

Write a comment