Neinties fine jewelry
Fair fashion

Mooi merk: fine jewelry van Neinties (+ GIVEAWAY!)

Een duurzame mode-instelling gaat voor mij niet alleen om minder en kwalitatiever kopen. Mij gaat het vooral om selectiever en bewuster keuzes maken. Ik wil initiatieven steunen die ik succes gun en ik wil me verbinden met het produc. Eerlijke verhalen horen. En ervan verzekerd zijn dat ze met liefde, aandacht en oog voor het milieu zijn gemaakt.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Sam (25). Ze runt vanuit Denemarken haar eigen fine jewelry label: Neinties. Denk: mooie minimalistische zilveren en gold plated kwaliteitssieraden, met oog voor detail en met een goed hart gemaakt. En ook nog betaalbaar ook – ik ben fan! Voor Neinties doet Sam werkelijk álles zelf, van materiaalresearch tot het ontwerpen, van het bouwen van de online shop tot de verpakking en de fotografie. Ze produceert de sieraden zelf, met de hand, en de gecompliceerdere items (zoals de zegelringen) worden in een klein edelsmid-atelier in Bangkok gemaakt. Sam is idealistisch, als het om mode gaat. Ik was benieuwd naar haar drijfveren, de manier waarop ze werkt en haar visie op het huidige modesysteem. Een interview!

(én ik heb een give-away voor jullie, aan het einde van dit artikel kun je één van mijn favoriete artikelen uit de collectie, de uitverkochte Tag Necklace, winnen in het goud!)

 

Neinties 1 Earrings_gold

Nori ear hoop gold   |   € 15,- (per stuk)
Mod ear hoop gold
   |   € 18,- (per stuk)
Balance ear hoop gold
  |   € 18,- (per stuk)

Étoile ear hoop gold   |   € 15,- (per stuk)
Tag ear hoop gold   |   € 18,- (per stuk)
Herkimer diamond hoop gold   |   € 23,- (per stuk)

20170330-IMG_4989

Hi Sam, vertel!
Hoe en waarom is Neinties ontstaan?

Vijf jaar geleden heb ik mijn rechtenstudie opgezegd om branding en marketing te studeren in de Deense stad Aarhus. Ik was er dagelijks mee bezig, ook in mijn vrije tijd. Na mijn afstuderen heb ik het geluk gehad om de wereld rond te mogen reizen met mijn vriend, die een succesvolle carrière had met zijn muziek. Ik ben uiteindelijk zijn brand management gaan doen en de vrijheid van zelfstandig zijn inspireerde me om wat voor mezelf te beginnen. Iets dat 100% van mij was, dat miste ik. Al snel kwam ik uit bij mijn andere interesses: mode en ‘fine jewelry’. Ik droeg nooit echt veel sieraden, want de dingen die mij aanspraken vond ik al gauw te duur. Dat gaf ik liever uit aan kleding. Toen ben ik research gaan doen over edelsmeden, technieken en het gebruik van verschillende metalen en ik kwam erachter hoe een ontwerp nu eigenlijk van papier tot leven komt. Na veel ‘trial en error’ ben ik langs een klein edelsmid-atelier gegaan in Bangkok, waar ik op dat moment op reis was. Daar heb ik één van mijn technische tekeningen afgegeven: de ‘Roppongi’ signet ring, in sterling zilver. Dat zou mijn allereerste item worden, ik wilde er al zo lang een! Een paar maanden later had ik de ringen met mijn merknaam gegraveerd in mijn handen, dat voelde best cool! De productie ervan was wel erg kostbaar, maar dat is nu eenmaal zo als je op kleine schaal laat produceren. Daarom wilde ik het grootste deel van de collectie zelf gaan doen. Ik ben onderdelen gaan kopen (en doe dat nog steeds) in zowel lokale winkels in Thailand als Kopenhagen waarmee ik uiteindelijk de eindproducten zelf maak.

 

unnamed
Sam (25) doet werkelijk álles zelf voor Neinties. Van materiaalresearch tot het ontwerpen, van het bouwen van de online shop tot de verpakking en de fotografie.
Div

Roppongi pinky signet ring gold   |   € 68,-
Roppongi pinky signet ring sterling silver   |   € 68,-

roppongi_on

Hoe omschrijf je de stijl van Neinties?
En waar haal je inspiratie uit?

