Sara Dubbeldam
Daily thoughts

Personal: random facts over mij

Op When Sara Smiles schrijf ik vaak over conscious fashion, en hier en daar vind je een persoonlijke noot. Hoewel ik denk dat je me zo al redelijk hebt kunnen leren kennen, vertel ik nou ook weer niet zóveel over mezelf. Daarom dacht ik: laat ik eens wat ‘personal tags’ van het internet plukken en daar een combinatie van maken, zodat je me wat beter kunt leren kennen. Gewoon wat koetjes en kalfjes en persoonlijke favorieten, niks moeilijks of dieps. En daarnaast ben ik gewoon een sucker voor lijstjes en vond ik het zelf erg leuk om in te vullen (vandaar zoveel vragen, sorry – not sorry). Maar dat is niet heel cool om te zeggen, dus laat ik het maar houden bij wat ik hierboven zei. Hierbij wat random facts over mij, enjoy! 🙂

Wat zijn je beste en slechtste eigenschappen?
Mijn beste eigenschappen: ik ben erg nieuwsgierig, energiek, hardwerkend en positief. Ook vind ik mezelf een spontaan en sociaal dier en ik vind het leuk om met veel verschillende soorten mensen om te gaan. Ik hou ervan om te lachen en een fijn sfeertje neer te zetten en ik kan best een jolige gekkie zijn. Mijn minder goede eigenschappen: ik ben flink chaotisch en ik ben niet zo goed in contact onderhouden (omdat ik altijd een beetje heen en weer fladder en in het moment leef). Soms kan ik onzeker zijn, dat vind ik vervelend en achteraf lang niet altijd nodig. En ik denk altijd na, mijn hoofd gaat nooit uit. Erg vermoeiend, soms!

Wat maakt je écht blij?
Oh, heel veel dingen. Maar na een drukke werkweek thuis komen en weten dat ik een paar dagen niks verplichts in mijn agenda heb staan, is altijd wel een groot geluksmoment. Maar ook toeleven naar een leuk moment, een vakantie of een festival. En als ik een lief mailtje krijg over When Sara Smiles (dan zit ik echt met blije puppy-ogen voor mijn scherm). Oh, en knuffelen met dieren. En met muziek op in de zon fietsen of lopen. En als iemand iets liefs voor me doet, het maakt niet uit wat.

Favoriete muziek
Ik luister veel naar synthpop & chillwave-achtige muziek en disco. En soms neig ik naar een fout eighties-poppy stijltje. Maar ik houd ook van bandjes en wat vagere indiemuziek en oude rock ’n roll kan ik erg waarderen. Hier vind je mijn Spotifylijst met muziek die ik nu veel luister, ik vul hem dagelijks aan met nieuwe nummers. En ik heb sinds mijn kindertijd al één vaste, grote guilty pleasure, en dat is Enya. Haha. Ik kan echt genieten van dramatische new age muziek.

10 random facts waar niemand iets aan heeft
1.  Ik hou van waterglijbanen en ik ken niemand die mij qua snelheid kan verslaan (écht!).
2. Ik ben een kwart Indisch (maar daar merk je niet veel van, zo ben ik helemaal niet zo’n rijst-eter).
3.  Ik ben opgegroeid in Sleeuwijk, een klein dorpje bovenin Brabant.
4. Er zijn weinig dingen die ik haat, maar sporten is er één van.
5.  Ik word vrijwel altijd 21 geschat, hoewel ik de 30 alweer bijna aantik (babyface, anyone? :))
6. Ik zie vrij slecht, ik heb -7 aan beide ogen.
7.  Ik heb een permanent rood vlekje op mijn rechterwang: een gesprongen adertje en iedereen denkt altijd dat het een pukkel is. Maar ach, hij zit er nu eenmaal, ik vind het niet zo erg.
8. Ik ben geobsedeerd door mooie wolken, zonsopkomsten en zonsondergangen (zoals die hieronder). Ik kan me dan meteen niet meer concentreren op het gesprek dat ik voer, ik móet er verliefd naar staren en als er iemand in de buurt is, moet dit slachtoffer het ontgelden met een continue stroom van: “Moet je kíjken! Sééérieus! Zó mooi, echt niet normaal… bizar! Wauw! Dit is echt de mooiste zonsondergang óóit”.
9.  Ik ben heel bang voor slakken (hoewel ik heus wel weet dat het nergens op slaat) en eigenlijk alle slijmerige dingen.
10. Ik heb hele lenige vingers waarmee ik allerlei trucjes kan.

