O My Bag Luna bag
Products, Review

Mijn favoriete tas – de Luna bag van O My Bag (review)

Ontmoet mijn mooie lieveling, mijn Luna bag! Ik had dit perfecte ronde schoudertasje van duurzaam tassenmerk O My Bag al lang op het oog; kan me herinneren dat ik al aan het begin van mijn fair fashion reis een beetje verliefd was op deze eyecatcher. Maar € 165,- voor een schoudertasje was toch een beetje boven mijn budget. Toch bleef-ie in mijn hoofd: ik vond de ronde vorm toch wel héél schattig. En het dikke, cognackleurige leer toch wel héél mooi. Een tijdje geleden hakte ik de knoop dan eindelijk door en mocht ik hem van mezelf kopen. Inmiddels loop ik alweer een tijdje non stop met Luna rond. Tijd voor een review. Was ze (ja, het is een ‘zij’, heb ik besloten) het waard?

O My Bag
Changing the world,
one bag at a time

Voordat ik je meeneem in mijn ervaring met de tas, wil ik even kort stil staan bij het mooie merk erachter. O My Bag is Nederlands, maakt kwaliteitstassen en heeft ethics hoog in het vaandel staan. In 2010 werd de eerste tas op de markt gebracht en inmiddels timmert het merk hard aan de weg met stijlvolle, tijdloze ontwerpen (is er een conscious fashion plek waar ze O My Bag níet verkopen?!). O My Bag maakt zich hard tegen moderne slavernij door vrouwen een beter arbeidsalternatief te bieden. Er wordt uitsluitend samengewerkt met fabrieken in India die goede arbeidsomstandigheden en lonen kunnen garanderen en daarnaast verzorgt het merk trainingen en opleidingen voor medewerkers om continu ontwikkeling te kunnen bieden.

Alle tassen van O My Bag zijn gemaakt van dik, ecologisch (biologisch) gelooid leer. In 2015 won het daarmee zelfs de Sustainable Leather Awards, een bekroning op het werk! Tegelijkertijd betekent het natuurlijk dat de tassen niet geschikt zijn voor vegans (maar die kunnen voor een soortgelijk tasje, de Hope bag, terecht bij Matt & Nat). De tassen zijn allemaal erg stevig en gemaakt van dik leer.

Bekijk de duurzame tassencollectie van O My Bag hier

 

 

DSC_9474_1000

 

IMG_94821_1000

Review Luna Bag:
wat een fijne, prachtige toptas!

Inmiddels loop ik alweer even (non stop :)) met Luna rond. Wat ik in ieder geval zeker weet: dit is zo’n tas die garant staat voor scheepsladingen aan complimentjes! Blijkbaar ben ik niet de enige die het een supertas vindt, want dagelijks krijg ik er positieve opmerkingen over. De ronde vorm maakt het een opvallende verschijning in de tassenwereld, die doorgaans vrij rechthoekig georiënteerd is. Tegelijkertijd is Luna wat mij betreft tijdloos, capsulegarderobewaardig en zeer veelzijdig: ik heb nog geen enkele outfit aangehad waar hij niet mooi bij stond.

De tas is gemaakt van dik, cognackleurig leer en ik was benieuwd of de tas zijn vorm zou behouden. Vooralsnog doet-ie dat perfect. Het is zo’n soort leer dat heel mooi blijft als het wat ouder wordt; ik verwacht dat Luna op dezelfde mooie manier oud wordt als mijn Paper Bag van Myomy, die na 7 jaar nog steeds prachtig is. Het leer dat is gebruikt, is ecologisch (natuurlijk) gelooid en vanzelfsprekend – want het is iets dat O My Bag uitsluitend doet – onder fair trade omstandigheden geproduceerd.

De binnenkant is gevoerd met een stijlvolle canvas zwart-witte streepjesprint en er zit een klein zij-binnenvakje met een ritsje (perfect voor pasjes en sleutels) en aan de andere kant een wat groter zijvakje ter grootte van een paspoort, perfect voor je telefoon. De verstelbare strap is gemaakt van dik leer, maar vrij smal (ruim een centimeter), waardoor ik benieuwd ben hoe deze op de lange termijn slijt.

Ik weet dat veel mensen deze tas nogal prijzig vinden (€ 159,-) en hem erg mooi vinden, maar het geld er niet voor over hebben. Ook ik moest lang (lees: 1,5 jaar) nadenken voordat ik deze tas aanschafte. Maar ik had het geld, ik had er goed over nagedacht en ik wist dat het voor mij een duurzame aankoop zou zijn. Ik koop dan  liever goed doordacht één tas waar ik helemaal verliefd op ben, dan dat ik me keer op keer laat verleiden om goedkopere tassen te kopen waarvan ik weet dat ik er op de lange termijn minder blij mee ben.

 

DSC_9478_1000

 

Luna_bags

 

Bekijk de duurzame tassencollectie van O My Bag hier

5 Comments

 • Hihi, een review over je favoriete tas. Nooit verwacht dat die zo positief zou zijn 😛
  Maar hé, dit soort overwegingen en aankopen maken precies waarom je zo gelukkig bent met je garderobe 🙂

  Beantwoorden
 • Ik zou graag het volgende over dit merk willen vertellen.
  O My Bag had een hele tijd terug een goed initiatief, ze gebruikten namelijk alleen leer van natuurlijk gestorven koeien, bijvoorbeeld door ouderdom. Op een gegeven moment zag ik dat ze deze claim hadden verwijderd bij de informatie over de producten op de website. Toen ik hierover telefonisch contact met ze opnam, vertelde een medewerkster dat ze nu ook het leer van geslachte koeien gebruikten omdat de vraag van de tassen te groot was geworden. Ik was in één klap geen fan meer van dit merk. Het was zo’n mooi ideaal om leer van reeds overleden koeien te gebruiken en tevens uniek in zijn soort. Helaas helaas,
  geen O My Bag meer voor mij!

  Beantwoorden
  • Oh, ik heb het merk ook zo leren kennen nl dat ze enkel leer gebruikten van natuurlijk gestorven koeien. Beetje slachtoffer van hun eigen succes dan, jammer. 🙁

   Beantwoorden
 • Die is mooi! En je foto’s trouwens ook 🙂 Mag ik vragen waarop je de tas hebt gelegd om die foto’s te maken? (dat gele)

  Beantwoorden
 • Ik wou even laten weten dat ik op je review kwam via Google: ik wou de tas bestellen en was aan het zoeken waar dat online kon. Momenteel krijg je bij de bijenkorf 25€ korting op bestellingen boven de 150€, waardoor deze tas nu nog maar 138€ kost. Het is mijn eerste duurzame tas & ik kijk er oprecht naar uit, nu nog meer na het lezen van je review!

  Beantwoorden

Write a comment