Nanushka collage AW15
Fair fashion

Mooi modemerk: Nanushka

Nanushka is een Hongaars modelabel, in 2005 opgericht door Sandra Sandor, die het label vernoemde naar haar koosnaampje uit haar kindertijd. Ze liet zich al vanaf jonge leeftijd inspireren door haar moeder, die kinderkleding verkocht. Nanuska creëert elegante en eenvoudige voor de urban nomad: de stijlvolle vrouw van de stad, die vaak on the move is, maar tegelijkertijd altijd het comfort van thuis wil voelen. Of, zoals Sandra, zelf zegt:

“Nanushka is fashion for the urban nomad, for those who are on the move but always at home”.

Ik ben inmiddels de bezitter van enkele Nanushka knits (zie header), die ik in de sale heb gescoord. En wát een fijne stoffen! Zeer kwalitatief, dik en warm en stuk voor stuk een hele fijne pasvorm. Zeker de investering waard! Over het soort materiaal weet ik (nog) niet of het biologisch tot stand is gekomen, maar ik sta helemaal achter de menswaardige, lokale manier waarop Nanuska haar items produceert. Minder transport, meer lokale werkgelegenheid en de zekerheid van een goede behandeling van alle werknemers.

 

Nanushka AW 15 collage

Materialen
Uitsluitend in Europa vergaarde materialen (Italië, Turkije, Frankrijk, Spanje en Portugal).

Leveranciers
Uitsluitend Europese leveranciers.

Ontwerp en productie
Uitsluitend lokaal in Hongarije en Servië, in een vaste fabriek die maandelijks wordt
bezocht en gecontroleerd op goede en eerlijke arbeidsomstandigheden.

 

BEKIJK MEER OP WWW.NANUSHKA.HU

 

Nanushka collage AW15

2 Comments

  • Mooie aankopen! Ik ben benieuwd hoe ze eruit zien als je ze aan hebt. Wat ik vaak wel jammer vind (dus niet perse met betrekking tot dit merk), is dat de prijzen aan de hoge kant zijn. Nu ben ik absoluut voor het investeren in kwalitatief goede kleding met een prijskaartje maar ik kan me voorstellen dat het veel mensen afschrikt en duurzame kleding op deze manier niet toegankelijker wordt.

    http://www.daarboven.com

    Beantwoorden
    • Zeker, het zou veel effectiever zijn als er verantwoorde ‘concurrenten’ van Zara en H&M zouden zijn. En dat is nog een beetje het lastige: ik kan genoeg mooie, ‘betere’ kleding vinden, maar allemaal prijziger. Als je in een toegankelijkere prijsklasse zit, kom je bijna alleen maar net-niet-merken tegen. Maar mijn zoektocht gaat verder, ze moeten er zijn! 🙂

      Beantwoorden

Write a comment