O My Bag Luna bag
Fair fashion

Mooi merk: O My Bag

Van alle tassenmerken die er zijn, is O My Bag (naast het veganistische Matt & Nat) toch wel een heel mooi merk. Ik vind het tof dat O My Bag een Nederlands merk is en vooral het laatste jaar hard internationaal aan de weg timmert als duurzaam tassenmerk. O My Bag is in 2010 opgericht door Paulien Wesselink. Ze had een missie: fantastische, everyday tassen op de markt brengen, die aan haar hoge standaarden voldoen: milieuvriendelijk geproduceerd, met respect en waardering voor de makers. Nou, dat is haar zeker gelukt: O My Bag is zo’n merk dat over elk mogelijk mini-onderdeeltje in het proces bewust nadenkt hoe het nog beter kan.

“We’re an eco-friendly brand that produces fairly-made handbags and accessories. We’re not granola-munching, kale juice-chugging, freedom-fighting hippies, but we do have our principles. Eco-friendly is only a label for how our products are made, but shouldn’t set a precedent for how they look and how they’ll feel. We don’t sacrifice quality and style for principle, because to us, they’re one and the same.”

O My Bag

Eco-leer

De tassen zijn gemaakt van ecologisch gelooid (biologisch) leer, waarmee het merk in 2015 zelfs de Sustainable Leather Awards won. Voor de vegans onder ons: bummer. Voor de leerdragende semi-idealisten onder ons: yes! Want het is een stuk beter dan de random leerlappen die zó met chemische middelen zijn bewerkt dat er weinig ‘natuurlijk’ meer aan is. Meer over het leer lezen? Kijk hier!

Fair trade in alles

Één van de sub-missies van O My Bag is het uitbannen van moderne slavernij in de wereld. Het gelooft dat het aanbieden van alternatieve, betere banen (zoals bijvoorbeeld bij O My Bag) vrouwen uit de meedozenloze seksslavernij – vaak hun enige optie voor werk – kan redden. Daarnaast werkt O My Bag in de fabrieken (India) uitsluitend met hele goede werkomstandigheden, lonen, en verzorgt het trainingen en opleidingen voor medewerkers.

 

“We believe that consumers have the ability to change the world we live in. You don’t have to become the next great leader, an award-winning surgeon, or turn into Kim Kardashian to make a global impact. We as consumers have the ability to create a worldwide demand for products made with respect for not only the environment, but also the people that make them. By providing our producers with access to the global market, we connect them with customers that love a great bag!”

Wat vind ik ervan?

Alle producten worden met de hand gemaakt. Samen met het gebruik van het ecoleer en het fair trade productieproces betekent dit dat de prijzen niet de laagste zijn, maar wel helemaal eerlijk. Bovendien krijg je er een prachttas voor in de plaats, vol vakmanschap gemaakt en van heel stevig leer. Ik vind het tof dat O My Bag veel waarde hecht aan transparantie: er is heel veel achtergrondinformatie over het merk en de werkwijze te vinden op de website. Hoewel ik nog geen tas bezit van het merk, heb ik mijn oog voorzichtig laten vallen op het ronde, camelkleurge exemplaar uit de header van deze post. How cute, how french! Ook de rugtassen, de laptop sleeves, de kleine, eenvoudige handtasjes en de mooie etuis vind ik stuk voor stuk prachtig. Ik zie dat het merk zich vooral het afgelopen jaar echt naar een hoger level heeft getild. Waar het enkele jaren geleden nog een wat ‘schattige’ indie brand was, zie ik dat het merk met o.a. stijlvolle, minimalistische fotografie een steeds groter wordende doelgroep aanspreekt. Niet alleen de idealisten, maar ook de estheten worden zo veel meer aangesproken. Ik gun O My Bag dan ook écht een podium, want dat verdient het. Ga zo door!

 

O My Bag

“We believe in trade, not aid. So put down the green juice and stop flicking at your quinoa, we have something that will not only make you look good, but also feel good. We believe vintage can be modern, classic can be edgy, minimalism can still use a pop of color, and eco-friendly is fashionable. We believe we can change the world, one bag at a time. “

O My Bag

Jean bkacpack – eco midnight black   –   € 289,-
Luna bag – eco camel   –   € 159,-
Lou’s big bag – black   –   € 139,-
Harvey’s washbag – eco classic brandy   –   € 149,-
Ella – eco forest green   –   € 259,-

iPad sleeve – eco dark brown   –   € 79,-
The Donna – eco midnight black   –   € 329,-
Toiletry bag – black canvas / eco camel   –   € 39,-
Pencil case small – eco camel   –   € 30,-
Dashing Daisy – eco midnight blue   –   € 159,-

13″ laptop sleeve – eco classic black   –   € 99,-
Afriek X O My Bag – Lou’s big bag red print   –   € 139,-
Ally bag maxi – eco camel   –   € 199,-
Fly Violet midi – beige suede   –   € 149,-
Fly Violet maxi – eco midnight black   –   € 399,-

Luna bag – eco dark brown   –   € 159,-
Pencil case small – eco classic black   –   € 30,-
Jazzy Jess – eco dark brown   –   € 299,-
Jean backpack – eco forest green   –   € 329,-

O My Bag

2 Comments

  • Ik vind het zo jammer dat dit merk eerst het leer gebruikte van op natuurlijke manier gestorven koeien (ouderdom, ziekte), maar dat dat door de stijgende vraag van de tassen niet meer mogelijk was…
    Ik had namelijk heel heel heel graag de Ella in donkerblauw gewild, maar sinds deze verandering is doorgevoerd zit dat er voor mij niet meer in! Spijtig.

    Beantwoorden
    • Oh, is dat zo? Bedankt voor de info, dat wist ik niet. Wat jammer inderdaad, het is juist zo’n mooie gedachte en gebaar. Groei is dus niet altijd beter…

      Beantwoorden

Write a comment