De stijl van Neinties is simplistisch en af en toe zit er een subtiele trend in verwerkt. Ik vind het belangrijk dat het geen wegwerpartikelen worden, maar dat de items tijdloos genoeg zijn voor de komende jaren – ook al liggen de prijzen niet erg hoog. Het fijne aan sterling zilver is dat het mooi blijft. Als zilver oxideert, kan je het poetsen met een zilverdoekje en het is weer als nieuw. Ik haal mijn inspiratie meestal uit vormen en kleuren die ik zie op straat, in de natuur, op kleding van mensen. Ik krijg veel energie van het bedenken van nieuwe ideeën: van het bedenken van nieuwe ontwerpen, een nieuwe look voor de site, maar ook het ontwerpen van nieuwe verpakkingen voor de toekomst.

Je produceert zelf en je werkt
samen met een kleinschalig atelier
in Bangkok. Kun je wat meer vertellen
over het productieproces?

Mijn productieproces is niet heel erg extensief. De wat gecompliceerde items laat ik maken bij het eerdergenoemde atelier in Bangkok, daar maken ze een ‘wax’ model gebaseerd op een 3D tekening en die wordt dan gebruikt in een proces dat ‘lost wax casting’ heet. Ik werk met dat atelier samen, omdat zij zelf redelijk klein en overzichtelijk zijn en daarom ook op kleine schaal produceren. Daarnaast heb ik met mijn eigen ogen gezien dat de werkomstandigheden daar prima zijn. Verder streef ik ernaar om, zoals nu, ook in de toekomst het grootste deel (zo niet, alles) van de collecties zelf te maken. Het liefst koop ik alles zo lokaal mogelijk in als het kan, daarom zijn bijvoorbeeld ook alle onderdelen van mijn verpakkingen gemaakt in Denemarken.

 

IMG_90671_1000 Necklaces

Tag necklage gold   |   € 30,-
Étoile necklace gold   |   € 30,-
Ginza necklace gold   |   € 28,-

Avi necklace silver   |   20,-
Balance necklace silver   |   € 30,-
Nori necklace silver   |   € 20,-

static1.squarespace

Met Neinties ga je idealistisch te werk.
Wat is jouw visie op de huidige modewereld?

Mijn visie op de huidige modewereld is vrij idealistisch; dat komt misschien omdat ik dat zelf ook ben. Ik leef overwegend vegan en dat maakt het navigeren in de mode-industrie af en toe best moeilijk. StellaMcCartney is voor mij een grote inspiratiebron. Haar visie op materialen en productie zou ik het liefst bij ieder (groot) merk zien. Het achterwege laten van bont en leer (in een wereld die een obsessie heeft met bont en leer) vind ik heel bewonderenswaardig. Naar mijn mening mogen winst en kostenbesparingen nooit boven menselijke gezondheid, dierenwelzijn of het milieu staan. Bovendien hoop ik dat ‘shopping and producing local’ onder de nieuwe generaties populairder zal worden.

En tot slot: wat zijn je plannen voor de toekomst?

Met Neinties wil ik graag een onafhankelijk, betaalbaar en duurzaam ‘lifestyle’ merk opbouwen. Dus met meerdere productcategorieën die zowel direct als indirect met ‘fine jewelry’ te maken hebben. Een lijn in echt goud zou ik ook heel graag willen ontwerpen in de toekomst. Massa-productie is niet echt mijn ding en dat zal het ook niet worden, dus uiteindelijk zijn/zullen alle ontwerpen wel ‘limited’ blijven.

 

Div1

Northern star bracelet gold   |   € 18,-
Meji bracelet with sandstone
  |   € 35,-
Petite Topaz bracelet sterling silver   |   € 25,-

IMG_9088_1000

IMG_7859
IMG_7844

WIN: de uitverkochte Tag necklace!

Nu het allerleukste: ik mag de Tag ketting, mijn persoonlijke favoriet, weggeven aan één van jullie! Het enige dat je hoeft te doen, is een reactie achterlaten onder dit artikel (zorg dat ik contact met je kan opnemen, door bijvoorbeeld je e-mailadres te delen)! Het is geen must, maar natuurlijk mag je Neinties altijd een hart onder de riem steken met een follow op Instagram of Facebook. En als je jezelf (of een vriendin!) eens op een verfijnd, betaalbaar sieraad wilt trakteren, weet je waar je moet zijn 🙂

Meedoen kan tot en met zaterdag 15 april 2017.
Op 16 april krijgt de winnaar van mij persoonlijk bericht!

