Brands

Mooi, betaalbaar merk: Mayamiko

Luchtige stoffen, vrouwelijke ontwerpen met een etnische twist en ook nog betaalbaar. Oh, en wacht, óók nog duurzaam en eerlijk geproduceerd. Mayamiko is een idealistisch modelabel dat ervan overtuigd is dat duurzaamheid en eerlijke productie de enige manier is om met respect te produceren. De collecties hebben een zomers karakter en zijn oorspronkelijk geïnspireerd door Afrikaanse tradities en prints, al komen daar de laatste seizoenen steeds meer westerse invloeden bij.

 

Alle collecties zijn gemaakt door vaklieden van over de hele wereld, supporting local communities

 

De collecties worden oorspronkelijk door local communities in Malawi gemaakt, door een team van persoonlijk uitgekozen kleermakers, patroonsnijders en naaisters. Altijd met de hand. Maar omdat Mayamiko steeds meer groeit, wordt de productie steeds meer uitgebreid over de hele wereld – vanzelfsprekend altijd vanuit dezelfde waarden. Zo zijn er nu borduursels uit Sri Lanka, handgeweven stukken uit Myanmar, geüpcyclede sieraden uit Laos en geüpcyclede zijde uit Italië (zie de foto’s met de gele achtergrond).

 

Duurzaam en eerlijk in alle opzichten, van materiaalgebruik tot arbeidsomstandigheden en van een fabriek op zonne-energie tot recyclebare verpakkingen.

 

De collecties worden onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd. Dat betekent: geen kinderarbeid, een eerlijk loon, een veilige omgeving, training en cursussen voor het personeel, pensioenopbouw en zelfs de mogelijkheid om een eigen bedrijfje te starten. Mayamiko is partner van het Ethical Fashion Forum en Fashion For Good, waarmee het merk kan bewijzen ook écht hiermee bezig te zijn.

Het merk hanteert een zero waste policy op materiaalgebruik. De stoffen worden zo gesneden dat er vrijwel geen stof overblijft en alle overgebleven stoffen worden verwerkt tot nieuwe producten: van sjaaltjes tot deurmatten en herbruikbaar maandverband voor de meiden in de community. De eigen fabriek in Lilongwe, Malawi, draait volledig op zonne-energie en de materialen worden zo lokaal mogelijk verkregen van de plaatselijke markt. De verpakkingen zijn 100% recyclebaar.

 

Lees meer over Mayamiko en bekijk alle collecties op mayamiko.com

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_20

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_14

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_22

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_119

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_21

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_19

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_9

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_1

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_0

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_10

 

Mayamiko_fair_sustainable_fashion_7

 

Fotocredits: Mayamiko.

 

 

2 Comments

  • Oh my god, wil je nu even ophouden met toffe merken spammen haha? Ik zie zoveel moois, ga meteen even kijken!

    Beantwoorden
  • Wow, die eerste jumpsuit is zo gaaf! Love de print en de kleur.

    Beantwoorden

Write a comment