Brands

Mooi eerlijk merk: D.efect

Maak kennis met D.efect, een fantastisch Litouws fair fashion merk met een heerlijk uitgesproken stijl. Kenmerkend aan D.efect: simpele, draagbare designs met een aparte twist. Denk: oversized schouderpartijen, grote contrasten, asymmetrische details of een pasvorm die net wat anders is dan wat je gewend bent. Het is het directe resultaat van de visie waar vanuit het merk is opgericht: D.efect gaat over het omarmen en het júist tot de kracht maken van imperfecties, het ongewone. Want juist die eigenheid maakt ons uniek.

 

Een heerlijk uitgesproken stijl en dito pasvormen, eerlijk en lokaal geproduceerd in Litouwen

 

Het is precies wat dit merk zo leuk maakt: het is anders – niet zo basic als wat je gewend bent van fair fashion brands. En dat zorgt wat mij betreft voor een verfrissende wind in de conscious fashion wereld. D.efect produceert ‘lokaal’ binnen een straal van 200 km rondom het hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen, en het merk heeft een nauwe band met de fabrieken om goed zicht te houden op het productieproces en of dit eerlijk verloopt.

D.efect maakt helaas geen gebruik van duurzame materialen. Op duurzaamheid kan het merk dus nog wat punten scoren, maar ik vind het al heel tof dat dit merk zo’n uitgesproken stijl heeft én eerlijk produceert en daarom deel ik ‘m graag met je. Mijn favorieten uit de collectie: deze top met prachtige pofmouwen (zo’n mooie eyecatcher, € 149), deze super flared pantalon (€ 169) – al helemaal in combinatie met deze jas, en als klap op de vuurpijl deze fantástische trenchcoat met golvende sluiting (€ 349). Verzendkosten zijn helaas aan de hoge kant (€ 20, naar Nederland), maar soms moet je iets voor fair goodness over hebben!

 

Bekijk de complete collectie op www.defectonline.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle foto’s uit dit artikel zijn eigendom van D.efect.

Write a comment