 

zonsondergang Amsterdam


Favoriete serie
Pfoe, heb je even? Ik heb zojuist alledrie de seizoenen van Black Mirror gebingewatched; ik vind het een fantastische serie en de bizarre concepten zetten me echt aan het denken. En ik volg nu Westworld, ook fantastisch. Net als Stranger Things, trouwens. In 2016 heb ik veel series gekeken die ik leuk vond: Game of Thrones, House of Cards, Utopia, Fargo, Narcos, Mr. Robot, The Get Down, The Walking Dead, Orphan Black en nu vergeet ik vast nog een aantal bingewatchfavorieten.

Meest inspirerende plek
Qua stad: Amsterdam. Het is de stad waar ik nu bijna een jaar woon en ik had niet verwacht dat deze stad zó mijn hart zou stelen. Er valt zoveel te ontdekken en alles is continu in ontwikkeling! Een andere plek die onlangs indruk op me maakte, was de Erg Chebbi woestijn in Marokko, vanwege de serene rust en de stilte die ik daar midden in de natuur ervaarde. Echt een unieke ervaring! Ik hou ook erg van steden als Parijs en Stockholm.

Wat doe je (werk) en wat heb je gedaan (opleiding)?
Ik werk als strateeg bij een branding bureau en daar help ik merken om zichzelf te positioneren in de markt. Een leuke en veelzijdige baan met geweldige collega’s: we vormen echt een hele hechte club, iedereen kan helemaal zichzelf zijn en we zijn allemaal super toegewijd. Daarvoor heb ik mijn bachelor behaald in Communication & Multimedia Design (en me tijdens deze studie vooral gefocust op merkstrategie). En daarvoor heb ik mijn bachelor behaald in Social Work (Sociaal Pedagogische Hulpverlening), maar daar doe ik niks meer mee.

Wat zijn je favoriete beautyproducten?
Op de foto hieronder zie je de producten die ik momenteel (regelmatig) gebruik. Ik ben gek op de producten van Paula’s Choice, de dagcreme van Dr. Organic en qua budgetproducten op die van H&M Conscious. De mascara van Avril is een budgetblijvertje (natuurlijk + dierproefvrij) waar ik nog steeds erg blij mee ben.

 

img_8101_1000

 

Favoriete eten
Ontbijt: Simpel, twee stevige volkorenboterhammen met oude, pittige kaas of pindakaas. Ik snap niet dat sommige mensen niet ontbijten, ik móet brandstof hebben om mijn lichaam in gang te zetten en zodra ik opsta, krijg ik al trek.
Lunch: een goede boterham met geitenkaas, avocado, en een beetje zout en peper. Maar een broodje met brie, walnoten en honing uit de oven staat ook erg hoog op de lijst.
Diner: daar heb ik niet echt een favoriet van. Ik vind erg veel lekker en dat is soms mijn probleem, want waar anderen stoppen, blijf ik doorvreten.
Snack: een kaasplank met verschillende franse stink- en druipkaarsjes. In mijn omgeving sta ik hier nogal om bekend, ik grijp zo ongeveer elke gelegenheid aan om over kaas te praten. Kaas is alles. Alles is kaas.

Favoriete drankje
Ik kan mezelf kapot drinken aan (zo ongeveer alle soorten) vers vruchtensap – hoewel ik weet dat het bomvol suikers zit. Maar ik vind het zó lekker! En ’s avonds kun je me uittekenen met een glas rode wijn in mijn hand. Hééééérlijk. Tenzij ik uitga, want dan val ik met rode wijn om. Gin tonic, please (hoe cheesy het ook is)!

Vrijetijdsbesteding
Ik vind het heerlijk om aan When Sara Smiles te werken. Ik krijg vaak de vraag: “Wanneer blóg jij, je hebt toch een baan? En er komen zoveel artikelen online!”. Ik werk echter vier dagen per week en op mijn vrije dag ben ik non-stop bezig met schrijven. Daarnaast vind ik het leuk om in het weekend met mijn vriend of vrienden te eten, te borrelen, een museum of een festival te bezoeken en een goed feestje sla ik ook niet over. Op zaterdagmiddagen fiets ik vaak door de stad om nieuwe plekken te ontdekken en winkeltjes te kijken. Of ik ga een hele dag shoppen, mezelf volvreten en over het leven praten met mijn beste vriendin. En ik speel graag piano (al heb ik er helaas geen in mijn huidige appartement), een heerlijke uitlaatklep. En ik ben doorlopend veel bezig met de filosofie, met name het Taoïsme inspireert me erg (maar ook filosofen als Socrates, Epicurus en Mencius). Momenteel volg ik een wekelijkse filosofiecurcus over de rol en waarde van spelen in ons leven en dat geeft zoveel inspiratie! Met rode wijn filosoferen (over dingen waar ik de ballen verstand van heb) in een bruine kroeg doe ik ook graag, trouwens.

