Natuurlijke lippenbalsem / Dr. Organic / Avril / Sara Rosalie / Beauty Kitchen/ H&M Conscious
Fair fashion

De lievelings en niet-zo-lievelings van een lippenbalsemverslaafde (natuurlijk + dierproefvrij!)

Stel, je mixt een lippenbalsemverslaafde (ik ben er niet trots op), een liefhebber van natuurlijke producten en een chaoot. Wat krijg je dan? Een hele rits aan natuurlijke lippenbalsems! Altijd ben ik er weer een paar kwijt, wat ervoor heeft gezorgd dat ik er inmiddels in zo ongeveer elke tas en jaszak één heb liggen. Naast mijn bed staat een vast exemplaar en als ik echt-echt-écht alles kwijt ben, heb ik altijd nog een noodpotje in de badkamer. Ja, het is erg. En je mag best gaan preken dat het niet goed voor mijn lippen is, dat het ze juist uitdroogt en dat je beter niks kunt smeren, want dat weet ik dondersgoed. Het is zoals het is. Maar daarom ben ik toevallig wél een zelfbenoemd expert!

En aangezien ik het leuk vind om nieuwe producten te testen, heb ik inmiddels al vele merken en producten uitgeprobeerd. Tijd om mijn huidige lippenbalsems eens op een rij te zetten (ook mijn lievelings!), met mijn eerlijke ervaring erbij. Ze zijn allemaal dierproefvrij en op natuurlijke basis – een fijn alternatief voor je standaard lipproducten.

 

IMG_8150_1000

Dr. Organic   |   *****
(topproducten!)

Ik doe niet aan spanningsopbouw; laat ik meteen met mijn lievelingsproducten beginnen. Deze stiftjes van Dr. Organic vind ik fantastisch en ik raak er niet op uitgekeken. Ze hebben een stevige, cremige structuur en ze drogen mijn lippen niet uit (wat de meeste lippenbalsems wel doen). Een groot pluspunt! Wat ik erg fijn vind, is dat ze een SPF15-factor hebben. Altijd goed beschermd tegen de zon, dus! Mijn favoriete soorten zijn de Vitamin E en de Moroccan Argan Oil. Qua structuur merk ik weinig verschil, maar ze hebben slechts een lichte, prettige smaak (ik houd nooit van sterke smaakjes in mijn lippenbalsems, als ik iets wil proeven, eet ik wel iets ;)). De Virgin Coconut Oil variant (niet afgebeeld) is niet mijn favoriet; deze heeft een wat sterkere, vettige, kokos *slash* boterige smaak. Wel goed om even te vermelden: de lippenbalsems van Dr. Organic bevatten bijenwas, dus ze zijn niet geschikt voor vegans! Maar wat mij betreft wel vijf sterren waard.

De Dr. Organic lippenbalsems kosten € 4,99 per stuk en je vindt ze onder andere bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen). Let op: ze hebben hier regelmatig een actie waarbij je twee producten van Dr. Organic voor de prijs van één krijgt. Mooi meegenomen, toch?

 

Sara Rosalie lippenbalsem lanoline

Sara Rosalie   |   ****
Fijn product

Ik vind het tof om wat kleinere, lokale merken een warm hart toe te drgen. Een paar maanden geleden kocht ik bij Verse deze lippenbalsem, van Sara Rosalie. Sara groeide op in een schapenboerderij op Texel en dat is waar ze zowel haar inspiratie als sommige ingrediënten voor haar eigen natuurlijke skincare lijn vandaan haalt. Ze gebruikt lokale producten, zoals lanoline uit de wol van de met zorg gehouden schapen van boerderij De Noordkroon op Texel. Lanoline trekt snel in en maakt je huid lekker zacht (maar is natuurlijkt niet geschikt voor vegans).

Deze lippenbalsem heeft een luxe uitstraling; het is zo’n verpakking die je maar wat graag op je bureau laat ‘slingeren’. Het is een wat meer high-end product, dus de budgetqueens zullen de prijs aan de hoge kant vinden, maar het is erg vet (en dikkig, dat bedoel ik positief) en daardoor heel zuinig in gebruik: ik gebruik per keer misschien een speldenknopje. Ik moet wel zeggen dat ik vooral in de winter na een uur weer de behoefte krijg om het op te smeren. Onlangs las ik dat lanoline in de winter inderdaad wat eerder kan uitdrogen en dat het in de lente en zomer een stuk minder is. Wordt getest as we speak. Voor het laatste krijgt dit product een ster minder, maar met 4 sterren ben ik nog steeds erg tevreden.

