Outfits

Outfit: een prachtige geüpcyclede jurk van Sissel Edelbo (via Scoon Store)

Het is alweer een tijd geleden dat ik outfits deelde. Maar er zijn zoveel prachtige stukken van duurzame merken, en soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Daarom wil ik de komende tijd meer het podium geven aan mooie merken en winkels die onze support verdienen. De eerste in de Outfit reeks: een prachtige jurk van Sissel Edelbo, die ik van Scoon (een prachtige Nederlandse slow fashion webshop) mocht lenen voor de foto.

 

 

Lange jurk Sissel Edelbo (via Scoon Store

Dat dit een fantastische jurk is, hoef ik je natuurlijk niet te zeggen. Wat nóg beter nieuws is (en wat je misschien nog niet wist) is dat er een prachtig verhaal achter zit. Sissel Edelbo, het merk achter deze jurk, verzamelt namelijk oude, gebruikte sari’s van Indiase vrouwen. Ze worden schoongemaakt, geredesigned en vervolgens onder eerlijke arbeidsomstandigheden geüpcycled tot prachtige unieke stukken. Een mooiere manier om gebruikte kleding een tweede leven te geven, bestaat er niet. Ik draag maat S/M.

Sissel Edelbo maakt niet alleen jurken, ook kimono’s rokken, jasjes en tops zijn in de collectie te vinden. Echt een párel van een merk. Scoon Store is bij mijn weten de enige Nederlandse webshop die dit merk verkoopt, dus als je een mooi stuk wilt aanschaffen, kijk dan echt even hier.

P.s. Ik heb de jurk overigens geleend 🙂 Bij een duurzame garderobe hoort geen inhaligheid. Als ik op deze manier prachtige kleding kan laten zien, is dat top, toch?

Slippers van Flattered

De slippers zijn wel van mijzelf. Ze zijn van Flattered, een mooi schoenenmerk dat de hele collectie met de hand en onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceert in Spanje. Ik kocht de slippers (je vindt ze hier op de website van Flattered)  vorig jaar. De maat valt normaal en ik vind ze prachtig. Ik moet wel zeggen dat de gesp niet helemaal optimaal ‘werkt’: omdat-ie zo groot is, voel je dat wel als je er een tijdje mee loopt. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ze heel mooi zijn en het merk een prachtig merk is.

Oorbellen: mama’s 🙂

De oorbellen zijn nergens te verkrijgen. Ze zijn namelijk van mijn moeder geweest. Ik weet nog dat ze ze vaak droeg in de early ’90’s toen ik een klein meisje was en ik was er toen al verliefd op. Was ik even blij toen ik ze járen later van haar kreeg! Tip: graaf eens in je moeders (of oma’s!) sieradendoos. Zoveel prachtige items te vinden!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fotocredits:
When Sara Smiles. Bij het gebruik van deze foto’s dus altijd When Sara Smiles vermelden (of @when_sara_smiles op Instagram). Wel zo leuk voor mij, toch? Dankjewel! 🙂

Write a comment