Majem design sustainable rainwear white raincoat
Brands

Mooi merk: Majem sustainable rainwear

Het Nederlandse klimaat is… eh… tsja. Onvoorspelbaar, zullen we het maar noemen. Hoe vaak ik wel niet ben overvallen door een keiharde regenbui op de fiets naar mijn werk, is niet op vele handen te tellen. Nu ben ik de allesbehalve trotse eigenaar van een Action regenpak (jawel, inclusief veel te grote broek!) en dat gaat allemaal prima. Maar wát ben ik blij dat er een merk is dat mooie, superfunctionele én duurzame regenjassen maakt.

Majem‘ is Amsterdams voor regen. Een erg toepasselijke naam dus, voor deze Amsterdamse start-up. De unisex regenjassen worden geproduceerd van gerecycled plastic (waarvoor: HULDE!) en onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd in China. Ze zijn inmiddels in vijf kleuren beschikbaar.

Over alles is nagedacht. Van een kapje aan de voorkant zodat je gezicht niet (echt) nat wordt tot de allerbeste feature van de jas: aan de zijkanten van de jas zitten ritsen, waarmee je jouw jas in een split second hebt veranderd in een poncho die je ook op de fiets droog houdt! De duurzame regenjassen van Majem kosten € 135,- en je bestelt ze via de website van Majem.

Bekijk hier de website
(en de collectie) van Majem

 

Majem_design_sustainable_raincoats_2

 

Majem_design_sustainable_raincoats_4

 

Majem_design_sustainable_raincoats_5

 

Majem_design_sustainable_raincoats_2

 

Fotocredits: Majem (1,2)

4 Comments

 • Geweldig Sara, ga er eentje bestellen voor manlief en mij!

  Beantwoorden
  • Ah graag gedaan 🙂 Ik zat zelf ook meteen van: “hé, dat is echt fantastisch voor mijn dagelijkse door-weer-en-wind-fietsritten naar mijn werk”. Ik ben benieuwd hoe je hem vindt!

   Beantwoorden
 • Tof!! Ik heb sinds kort eentje van Rains en dat is nu al de beste aankoop van het jaar! Zo fijn als je toch nog een beetje droog op bestemming aan komt! En met het weer hier in NL inderdaad geen overbodige luxe 😉

  Beantwoorden
  • Haha, echt he? Snap ik! Een goede regenjas wordt zo onderschat! Je gebruikt hem – als het goed is, natuurlijk – jááááren en hij behoedt je voor heel wat chagrijnige verzopenkattenmomenten 🙂 Thanks!

   Beantwoorden

Write a comment