De lippenbalsem van Sara is o.a. te verkrijgen via haar eigen website (waar je nog meer luxe skincareproducten vindt!) en via Verse. Je betaalt € 14,50 voor een tube. 

 

H&M Conscious lip balm ginger

H&M Conscious   |   ***
(goede lippenbalsem)

Ik ben groot fan van de skincare-producten van H&M Conscious. Ze zijn dierproefvrij, natuurlijk (helaas niet vegan, want: bijenwas) en de producten zien er ook nog eens fantastisch uit op je wastafel. En natuurlijk gaat het om de inhoud, maar hé, het oog wil ook wat, toch? De Relaxing Body Cream is mijn favoriete creme en ik gebruik elke dag een klein beetje op mijn droge huid (aanrader, je vindt hem hier!). Ook de lippenbalsem krijgt doorgaans lovende reacties en ik moet zeggen: de tubes – die er juist steeds cooler uitzien naarmate ze meer ‘crinkly’ worden – zien er heel stijlvol uit. Ik testte de ‘Ginger Lip Balm’ uit en ik vind hem prettig in gebruik. Hij smeert goed uit en heeft een lichte, fijne gembersmaak. Wel heb ik het idee dat het mijn lippen iets uitdroogt: ik moet elke keer vrij snel bijsmeren om weer een soepel laagje op mijn lippen te hebben. Daarnaast is de tubevorm een beetje onhandig in gebruik: als er een beetje druk op heeft gestaan (bijvoorbeeld omdat hij onderin mijn tas heeft gelegen), komt er de eerstvolgende keer veel meer uit dan ik wil. Ik smeer het dan altijd op mijn handpalmen, maar zonde is het wel. Alles bij elkaar opgeteld vind ik dit een prima lippenbalsem. Maar door het blijven smeren en de onhandigheid van de tube krijgt-ie ‘slechts’ drie sterren.

De lippenbalsem van H&M Conscious kost € 6,99. Je vindt het op de beauty-afdeling van H&M en op de website

 

IMG_9248_1000

Avril   |   *
(dit wil je niet)

Deze lippenbalsem van biologisch budgetmerk Avril is de goedkoopste in dit rijtje; een stiftje kost € 2,50. “Voor de prijs kon er niet veel misgaan, toch?”, dacht ik. Nou… toch wel. Over deze lippenbalsem ben ik namelijk niet echt (nee, trouwens, draai dat maar om: écht niet) te spreken. Allereerst is er van alles mis met het stiftje. De derde keer dat ik het langs mijn lippen halde, viel het stiftje uit elkaar en lag hij in drie delen in mijn hand. “Oké, kan gebeuren”, dacht ik. “Misschien ligt het aan mij”. Maar ook de rest bleek niet om over naar huis te schrijven: het stiftje was veel te zacht en elke keer als ik hem zachtjes langs mijn lippen haalde, kwam er veel teveel vanaf. Daarnaast werden mijn lippen er ook nog eens heel droog van, waardoor ik continu aan het smeren was. Het resultaat: binnen 3 dagen was ik door het complete stiftje heen (je denkt nu vast: “dat overdrijft ze!”. Nou geloof me: letterlijk) en mijn lippen waren er ook niet op vooruit gegaan. Nu snap ik dat ik van de goedkoopste van het stel misschien geen wonderen moest verwachten (al hoeft prijs natuurlijk helemaal niks zeggen), maar ik kan er niet meer van maken dan dat ik dit een flutproduct vond. Nooi meer!

De lippenbalsem van Avril kost € 2,50 en je vindt het o.a. bij The Green Beauty Shop. (Overigens ben ik over de mascara van Avril wél enorm te spreken, je vindt de review hier!)

