Uncategorized
Natuurlijke crèmedeodorant van Bliss Cosmetics

Natuurlijke crèmedeodorant van Bliss Cosmetics

Ik probeerde een natuurlijke deodorant uit: één van het Nederlandse Bliss Cosmetics!

Al een tijdje was ik op zoek naar een natuurlijke deodorant. Eigenlijk had ik mijn dierproefvrije droomdeodorant al gevonden (deze deocreme van Therme), maar toch ontbreekt er iets aan dit product dat ik steeds belangrijker ga vinden: het is niet natuurlijk (organic). En omdat ik de laatste tijd het liefst alleen maar natuurlijke producten op mijn huid wil smeren, zocht ik nog steeds een deodorant die én fantastisch werkt, dierproefvrij is, smeerbaar (geen spuitbus), geen sterke geur heeft én ook nog eens uit natuurlijke en het liefst uit zo min mogelijk ingrediënten bestaat. Een kritische waslijst. Pfoe.

En toen kwam ik deze deodorant tegen, toen ik bij Charlie + Mary aan het rondsnuffelen was. Het sympathiek ogende potje sprong direct in het oog. Bliss Cosmetics, stond erop. Nooit van gehoord, maar het zag er goed uit: op het potje stond “natuurlijke creme deodorant”. Dat zag er goed uit! En het handige, kleine potje leek me ideaal; handig compact in je tas als je het mee wilt nemen. Op de website van Bliss las ik dat oprichtster Lissa Mackie het merk is begonnen vanuit een onvrede over niet-schadelijke, natuurlijke en goed werkende deodorants. Het is voor haar een uit de hand gelopen hobby (die ze nog steeds naast haar normale baan doet!) en ze maakt alle deo’s zelf. Als achtergrondverhalensucker werd ik blij van dit verhaal. Proberen maar!

 

DSC_0081_1400

EEN MINIMALE INGREDIËNTENLIJST. TOP!

Ik kocht de Original variant. Ik ben nooit zo van de geurtjes (misschien omdat ik niet zo’n goede neus heb) en ik ben iemand van “hoe minder toevoegingen, hoe beter”. Ik werd blij toen ik op de achterkant keek. De minimale lijst aan ingrediënten was iets dat ik helemaal niet gewend was: ik kan alleen de verpakkingen met volgeschreven achterkanten met moeilijke benamingen waar ik nog nooit van heb gehoord. Voor het eerst kende ik (bijna) alle ingrediënten: kokosolie, shea boter (één of andere ‘butyrospermum parkii variant, maar hé, shea boter is shea boter), soda (sodium bicarbonaat) en tapioca (oké, dat kende ik nog niet). Wat een verademing!

 

DSC_0079_1400

WAT VIND IK ERVAN?

Ik gebruik de deodorant met het schrijven van deze post een week. Het is een wittige cremesubstantie, die vast, maar zacht aanvoelt. Het is gemakkelijk smeerbaar en het is even zoeken hoeveel je precies op moet smeren, maar in principe is een dun laagje genoeg. Het voelt niet vettig of plakkerig aan en het trekt goed en snel in. Als het goed is, doe je zo’n 2,5 maand met een potje. Door de toevoeging van kokosolie heeft het een subtiele kokosgeur en dat ruikt heerlijk! Ik ben heel tevreden over deze deodorant. Na een lange dag werken en naar huis fietsen ruiken mijn oksels nog helemaal prima. Als het wat warmer is en ik veel hebt gezwoegd en gezweet, ruik ik wel een héééél subtiel lichaamsgeurtje, maar dat vind ik niet zo gek. Dit is namelijk, in tegenstelling tot veel andere deodorants, geen anti-transpirant. Dit betekent dat je niet minder zult gaan zweten door deze deodorant; het remt alleen de bacterievorming en gaat daarmee geurtjes tegen. Eerst dacht ik: “euuhh… wil ik dat wel?” Maar toen bedacht ik me dat transpireren gewoon iets heel natuurlijks is. Of, zoals de oprichtster van Bliss cosmetics, Lissa Mackie, zegt:

Bliss deo’s zijn geen anti perspirant, je blijft namelijk gewoon transpireren. Transpireren is een van de manieren waarop je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Daarnaast heeft het de functie je lichaam te koelen. Niet iets wat je tegen wilt gaan dus. Ik transpireerde zelf behoorlijk en was dus altijd op zoek naar iets waardoor dit minder zou worden. Ik heb echt van alles geprobeerd, maar werkelijk niets hielp en van sommige producten werd het alleen maar erger of ging ik ronduit stinken, mijn shirts hadden verkleurde plekken bij mijn oksels.. kortom, een grote ergernis! Met de simpele samenstelling van Bliss blijf je gegarandeerd okselfris. De samenstelling zorgt er voor dat de bacteriën die de nare zweetgeur veroorzaken geen kans krijgen. De toegevoegde oliën hebben in enkele gevallen antibacteriële eigenschappen (in andere gevallen ruikt het gewoon lekker) en de kokosolie en sheaboter verzorgen je tere okselhuid ook nog eens. Wat wil je nog meer??

 

DSC_0087_1400

 

Al met al ben ik blij met deze deodorant. Het voelt goed om een puur product onder mijn oksels te smeren en het werkt goed op normale dagenEen smeerbare deodorant lijkt misschien een beetje een vreemd idee als je bijvoorbeeld een spuitbus gewend bent (ik moest ook even wennen het idee), maar ik kan je zeggen: het is heel gemakkelijk en het werkt goed!

Over de prijs kan ik nog geen oordeel vellen; zolang ik niet weet hoe lang ik werkelijk met het potje doe. Op de allerheetste zomerdagen – of als ik ooit weer een keer ga sporten, wonderen bestaan – zal ik waarschijnlijk tijdelijk teruggrijpen naar deze deodorant van Therme, een dierproefvrije, maar niet natuurlijke (helaas) deodorant die wél anti-transpirant is. Maar op de ‘normale’ dagen ben ik heel blij met dit mooie, oprechte product!

Een potje Bliss deodorant kost € 12,95 en is onder andere te verkrijgen bij Charlie + Mary. Daarnaast heeft Bliss gewoon een webshop, waar je de potjes kunt bestellen. Twijfel je nog? Dan kun je samples bestellen.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