Elise Chalmin fair sustainable fashion brand Paris AW18 collection
Brands

Mooi eerlijk merk: Elise Chalmin

Velvet broekpakken pakken in fantastische kleuren, tees waar je een glimlach van krijgt en blouses in crazy seventies prints… Elise Chalmin is een merk met een eigen stijl en tegelijkertijd veel Parijse invloeden. Ik heb het merk onlangs pas ontdekt en ik snapte niet waarom ik het nog niet eerder kende (want: kijk dan naar de foto’s!).

Elise Chalmin is in 2015 opgericht door – jawel – Elise Chalmin, die de complete collectie zelf ontwerpt. Ze maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen voor de t-shirts, velvet katoen voor de corduroy pakken en zijde (niet vegan, dus). De complete collectie wordt lokaal geproduceerd in Frankrijk en de t-shirts worden geprint in Parijs.

Normaal beschrijf ik altijd mijn favorieten, maar in dit geval vind ik de hele nieuwe collectie prachtig. Met als stip misschien wel de prachtige velvet broekpakken (hier vind je de pantalon – my favourite! So pretty! – en hier het jasje). Ook de tees (€ 48) vind ik stuk voor stuk awesome; perfecte basics die je zo ongeveer overal op kunt dragen en waar je niet op uitgekeken raakt. Maar ook het seventies vibes pak met de all over prints (hier vind je de zijden blouse en hier de zijden pantalon) is zó gaaf.

 

Benieuwd geraakt (ja! ja! ja!)?
Check elisechalmin.com voor de complete collectie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig en eigendom van Elise Chalmin.

1 Comments

  • Oh geweldig!! Die shirts zijn helemaal mijn ding <3

    Beantwoorden

Write a comment