 

Neinties IMG_7860 IMG_7803

Meer weten over Neinties
of de hele collectie bekijken?
Kijk op neinties.com!

45 Comments

 • Ooooh I’m in ♡ Heel tof, ik ga dit merk noteten op mijn fair fashion lijstje. Ik doe mee want ik vind het item echt heel tof ♡ Meteen even zoeken op Instagram!

  Beantwoorden
 • Heel mooi! Je ziet dat het met liefde gemaakt is en je voelt de passie die ze heeft voor haar werk.
  Ik vind je blog trouwens erg tof! Ontdekte je via EGF en ben door jou erg geinspireerd geraakt in fair fashion. Daarvoor wist ( of wilde) ik gewoon niet weten hoeveel misstanden er zijn in de kledingindustrie. Langzaamaan ben ik nu mijn garderobe aan het vergroenen. Heb al een aantal mooie kledingsstukkwn van ArmedAngels en Alchemist. En als ik iets anders koop denk ik goed na of ik het wel vaak ga dragen. Dus dank voor de inspiratie!

  Beantwoorden
 • Super mooi! Gelijk even volgen op instagram, want ik ga hier binnenkort vast iets bestellen. Ik doe graag mee!

  Beantwoorden
 • This makes me smile ?My_veggie_run

  Beantwoorden
 • Beantwoorden
 • Wat leuk! En een heel inspirerend verhaal!

  Beantwoorden
 • Ah, Sara, wat een toffe vondst! Dit is echt een heel fijn merkje, dus dankjewel voor het vinden van deze prachtdame. – Ik volg haar nu gelijk op Facebook en Instagram, want van deze mooie spulletjes wil ik zeker op de hoogte blijven. –

  Ik ben zelf als ontwerper groot fan van minimalistische items en less is more – en fijne sieraden, want ik ben zelf niet zo heel groot of breed – en herken me heel erg in de struggle die Sam zelf omschrijft; dat veel sieraden zo groot en aanwezig zijn, óf heel duur óf, in mijn geval toch wel een absolute vereiste, niet duurzaam geproduceerd. Deze zijn fantastisch. En wat betreft jouw favoriet, daar kan ik me volledig in vinden, en wil ik dus heel graag winnen!

  En nog even een complimentje voor het fijne interview, heel fijn om op deze manier ook meer over de achtergrond te weten te komen.

  Beantwoorden
 • Supernice merk! Ik houd van de combinatie van simpel, maar toch elegant. Ben een fan van je blog, omdat je telkens weer met mooie merken komt die ik zelf nog niet ken. Daar is Neinties ook weer een voorbeeld van. Zou heel graag willen winnen! 🙂

  Beantwoorden
 • Goede post! Ik zou heel graag willen winnen! 🙂

  Beantwoorden
 • Hee Sara!

  Wat een mooie en inspirirerende blog, en prachtige sieraden! Ik doe graag mee voor de mooie ketting. Mooi in zijn simpliciteit!

  Groetjes Isabelle

  Beantwoorden
 • Hoi Sara, ik schaam mij een beetje omdat ik normaal ook niet echt reageer (behalve op instagram haha..) maar wat een mooi artikel. En een mooi merk, ik kende het nog niet! Heel betaalbaar inderdaad, fijn! Zoals ik al reageerde op instagram ben ik heel lastig op het gebied van sieraden. Veel vind ik niet mooi en opzichtig maar dit ziet er mooi uit. Ook het armbandje met sandstone, whoe! Ik doe graag mee met de winactie en ga d’r zeker volgen. (En ik heb door dit artikel weer zin om naar Aarhus te gaan, zo’n fijne stad).

  Beantwoorden
 • Wat een mooi merk <3 Altijd fijn om een ethical sieraden merk op het favorieten lijstje te hebben, want deze zijn moeilijk te vinden of onbetaalbaar. Ik ga Sam/Neinties gelijk even volgen op IG 🙂

  Beantwoorden
 • Ik kwam ze laatst al tegen op Instagram, dus ik laat deze kans zeker niet voorbij gaan! Eenvoudige maar mooie kettingen zijn helemaal mijn ding, een gouden ontbreekt alleen nog. Complimenten ook voor het artikel, leuk om de achtergrond en het verhaal achter de producten te weten!

