Geitenwollenshirts Truus t-shirt wit
Fair fashion

New in: Welkom, Truus! (Geitenwollenshirts)

De wereld van betaalbare t-shirts van biokatoen (om maar even een nichemarkt te noemen ;)) is voor mij een beetje een moeilijke. Op zich zijn er vrij veel merken die simpele t-shirts aanbieden, maar vaak hebben ze nét niet de pasvorm waar ik naar zoek, zijn ze vrij prijzig of te casual voor mij. Maar gelukkig is Truus er, mijn nieuwe vriendin. Truus is een simpel, wit t-shirt van een eerlijk, duurzaam en sympathiek Nederlands merk: Geitenwollenshirts. Ik had al een oversized jeansblouse van Geitenwollenshirts (deze!) en daar had ik goede ervaringen mee, dus was ik benieuwd naar de t-shirts van het merk.

What’s in it for you?
Nou, een hoop: allereerst zit Truus mooi. Ik draag maat S en die valt als maat 36/ een kleine 38. Ik vind dat fijn, want dan kan ik ‘m mooi in mijn jeans dragen, maar als je hem iets oversized wilt, kun je gerust een maatje groter bestellen. Ook een fijn weetje: het t-shirt is weinig doorschijnend. Volgens mij valt 100% nietdoorschijngarantie bijna niet te behalen met een wit t-shirt, maar met een t-shirtbeha hoef je je met Truus geen zorgen te maken (zie foto).

What’s in it for the world?
Truus is gemaakt van 100% biologisch katoen en “op een eerlijke manier voor mens en milieu zijn gemaakt”, aldus Geitenwollenshirts. Naast uitsluitend GOTS-gecertificeerde katoen te gebruiken (een bekend keurmerk voor biologische katoen), worden producten van het merk onder goede werkomstandigheden, met eerlijke werktijden, lonen, een wettige arbeidsovereenkomst, vakbondvrijheid en zonder kinderarbeid geproduceerd. Goed voor jou, je portemonnee, de maker én het milieu.

Truus kost € 17,99 en je vindt haar op de webshop van Geitenwollenshirts, of in de conceptstore van het merk: Geitenwollenwinkel.

 

Geitenwollenshirts Truus t-shirt wit Geitenwollenshirts Truus t-shirt wit Geitenwollenshirts Truus t-shirt witGeitenwollenshirts Truus t-shirt wit

3 Comments

  • Mooie pasvorm! Lijkt bijna op een Acne shirt qua fit :). Er zit in de straat naast mijn appartement in Amsterdam een winkel waar ze Geitenwollenshirts verkopen, kwam ze laatst daar toevallig tegen en moest aan je denken, haha.

    Beantwoorden
  • Truus ziet eruit als een superfijn t-shirt. De geitenwollenwinkel staat al heel lang op mijn lijstje, het moet er maar eens van komen;-)…

    Beantwoorden
  • Wat een mooie Truus! ( Zó leuk die namen!).

    Beantwoorden

Write a comment