Brands

Mooi, eerlijk merk (met een nieuwe SS18-collectie!): Afriek

Een nieuwe collectie én een nieuwe webshop en beide heel hebberigmakend – Afriek is op z’n zachtst gezegd lekker bezig! Het Nederlandse merk met Afrikaanse invloeden begon vijf jaar geleden met een serie blazers voor heren en is inmiddels uitgegroeid tot een label met een volledige heren- én damescollectie. Helemaal ethisch verantwoord en nog (super)mooi ook. Tijd om dit inspirerende label eens uit te lichten!

 

Kleurrijke high end collecties met (prachtige!) uitgesproken prints, eerlijk geproduceerd in Kigali, Rwanda.

 

Afriek is ontstaan om het eenzijdige beeld over Afrika te veranderen, door een ode te brengen aan de rijke en levendige cultuur die het continent kent. Met kleurrijke, high-end modecollecties laat Afriek culturen en stijl versmelten tot een hele eigen mix. Het label wil mensen met verschillende achtergronden, talenten en perspectieven samenbrengen, om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Je ziet het sociale smeltkroeskarakter duidelijk terug in de collectie, die een mooie, uitgesproken blend is van Afrikaanse prints en zowel westerse als oosters georiënteerde (die wikkelrok!) pasvormen. En het zal je niks verbazen (want bekijk de foto’s hieronder eens!): mijn modehart wordt daar heel, heel blij van.

Bij Afriek kun je er overigens zeker van zijn dat de collectie onder goede arbeidsomstandigheden wordt geproduceerd. Afriek heeft namelijk een eigen atelier de Rwandese hoofdstad Kigali, waar een team van 14 vakmensen werkt voor een eerlijk loon en onder goede arbeidsomstandigheden. Geen massaproductie of kinderarbeid, dus. Wél een prachtig kwaliteitsproduct dat bijdraagt aan een betere wereld. Ik zeg: neem eens een kijkje bij dit mooie merk. Dat verdient het.

 

bekijk de volledige SS18-collectie van Afriek hier

 

 

 

Mijn 2 favorieten
uit de SS18-collectie

 

Toen ik de SS18-collectie ontdekte via de Instagram van Afriek, raakte ik meteen enthousiast. De Kyoto trench is echt to die for, toch? Fantastisch te combineren met een verder all black basic look met loafers en een strakke, lage knot – of juist casual met een simpel wit t-shirt, een Levi’s 501 en mooie, witte sneakers.

Een andere persoonlijke favoriet is de Rose wrap skirt, die mij aan een sarong doet denken. Perfect gecombineerd op de productfoto’s, met een simpel wit t-shirt en fijne sandalen. Maar ook gecombineerd met een zwarte top met spaghettibandjes en een high heeled sandaal met bandjes zie je er fantastisch uit.

Hoewel de collectie vrij uitgesproken prints bevat, geloof ik dat veel mensen (ongeacht je uiterlijk!) ze geweldig kunnen rocken. De kracht ligt voor mij in de eenvoud: zo’n mooi kledingstuk heeft verder niet veel nodig om een outfit speciaal te maken. Hoera voor Afriek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotocredits:
ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de mooie foto’s die eigendom zijn van Afriek.

3 Comments

  • Wat een super toffe collectie!!

    Beantwoorden
  • Het is niet mijn stijl, maar het is zo mooi om te zien dat er meer merken komen!

    Beantwoorden
  • While my language skills prevent me from reading your lovely article what I see here is some AMAZING style. I’ve just been over to their site, what a fantastic idea they have and I totally agree about ideas about Africa have been bias for too long – the media today often only show one view or story about so many things and this must be changed! The prints and styles are beautiful – no wonder so many are sold out! Thanks so much for bring Afriek to our attention Sara 🙂

    Beantwoorden

Write a comment