  Beantwoorden
 • Oooh super nice! Ik ben een sucker voor simpele sieraden. Ik draag altijd zilver maar als ik deze gouden sieraden zie moet ik toch maar een keer overstappen.
  Toffe winactie, maak je iemand heeeeel blij mee!

  Beantwoorden
 • Sara, wat tof! Zowel om te zien dat je je droom volgt, als dit merk! Nice!

  Beantwoorden
 • Inderdaad een mooi merk en wat een leuke sieraden! Ik ben ook helemaal weg van de tag ketting en zou m heel graag willen winnen!

  Succes met je blog, ik lees ze altijd met veel plezier. 🙂

  Beantwoorden
 • Wat een mooi merk! En de prijzen zijn ook goed te doen, love it! Dit adresje ga ik onthouden. Ik houd van zulke subtiele sieraden, de collectie sluit helemaal aan op mijn stijl. En leuk om het verhaal erachter te lezen. I’m in!

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee 🙂 Dat soort minimalistische kettinkjes vind ik persoonlijk altijd heel leuk. Ik kende je blog trouwens nog niet, ik vond ‘m via Bloglovin! En ik ben altijd op zoek naar leuke fashion blogs, dus ik heb er weer één gevonden, yay 🙂

  Beantwoorden
 • Ik vind dit echt super inspirerend! Hoe je op zo’n jonge leeftijd al je idealen weet na te streven, heel tof! En ook mooi hoe jij haar een platform geeft, Sara 🙂 Ik doe graag mee voor de ketting, ik hou wel van dat simplistische. Vooral omdat je het dan gewoon overal bij kan dragen (te lui om hem af te doen haha)

  Beantwoorden
 • 🙂 happy sunshine in pure elegance minimalism. I’m in if aloud for this holistic beauty. Keep up the vibes of love for all that moves you Sara & Sam!

  Beantwoorden
 • Zo leuk dat je haar vragen hebt gesteld. Het meest inspirerende aan duurzame merken zijn de verhalen van de makers. Wat een bijzondere reis heeft zij nu al gemaakt. Ik voel dat er nog zoveel moois gaat komen. De energie straalt ervan af!

  Net zoals jij koop ik alleen sieraden die echt bij mij passen en deze ketting is een perfect voorbeeld. Ik zou dan ook graag willen ‘winnen’.

  Beantwoorden
 • Heel mooi. Ik kom graag in aanmerking.

  Beantwoorden
 • Ooooh wat mooi! Ik zou hier echt super blij van , en dat betekent heel wat, want ik draag verder helemaal geen sieraden. De ketting zou dus écht een bijzonder ereplekje krijgen aan mijn nek 🙂 fingers crossed!

  Beantwoorden
 • Erg mooie sieraden! De ketting met de ster staat vanaf nu op mijn verlanglijstje! De tag ketting vind ik ook gaaf, maar past wat minder bij mij dus ik doe niet mee aan de winactie. Bedankt voor het delen van het merk!

  Beantwoorden
 • Wat een leuke giveaway! Ik kende Sam nog niet, maar ga haar zeker volgen via Instagram. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie ring en ik denk dat ik die wel bij haar kan vinden 😉

  Ik doe graag mee voor het kettinkje! Zo leuk!

  Beantwoorden
 • Последние новости здесь [url=http://mybiysk.ru/]mybiysk.ru/[/url]

  Beantwoorden
 • Mooooooi! I’m in, hij is echt prachtig!

  Beantwoorden
 • Ik doe ook graag mee! Wat een prachtige ketting zeg 🙂

  Beantwoorden
 • ohhh wat een prachtig merk! bedankt voor het delen 🙂 ben altijd zo blij als een merk naast zilveren- ook gouden sieraden maakt! En betaalbaar ook nog. Dat zie je helaas niet altijd. Ik zou super super graag mee willen doen aan de winactie in ieder geval! Aangezien ik steeds meer goud in mijn oren draag en daar nog geen gouden kettinkje bij heb gevonden en deze perfect is

  Beantwoorden
 • Ik kende het merk al, maar leuk om ook te weten wat er achter zit. Zeker inspirerend!

