To read

Nét uit: This Is A Good Guide – Marieke Eyskoot

New awesome book in town! Afgelopen donderdag lanceerde sustainability expert – en niet te vergeten inspirerende power woman – Marieke Eyskoot ‘This Is A Good Guide – For A Sustainable Lifestyle’, de internationale versie van haar boek ‘Dit Is Een Goede Gids’. Het 279 pagina’s tellende boek zit stampvol kennis, inspiratie, tips, tricks, merken, mensen en plekken (ik kan nog langer doorgaan, maar je snapt ‘m) die je op weg helpen naar een duurzamere én awesome lifestyle. What’s not to love?

Nu zou je verwachten dat de engelstalige versie een één-op-één vertaling is van Dit Is Een Goede Guids, maar nee! This Is A Good Guide is bewust zo gemaakt dat het mensen van over de hele wereld kan inspireren en dat betekent dat er flink is getweakt aan de inhoud. Zo staan er interviews in met de grootste pioniers uit de internationale duurzame modewereld – om maar even een paar namen te noemen: Livia Firth, Katharine Hamnett en Andrew Morgan (van de spraakmakende documentaire The True Cost) werkten mee aan dit boek. This Is A Good Guide is gedrukt op FSC-papier (verantwoord bosbeheer) met plantaardige inkt. ‘Good’ in alle opzichten dus.

 

This is A Good Guide staat stampvol kennis, inspiratie, tips, tricks, merken, mensen en plekken die jou op weg helpen naar een duurzame én stylish lifestyle.

 

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wie Marieke Eyskoot is. Maar hé, just in case, komt-ie: als er íemand is die veel weet over sustainable fashion & living is het Marieke wel. Met – eh hello, ik noem ‘even’ – 15 jaar ervaring in het vak weet ze als geen ander waar ze het over heeft. Ze is niet alleen veelgevraagd spreker, presentator en sustainability consultant, ze is de auteur van Talking Dress (2012) en Dit Is Een Goede Gids (2016) én ze richtte een aantal jaar geleden MINT op, de duurzame modevakbeurs die conscious fashion in Nederland flink op de kaart heeft gezet. Als íemand bewijst dat duurzamer leven betekent dat je niet hoeft in te leveren op stijl of persoonlijk geluk (fun!), is zij het wel. Een vrouw met veel positieve impact, ook op mijn leven: vooral door Marieke ben ik twee jaar begonnen aan mijn eigen conscious fashion journey. True story!

 

 

 

 

“If you’d like to live better,
buy this book.”
– Katharine Hamnett

 

 

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij de lancering van This Is A Good Guide, die plaatsvond in de Amsterdamse sustainability hotspot Zoku (het bezoeken waard; een fantastische plek om te slapen, werken, eten of van het uitzicht over de stad te genieten). Ik kocht er meteen één van de eerste exemplaren. Inmiddels heb ik er een klein beginnetje in gemaakt, maar ik kon niet wachten om jullie erover te vertellen. Ik wil namelijk dat This Is A Good Guide zo snel mogelijk groot wordt. Niet alleen omdat ik het Marieke ontzettend gun; vooral omdat het kei- en keihard nodig is. De komende tijd wordt het boek over de hele wereld gelanceerd, in onder andere Engeland, Zweden, Finland, de VS en Australië.

Ik voorspel een mooie toekomst. Niet alleen voor het boek; ook voor Marieke en haar missie om een duurzame lifestyle tot de norm te maken. De afgelopen maanden heb ik haar goed leren kennen tijdens een awesome en intense samenwerking (waar ik je later meer over zal vertellen). Ik had al veel bewondering voor haar, maar dat is alleen maar meer geworden. Ik ben ervan overtuigd dat haar positiviteit en doorzettingsvermogen wereldwijd nog veel ogen gaan openen.

This Is A Good Guide is het perfecte cadeau voor mensen die wel willen verduurzamen, maar nog niet zo goed weten hoe. Het boek kost € 24,99 en is verkrijgbaar via o.a. Bol.com en Amazon. Door het te kopen voorzie je niet alleen jezelf of iemand anders met een mooi cadeau; ook support je Marieke in haar missie. Zoveel waard!

 

This Is A Good Guide is onder andere verkrijgbaar via bol.com(€ 24,99) en Amazon (£22).

 

 

 

 

4 Comments

 • Ik heb hem nog steeds niet gelezen, dat kan echt niet haha! Misschien hebben ze hem bij de bieb, ik ga eens kijken 🙂

  Beantwoorden
  • Ja, ik zag hem nu inmiddels zelfs als e-book bij de online bieb! De Nederlandse versie, bedoel ik dan.

   Beantwoorden
 • Yes hij staat al een tijdje op mijn lijstje! Ga hem eindelijk maar eens bestellen. Vond talking dress ook een goed beeld schetsen van de mode industrie.

  Beantwoorden
 • Direct gereserveerd bij de bieb! Dankjewel voor de tip! 🙂

  Beantwoorden

Write a comment