 

IMG_8819_1000

Beauty Kitchen: ***
(een prima product)

Als laatste heb ik de natuurlijke Wonder Balm van Beauty Kitchen geprobeerd, in citrussmaak. Laat je niet misleiden door het ieniemienie blikje: je doet er namelijk ontzettend lang mee! Deze substantie is namelijk veel minder cremig dan de andere lippenbalsems, waardoor er niet zoveel op je vinger blijft zitten als je ermee door het blikje wrijft. En toch blijkt het genoeg te zijn om je lippen te voorzien van een laagje. Het lichte citrussmaakje vind ik lekker. De verpakking belooft trots dat je deze balsem ook op andere droge plekjes op je huid kunt smeren, al geloof ik dat dit gewoon met elke lippenbalsems kan Ik moet wel zeggen dat ook bij dít product mijn lippen sneller droger worden dan bij de Dr. Organic stiftjes. Desalniettemin vind ik dit een prima product. Persoonlijk ben ik meer fan van een wat vettiger product (dat vind ik lekker aanvoelen), vanuit mijn eigen voorkeur krijgt hij daarom ‘slechts’ drie sterren. Let op: dit product is natuurlijk, maar niet geschikt voor vegans: het bevat namelijk bijenwas.

12 Comments

 • Haha leuk geschreven :p Ik ben verknocht aan mijn Douglas Naturals lipbalm, die is namelijk ook vegan 🙂

  Beantwoorden
  • Oeh goeie tip, thanks! Die staat op m’n lijstje 🙂

   Beantwoorden
 • Herkenbaar! Ik ben ook enorm lippenbalsem verslaafd en overal in huis staat wel een pot of een lippenbalsem. Ik neem ze overal mee naartoe en kan niet zonder haha. Ik heb het weleens geprobeerd af te bouwen maar het ukt me gewoon niet. Maarja het is in ieder geval geen drugs verslaving haha. Ik ga die van Dr. Organic eens uitproberen!

  Beantwoorden
 • Haha, ik ken minder vrouwen die geen lippenbalsem verslaving hebben dan wel. Mijn lievelings is die van burt’s and bees, maar ja, duidelijk niet vegan..

  Beantwoorden
  • Haha, echt he? We zijn helemaal verpest met z’n allen! 😉

   Beantwoorden
 • Hahah ik ben ook verslaafd.. Helaas… Ik heb nu een van Rawsome en ben helemaal om, hij werkt echt fantastisch en op de ingredienten is helemaal niets aan te merken, geen gekke dingen gewoon, boters die je lippen zachter maken. Het is ook heel zuinig in gebruik, ik weet alleen even niet meer of hij vegan is, op mijn blog staat een review mocht je interesse hebben (reclame sorry haha) Ik ga die van dr organic een keertje proberen, die klinken ook heel goed. Wil ook altijd nog graag zelf een maken.

  Beantwoorden
 • Hier nog een lippenbalsem addict 🙂
  Ik vind zelf de balsems van Hurraw! erg fijn, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en ze zijn vegan en fairtrade!

  Beantwoorden
  • Ooooja, Hurraw! Goed dat je me eraan herinnert; die wilde ik zo graag proberen, maar ik was helemaal vergeten dat het bestond. Mijn eerstvolgende lippenbalsem wordt bij deze een Hurraw, thanks! 🙂

   Beantwoorden
 • Oh, ik zie nu overal in mijn fantasie potjes staan, haha! Ik heb zelfs geen 1 exemplaar. Vind het altijd zo plakkerig.

  Beantwoorden
  • Haha wees blij, je bent zo ongeveer de enige vrouw in Nederland die geen last heeft van de beruchte verslaving… jaloers 😉

   Beantwoorden
 • Maar wat ik belangeijker dan dierproef rij vind: zit er parfum in??? Dat is namelijk heel slecht voor je huid. De ‘smaken’ beloven wat dat betreft niets goeds! Probeer eens Paula’s choice of Dr Leenarts!

  Beantwoorden
  • Goed punt, ik moet zeggen dat ik daar tot nu toe nog helemaal niet zo op had gelet. Ik gebruik al veel producten van Paula’s Choice, misschien dan ook maar eens de lipproducten gebruiken. Thanks voor de tip! 🙂

   Beantwoorden

Write a comment