  Beantwoorden
 • Wauw wat een boel reacties al! En groot gelijk want wat is Neinties een fijn merk. Alle items zijn tijdloos en ontzettend draagbaar. Gaaf interview ook, Sam is volgens mij een echte girlboss! Super stoer dat ze haar dromen volgt en de wereld heeft rondgereisd. En nu runt ze haar shop vanuit Denemarken? Toch wel een beetje goals hoor als je het zo leest haha. Ik was bang dat de items vrij prijzig zou zijn maar jee ik ben echt verliefd. Alle prijzen zijn mega betaalbaar. En dat met zo’n mooi verhaal erachter. Je hoort het al: ik doe graag mee met de winactie.

  Beantwoorden
 • Jaaaa, mooi! Ik doe mee 🙂

  Beantwoorden
 • Oh, wat ontzettend mooi! Ik heb weinig gouden juwelen en zou die collectie graag willen uitbreiden met dit prachtige kettinkje!

  Beantwoorden
 • Heel mooie minimalistische stijl! Fijn en tijdloos, love it! Ik doe graag mee <3

  Beantwoorden
 • Heel erg leuk dat je ons Neinties leert kennen. Zo een mooie producten en dan nog op een duurzame manier gemaakt, geweldig! Mijn kleding koop ik grotendeels als bij ecologische merken of tweedehands, maar op het vlak van juwelen ben ik nog niet helemaal mee. Ik heb een tijd lang zelf juwelen gemaakt, maar ben ermee gestopt omdat ik mij vragen stelde bij de herkomst van mijn materialen (meestal uit Chinese fabrieken vermoed ik). En ik heb ook rechten gestudeerd, dus ik herken me wel in het verhaal van Sam 😉

  Ik volg je al lange tijd vanuit de coulissen, goed bezig ben jij!

  Beantwoorden
 • Ja dit vind ik leuk! Ik ben dol op sprekende en toch unieke en minimalistische sieraden, en daar sluit Neinties echt perfect op aan. Mooi om te horen dat de items met oog voor de planeet gemaakt zijn. En stiekem ben ik ook erg dol op Thailand en al het moois wat het land te bieden heeft. En doe dan ook graag mee met de winactie. Het merk ga ik sowiezo even onthouden omdat ik ook een erg leuk armbandje op het oog heb 🙂

  Beantwoorden
 • Yaaay! Dit is waar ik al een tijdje op zoek naar ben, simpele minimalistische, betaalbare sieraden van het juiste materiaal. Ik heb 24 april in mijn agenda gezet om de tag earring te bestellen. Hopelijk staat deze straks leuk bij de ketting 😉

  Beantwoorden
 • Waw, mooi! Erg fijn artikel ook trouwens 🙂 Ik waag graag mijn kans!

  Beantwoorden
 • Helemaal waar ik van houd: simpel en betaalbaar zonder saai te zijn. Knap! Ik onthoud het merk!

  Beantwoorden
 • Wat een inspirerend verhaal, de proactiviteit, onderzoekende geest en durf zijn jaloersmakend! Lekker dat je dit met ons deelt, biedt hier weer inspiratie om dingen te blijven doen die je belangrijk vindt, ook al is dat heel spannend! Daarnaast inderdaad mega fijn dat het zó betaalbaar is, niet altijd makkelijk om verjaardagskadotjes voor vriendinnen te kopen waar ik achter sta maar dat zij ook echt graag willen hebben! Thanks
  for sharing!! ?

  Beantwoorden
 • Hartstikke mooi! Prachtig, ik doe mee!

  Beantwoorden
 • Ah wat een mooi en informatief artikel! Dit komt als geroepen want ik wilde net ergens een nieuwe ring gaan bestellen voor mijn moeder. Jaren geleden heeft ze een ring van mij gekregen maar die is helaas onlangs kapot gegaan :(.
  En voor zo’n tag necklace heb ik ook nog wel ruimte om mijn nek haha.

  Beantwoorden
 • Heel mooi, zowel de ontwerpen als het duurzame karakter! Natuurlijk doe ik graag mee!

  Beantwoorden
 • Op de valreep, maar I’m in!
  Vind de stijl en het verhaal echt onwijs mooi, ga dit merk zeker onthouden 🙂

  Beantwoorden
 • Aah wat een tof merk!
  Ben sinds kort ook bezig met fair trade/duurzame garderobe en houdt ontzettend van minimalistische sieraden.

  Ben haar ook gaan volgen op instagram 🙂

  Beantwoorden

Write a comment