Brands, Products

Over mijn fair, sustainable & vegan tas van Fraenck

Fraenck bestaat nog maar nét (als in: een paar weken), en daarom zou het zomaar kunnen dat dit mooie merk nog nieuw voor je is voor je. Tijd om daar verandering te brengen! Want Fraenck is zo’n merk dat geen compromissen maakt op duurzaamheid (en dierenliefde), arbeidsomstandigheden, stijl en zelfs prijs (die laatste mag er namelijk ook best wezen). Nee, Fraenck doet álles in het productieproces heel bewust en vanuit idealen. En tsja, dan heb je me.

Fraenck is in 2018 opgericht door Ratna Ho en Pascal Mulder; twee Nederlandse ontwerpers die hun krachten bundelen. Misschien ken je dit duo al van de merken Ratna Ho en HO&MULDER (een merk waarmee ze prachtige duurzame tassen en regenjassen op de markt brachten), of van de duurzame concept store die ze in 2017 in hun thuisbasis Arnhem openden. Fraenck is het nieuwe merkconcept van hun tassenlabel en de collectie is breed.

 

 

 

Fraenck is the total package: duurzaam (o.a. gemaakt van geüpcyclede zeildoeken), fair trade, 100% PETA approved vegan en lokaal geproduceerd in Nederland.

 

De collectie wordt gemaakt van – zoals Fraenck dat zelf met een knipoog noemt – Refurbished Rarities: een combinatie van verschillende geüpcyclede materialen en restafval uit een zeilmakerij. Het hardware gemaakt van overgebleven roestvrij staal en zitten er geüpcyclede gordels in verwerkt. Een compleet duurzaam product, dus. En dat maakt ‘m heel speciaal, vind ik. Fraenck is 100% PETA approved vegan en maakt dus in geen enkel opzicht gebruik van dierlijke materialen. De tassen worden lokaal gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Helemaal met de hand. In de eigen sociale werkplaats van het merk, die verbonden is aan de winkel in Arnhem.

Ik ontving een tas van Fraenck – één van mijn favorieten, nog wel: de Luna small in caramel. Hij is superhanzaam en superstevig (en zelfs betaalbaar: € 69,-). Met opvallende details, zoals de mooie hardware en de touwhengsels in de perfecte lengte. Op het kaartje van mijn tas staat met de hand geschreven dat-ie is gemaakt door Elsbeth. Zo leuk en persoonlijk! Veel dank, lieve Elsbeth. Ik vind ‘m fantastisch, écht. En ik ga hem ontzettend vaak en met liefde dragen. Sterker nog: al meteen dezelfde dag heb ik hem mee naar buiten genomen. En de dag erna ook weer. En vandaag ook weer. LOVE!

 

Benieuwd naar meer?
Kijk op fraenck.com voor de complete collectie!

 

 

 

 

 

 


 

Zo lief: ik heb de tas van Fraenck ontvangen. Dit mooie cadeau staat echter los van dit artikel; het is mijn eigen keuze om dit artikel te schrijven (in de toon die ik wil), omdat ik dit mooie en product graag extra wil uitlichten.

 


 

Fotocredits: de foto’s van de Luna bag zijn eigendom van When Sara Smiles en mogen alleen met vermelding van yours truly worden gebruikt. De overige foto’s zijn eigendom van Fraenck.

 

Write a comment