Brands

Mooi duurzaam en eerlijk merk: Fort (tuinbroeken! Hoera!)

Ik zit hoera-end achter mijn laptop. Wéér zo’n fantastisch merk dat niet alleen ontzettend stijlvol is, maar ook fair trade en duurzaam. Oh wacht, en ook nog eens betaalbaar (£85). Maak kennis met Fort, een engels merk dat supermooie relaxte tuinbroeken maakt van biologisch katoen. Girly en comfy. Mét strikken. Nog leuker.

Fort staat voor eenvoud in alle opzichten. Van een eenvoudig design tot een productie zonder chemicaliën en andere (negatieve) poespas. Ik las op hun website: “we believe that what you wear is an expression of yourself” en dat vind ik een hele mooie en passende uitspraak. Want zijn we niet allemaal het liefst goed voor onszelf én goed voor de wereld?

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_4

 

De complete collectie wordt fair trade gemaakt in India, van (low impact) biologisch katoen.

 

De collectie is gemaakt van handgeweven (wat heel veel tijd kost!) biologisch katoen. Bij de het verbouwen van het katoen is uitsluitend regenwater gebruikt, wat het extra low impact maakt. Na de oogst kunnen de zaden opnieuw gezaaid worden (wat vaak niet het geval is), waardoor het toegankelijker is om te oogsten voor de kleinere boeren met wie Fort samenwerkt.

De kledingstukken worden met natuurlijke verf geverfd en met de hand in elkaar gezet door vaklieden in een fair trade fabriek in India, waar vaklieden een goed loon en arbeidsvoorwaarden krijgen. Ik las dat de fabriek zelfs zero waste wil gaan; alleen maar beter!

 

De collectie is verkrijgbaar via de website van Fort, via The Acey en Antibad (beide prachtige conscious stores, neem er écht eens een kijkje!)

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_0

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_6

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_7

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_6

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_header_2

 

Fort_London_sustainable_fair_dungarees_5

 

Informatie en fotocredits: Fort.

 

 

 

1 Comments

  • Fijn, zo’n bedrijf dat over alle aspecten nadenkt. Ik vind de collectie vrolijk, maar ben bsng dat ik de broeken toch iets te snel zat zou zijn om ze evht duurzaam te laten meegaan. Ik zou wel een mooie top in die blauw-wit gestreepte stof willen. Doet me denken aan mijn dekbed en dat is altijd goed toch?

    Beantwoorden

Write a comment