Dierproefvrij parfum / &Other Stories parfum
Natural beauty

Mijn eerste dierproefvrije parfum

Weet je wat ik lekkere geuren vind? Chanel Chance. En Chloé, van Chloé. En zo kan ik er nog veel meer opnoemen. Nu ben ik niet zo’n parfumfan, maar ik kan niet ontkennen dat een klein beetje parfum er nét voor kan zorgen dat ik me wat verzorgder en ‘luxer’ voel. Na mijn studententijd, waarin elke euro wel tien euro leek en ik vrijwel geen parfums bezat, vond ik het onlangs weer eens tijd om mezelf aan een fijne geur te helpen.

Prima, zou je zeggen. Je loopt de Douglas of de Ici Paris binnen en je spuit hier en daar wat. Maar als je onlangs hebt besloten om alleen nog maar proefdiervrije producten te gebruiken, is dat niet zo’n interessante plek. Want het blijkt dat zo ongeveer elk merk direct (het eindproduct) of indirect (grondstoffen) op dieren test. Inderdaad, ook je favoriete Chanel-, Armani-, Saint Laurent-, Gucci- of Chloé geur. Helaas. Nu zou ik een jaar geleden gezegd hebben: “Ja hallo, anders kan ik helemaal níks meer kopen. Fuck it, zoveel parfum koop ik niet. Ik koop het gewoon.” Maar dat wil ik niet meer. Ik wil niet bijdragen aan deze gruwelpraktijken en als dat betekent dat ik desnoods geurloos door het leven moet, prima.

Maar gelukkig bestaan er alternatieven. Ik kwam terecht bij dit artikel van De Groene Meisjes, waarin ze over het franse parfumhuis Honoré Des Prés schrijven; naast Stella McCartney het enige meer high-end proefdiervrije parfummerk dat er bestaat (voor zover ik weet). Honoré is ‘curelty free’ én biologisch. Top! Maar helaas… toen ik onlangs drie geuren rook bij de Geitenwollenwinkel in Amsterdam, bleken ze alledrie geen match met mij. Damn it!

 

Honoré Des Prés perfume
Honoré Des Prés kost € 89,95 voor 50ML, o.a. verkrijgbaar bij Geitenwollenwinkel

 

Gelukkig kwam ik kort erna dit artikel tegen op Naoki. Yes, er bestaan nog meer dierproefvrije parfummerken! Chanelmeisjes zullen er niet blij van worden, want het gaat om merken als LUSH, The Body Shop, Rituals en Kruidvat. Tsja, niet zo high-end. Maar ik ben blij dat ze bestaan. Gelukkig stond ook &Other Stories in het rijtje. Hoewel ik de kleding van &Other Stories even oversla wegens sustainability- en fairnessredenen, bleek de verzorgingsafdeling geheel dierproefvrij. Win!! En een bezoekje waard.

En wat werd ik daar blij van: 9 geurtjes, stuk voor stuk dierproefvrij, mooi, lekker en betaalbaar. En zo komt het dat ik mijn eerste flesje proefdiervrije parfum heb aangeschaft. Nee, het is geen Chanel. Nee, het is geen luxemerk dat je draagt vanwege de status of de eagerness die de hebberigmakende megacampagne bij je heeft losgemaakt. Maar het is wél een flesje waar ik helemaal achter sta. En dat is voor mij meer waard dan alle Chanelflesjes bij elkaar.

(50ML &Other Stories parfum kost € 30,-)

 

Dierproefvrij parfum / &Other Stories parfum

6 Comments

 • Jaa, mijn favoriet op dit moment ❤

  Beantwoorden
 • Wat leuk, die ga ik ook zeker proberen!

  http://www.styledbyromy.nl

  Beantwoorden
 • I love & Other Stories parfum! Leuk artikel 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een fijne tip! Ik vind het zelf ook heel moeilijk om lekkere en verantwoorde geuren te vinden. Op dit moment gebruik ik er eentje van The Library of Fragrance (zijn ook nog vegan-friendly), maar mijn volgende ga ik zeker bij &Other Stories halen.

  Wil ook nog even kwijt dat ik het top vind dat je zo gefocust bent op eerlijkheid en duurzaamheid, dat mis ik echt heel erg in de “blogwereld”. Ben daar zelf ook mee bezig en vind het jammer dat veel mensen nog steeds zo over-consumeren en hun ogen sluiten voor al het leed dat bij de totstandkoming van een product komt kijken. Hetzelfde wat betreft eten. In ieder geval props voor jou, ik volg je :-).

  Beantwoorden
  • Ahh wat lief, dankjewel! 🙂
   Ik vind het niet meer dan logisch, het is 2016 – dan denk ik: “kom op, we weten én kunnen met z’n allen beter dan dit”. Het hóeft gewoon niet. Maar fijn, The Library Of Fragrance… ik had er nog nooit van gehoord! En van NARS wist ik het ook helemaal niet joh, dat is ook echt een goeie. Fijne tips, thanks!

   En m.b.t. Shiseido: ik speel daar zelf ook nog een beetje mee. Ga ik voor 100% dierproefvrij, inclusief moederbedrijf, of ben ik bij “bijna” goede merken ook al goed genoeg bezig voor mezelf? Ik ben er nog niet uit 😉

   Beantwoorden
 • Wat leuk! Mijn lievelingsgeurtje is Fig Fiction van & Other Stories. Die gebruik ik al een poosje. Zo lekker, ik wil eigenlijk alles van die lijn hebben (die scrub ziet er ook zo lekker uit!). Ik zal jouw geurtje ook eens proberen als ik weer in de winkel ben.

  Beantwoorden

Write a comment