Geitenwollenshirts blouse
Fair fashion

Mooi modemerk: Geitenwollenshirts

Het kan goed dat je al eens van Geitenwollenshirts hebt gehoord. Het Nederlandse merk vindt dat duurzame mode nog te vaak wordt gezien as saai en gedateerd. Daarom heeft het een missie: het geitenwollensokkenimago van duurzame kleding opkrikken. Geitenwollenshirts produceert eenvoudige, 100% biologisch katoenen basics voor zowel mannen als vrouwen. Van sweaters tot t-shirts en tanktops. De prijsklasse? Goed betaalbaar! Een tanktop kost € 14,95, voor een t-shirt betaal je € 14,95 tot € 27,95 en voor een sweater leg je € 45,95 – € 59,95 neer.

Toen ik onlangs de Geitenwollenwinkel in Amsterdam bezocht (waarvan ik overigens niet weet of het een directe link heeft met Geitenwollenshirts – je zou zeggen van wel), heb ik een jeansblouse van het merk gekocht (zie header). Het is een unisex model en maat M zat me perfect oversized (zie mijn eerste Fair Outfit!). Opvallend is dat ik de blouse nergens tegenkom op de website van zowel Geitenwollenshirts als Geitenwollenwinkel. Als je ‘m ook wil, zul je dus wel naar de winkel moeten 🙂 Ik ben er erg tevreden over en ik ben enorm gecharmeerd van de visie en werkwijze van het merk.


Geitenwollenshirts_900


Materialen

100% biologisch katoen en Tencel, duurzame houtpulp met een gesloten kringloop.

Leveranciers
Onbekend.

Ontwerp en productie
Eerlijke productieprocessen, geen kinder- of gedwongen arbeid, veilige en gezonde arbeidsomstandigheden, een leefbaar loon, goede werktijden, geen discriminatie en recht op collectief onderhandelen.

BEKIJK MEER OP WWW.GEITENWOLLENSHIRTS.NL

 

Geitenwollenshirts_900_1

3 Comments

 • Leuk om eens zo’n merk te leren kennen, ga eens de site bekijken 🙂

  Beantwoorden
 • Wauw, leuk en betaalbaar, thanks voor de tip! En wat heb je een enorm leuke blog! 🙂

  Beantwoorden
  • Heel leuk om te lezen, dankjewel! 🙂
   Zelf ben ik benieuwd naar de totale collectie van Geitenwollenshirts, aangezien ik ‘mijn’ blouse dus helemaal nergens online kan vinden! Maar in de Geitenwollenwinkel vind je er sowieso meer van. Fijn merk en inderdaad goed betaalbaar!

   Beantwoorden

Write a comment