When Sara Smiles newsletter
Thoughts

Een nieuwe koers en éindelijk een WSS newsletter (hoera! :)

Binnenkort zal ik met dit platform een iets andere koers op gaan. En ik weet zéker dat jij daar blij van wordt; When Sara Smiles wordt namelijk een actiever en inhoudelijke platform 🙂 In aanloop daar naartoe lanceer ik éindelijk de When Sara Smiles newsletter. Schrijf je nu in en ontvang elke maand gratis m’n allerbeste inspiratie, guides, artikelen, nieuwe merken en kijk- en luistertips in je mailbox! Lees hieronder meer over mijn nieuwe koers.

 

Een kleine koersverandering: minder Insta, meer website

Zoals je misschien al op Instagram hebt gelezen, ga ik in 2021 het roer een beetje omgooien. Ofja, niet omgooien, maar bijsturen. Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk echt nog een beetje een zoektocht. In maart 2020 besloot ik om fulltime voor When Sara Smiles te gaan. Mijn missie is (op werkgebied ;)) mijn alles en het leek me fantastisch om me vol voor de normalisering van sustainable fashion in te zetten. Tegelijkertijd moest er ook brood op de plank komen. Spannend, middenin het jaar van corona. Maar het ging goed. Ik focuste wat meer op Instagram en deed allerlei verschillende opdrachten naast elkaar. Door die focus op Instagram (en inkomsten krijgen) verdween deze website een beetje naar de achtergrond. En daarmee mijn grote liefde voor het schrijven. Verhalen vertellen. De industrie en de inhoud in duiken.

whensarasmiles.nl krijgt een exciting make-over 🙂

De afgelopen maanden heb ik goed nagedacht over de koers van When Sara Smiles. Ik wil op dit platform (de website) gaan focussen. Ik wil een podium geven aan belangrijke verhalen in de industrie en mooie merken. Binnenkort krijgt dit platform dan ook een make-over die style wise mooi simpel wordt en mij véél meer mogelijkheden geeft (ik ben dit standaard WordPress template echt zat ;)). Brand Guides en het vinden van eerlijke merken wordt veel belangrijker. Ik ga een gedeelte inrichten waarin ik in een soort shopvorm al mijn stijlfavorieten deel. En ik wil het podium meer geven aan anderen, gastschrijvers die gespecialiseerd zijn in een bepaald topic. Denk aan arbeidsomstandigheden, circulariteit, diversiteit en inclusiviteit. Ik ben een generalist en ik realiseer me dat ik niet alles kan weten en uitdiepen. Maar ik kan de kennis wél faciliteren 🙂

Meer op dit platform, dus. En minder in de bubbel van Instagram zijn. Hoewel ik het een prachtig medium vind, voel ook ík de toxische werking ervan. Ik voel een grote postplicht. Ik voel me afhankelijk van dat nare algoritme. Ik voel dat de hoeveelheid likes invloed op me heeft. Dat ik de DM-vragenstroom niet aankan. Ik merk dat ik sneller ‘dingetjes’ ga delen en onbewust meer in kwantiteit dan in kwaliteit denk. Ik wil me weer terugtrekken naar mijn eigen plekje op het internet.

 

When Sara Smiles

 

Brand new: de WSS Newsletter

En toen bedacht ik me dat die When Sara Smiles Newsletter er écht moet komen. Zodat jullie niks hoeven te missen omdat je geen zin hebt om op social media te zitten, ik nog bewuster over mijn content nadenk en een plek heb waar ik gestructureerd al m’n tips kan delen. Ik zal er beknopt m’n nieuwe merkenvondsten delen, Brand Guides, interessante artikelen (van WSS en artikelen van andere platforms waarvan ik vind dat je ze écht moet lezen), nieuwe docu’s, mensen om te volgen, acties, van alles. En ik zou het super vinden als je je abonneert. Je zit nergens aan vast en je kunt je altijd super makkelijk weer uitschrijven 🙂 Welkom bij de club!

P.s. Op het nieuwe When Sara Smiles zal er altijd een newsletterblokje op de homepage zijn om je in te schrijven, maar nu moet ik het nog even handmatig delen 🙂

Schrijf je nu in!

 


 

Een kleine reminder aan wat het voor mij betekent als je via een affiliatelink bestelt

Ik wil meteen even van deze gelegenheid gebruik maken om aandacht te vragen voor bestellen via affiliatelinks. Ik werk met een aantal merken samen op affiliatebasis. Dat wil zeggen dat wanneer je iets via een link op mijn website bij ze bestelt, ik een kleine commissie ontvang over het totaalbedrag. Dat helpt mij enorm en in mijn ideale wereld zou een klein salarisje aan affiliate-inkomsten ervoor kunnen zorgen dat ik al mijn tijd kan besteden aan goede, inhoudelijke (en niet-commerciële) content, goede gesprekken, brand guides merkonderzoeken en kritische blikken op de modewereld. Mocht je mij dus in m’n missie willen supporten, check dan mijn Affiliatepagina en bestel via de link die je daar ziet! Goed om te weten: het is belangrijk om via hetzelfde media te bestellen. Ik hoor vaak dat mensen eerst op de link klikken en later een keer via een ander medium bestellen. Dan werkt-ie niet 🙂 dankjewel voor je support!

 


Alle foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door de getalenteerde Laura van der Spek (@lauresque) niet alleen een heel fijn mens om mee te werken, maar ook een kei voor als je iemand zoekt om je merk prachtig in beeld te brengen.

2 Comments

  • Wat een geweldig plan, ik heb twee weken geleden mijn Instagram ge-deleted en ben er inmiddels hartstikke blij me, ik werd er echt gek van!

    Beantwoorden
    • Ohh, zo herkenbaar… het is dat het voor mijn werk een belangrijk medium is, maar pfoe, dat hele algoritme, de scrolltijd, de druk om te posten… word er soms ook gek van en ik wil me er langzaam steeds meer van terugtrekken 🙂 Dan werkt zo’n newsletter heel goed, blij mee! Dankjewel voor je support! 🙂 Liefs, Sara

      Beantwoorden

Write a comment