Mooi merk: Kings of Indigo
Fair fashion

Mooi merk: Kings of Indigo

Één van de bekendste en meest groene, bewuste denimmerken van Nederland is Kings of Indigo. Het jeanslabel werd in 2012 opgericht (nog helemaal niet zo lang geleden, dus!) en met name de jeans zijn in slechts 4 jaar uitgegroeid tot een begrip voor duurzame modefans. Met een lidmaatschap van de Fair Wear Foundation en een B-label bij Rankabrand scoort het merk goed op zowel ethische als milieuvriendelijke eigenschappen: het gebruikt biologisch katoen (GOTS gecertificeerd), tencel of linnen voor alle producten en het gebruikt daarnaast veel gerecyclede stoffen (door oude stoffen op te knippen en te verwerken in nieuwe draden). Bovendien draaien zowel het hoofdkantoor als het magazijn op zonne-energie – op zich is dat natuurlijk niet merkbaar als eindgebruiker, maar wel een mooie bonus: over ‘practice what you preach’ gesproken!

IK BEZIT TWEE JEANS VAN KINGS IF INDIGO

Zelf ben ik een hele gelukkige bezitter van twee jeans van Kings of Indigo. Mijn eerste jeans, Christina (Black Rinse) is een hele fijne skinny, die bij mij perfect aansluit. Hij is stevig (en niet elastisch); ik draag ‘m dagelijks en hij wordt wat vager door het regelmatig wassen, maar ik vind dat-ie daardoor mooier wordt. Onlangs heb ik Marie aangeschaft, een zwarte bootcut / flared jeans. Ook deze zit onwijs lekker en sluit ook prachtig aan. De flare begint mooi laag en hij is wat meer high waisted, dus geen omhoog piepende heupvetjes 🙂 Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit. Voor een jeans betaal je € 99,95 – € 189,95. Een zeer schappelijke prijs voor biologische jeans (en, belangrijker: het is het waard!), al vind ik de bovengrens al een tikkie duur worden.

Heb je vragen over mijn jeans? Stel ze gerust in de comments!

 

In Fair Outfit 1 draag ik de Christina in Black Rinse.
In Fair Outfit 3 draag ik de Marie in ‘black rinse’.


Materialen

Biologisch katoen, tencel en gerecyclede stoffen.

Leveranciers, ontwerp & productie
Hoofdzakelijk rondom de Middellandse Zee. Omdat Kings of Indigo lid is van de Fair Wear Foundation, kan het bewijzen dat alle kledingwerkers eerlijke lonen en behandeling krijgen.

BEKIJK DE WEBSITE EN INSTAGRAM
VAN KINGS OF INDIGO

 

Mooi merk: Kings of IndigoMooi merk: Kings of Indigo

Christina Black Rinse,  € 99,95
Christina Dark Worn,  € 119,95
Dido Mid Grey Used,  € 139,95
Marie Black Rinse,  € 99,95

Feina,  € 119,95
Melisende,  € 59,95
Isabel,  € 119,95
Melisende,  € 69,95

Sylvia,  € 349,95
Zita,  € 129,95
Arsinoe,  € 89,95
Marie Glory Blue,  € 119,95

Maria,  € 179,95
Sibylla,  € 129,95
Kimberley Ecru,  € 169,95
Geva,  € 149,95
Emma Linen Used,  € 139,95
Kimberley Light Marble Used,  € 139,95

6 Comments

 • Oh je flair jeans vind ik zo mooi! Hoe vallen de jeans eigenlijk qua maat? En lopen ze (veel) uit tijdens het dragen?

  Beantwoorden
  • De jeans vallen normaal. Ik heb doorgaans jeansmaat 28 en ook bij mijn K.O.I. jeans. Ook de lengtemaat valt normaal. Al valt de flared jeans vrij lang, maar dat vind ik juist mooi (ik denk dat het model ook gewoon bewust iets langer is gemaakt), want dan valt hij mooi over je schoen heen.
   Ze lopen bij mij minimaal uit tijdens het dragen. De skinny blijft mooi strak. De flared loopt ietsje uit, maar niet zoveel dat ik ‘m in een maat kleiner zou kopen. Ik vind het fijne jeans! 🙂

   Beantwoorden
 • Klinkt goed! Dank je! 🙂

  Beantwoorden
 • Is de christina high wasted? 🙂

  Beantwoorden
  • Hi! Ik zou het eerder een mid waist noemen. Zelf vind ik het een hele fijne hoogte: net onder je navel, maar wel zeker hoog genoeg om alle eventuele heupvetjes goed te coveren 😉

   Beantwoorden
 • waar komt de kleding van kings of indigo vandaan?

  Beantwoorden

Write a comment