Waar ben je graag?
Huismussenantwoord: thuis. Ik ben zo graag thuis, ik vind het zo’n fijne plek! Ook ben ik graag op plekken waar mensen genieten, ik vind het heerlijk om naar genietende mensen te kijken. En ik vind het heerlijk om in de rust van de natuur te zijn, waar niks moet en alles puur is. Maar niet te lang, want op een gegeven moment wil ik weer terug naar de stad. Ook ben ik graag onderweg. Ik vind het fijn om in de trein, de bus of de tram uit het raampje te kijken naar de steeds veranderende omgeving.

Favoriete kleur
Ik heb niet echt een favoriete kleur. Al neig ik vaak naar warme tinten als geel, oranje, rood en goud. En ik blijf zwart heel mooi vinden (ja, ik weet dat dit geen kleur is). Oh! En dit jaar was ik in Jardin Majorelle in Marrakesh en de diepblauwe kleur van de villa die daar staat, vind ik misschien wel de allermooiste kleur van de wereld.

thumb_img_1326_1024
Majorelle Blue. Love it.

Waar ben je aan verslaafd?
Aan lippenbalsem. Ik móet altijd een exemplaar bij me hebben, anders word ik gek (figuurlijk dan, he). Maar ik bijt ook nagels, mijn lelijkste verslaving en een achterblijfsel van mijn zenuwpeesverleden. En ik móet eens in de zoveel dagen even goed snoepen. En een serie kijken. En misschien ben ik ook wel een beetje verslaafd aan When Sara Smiles 🙂

Hoeveel tijd besteed je aan je uiterlijk?
Elke ochtend trek ik een halfuur uit voor opstaan, douchen, tandenpoetsen, even mascara opdoen en aankleden. En dan ren ik de deur alweer uit. Met andere woorden: heel weinig. Ik houd absoluut niet van tutten en het gezichtsmaskertje dat ik twee keer per week op doe voor mijn droge huid, vind ik eigenlijk al een enorm gedoe.

Wie bewonder je en waarom?
Over het algemeen bewonder ik mensen die een missie hebben ten behoeve van het goede (of dat nu iets kleins is of iets groots), en die bereid zijn om daarvoor te strijden. Zoals Jane Goodall en Malala Yousafzai. Maar ook Floortje Dessing en André Kuipers. En Iris Apfel, die met haar opvallende verschijning en nuchtere uitspraken één groot wandelend statement voor eigenzinnigheid is. Ook de no make-uplook van Alicia Keys en Sophie Hilbrand vind ik erg inspirerend. En ik kan het erg waarderen als een celebrity zijn of haar bekendheid gebruikt om meer te doen dan alleen fabulous zijn, zoals Emma Watson (die strijdt voor vrouwenrechten en fair fashion), Leonardo DiCaprio (met zijn documentaire Before The Flood) en en Angelina Jolie (met haar VN-missies).

Mooiste reis:
Ik kan niet één reis uitkiezen. Het klinkt misschien een beetje sociaal gewenst, maar (bijna) elke reis heeft zijn charme. Toen ik 16 was, heb ik met mijn ouders en broertje een reis gemaakt door Egypte, over de Nijl, langs allerlei tempels, de woestijn, Caïro, het Egyptisch Museum en de Piramides van Gizeh. ZO’N prachtige reis! Ook Java, Bali en Marokko vond ik prachtig. Maar het hoeft niet altijd ver te zijn: die keer dat mijn vriend en ik door Frankrijk reden van camping naar camping (zie hier het ons vakantiefilmpje :)) vond ik geweldig.

Favoriete seizoen:
Het klinkt zo cheesy, maar ik vind dat elk seizoen zijn charme heeft. Ik ben blij dat wij in Nederland seizoenen hebben. Op de één of andere manier maken ze het leven interessanter, zowel in omgeving als mindset, eten & drinken en kleding. Ze hebben invloed op al onze behoeftes en die afwisseling vind ik leuk.

Grootste irritatiefactor
Ik ben erg gevoelig en al helemaal voor geluid (ik weet niet of ik misofonie heb, maar ik herken me er wel in). Als iemand zit te smakken, met zijn voeten zit te tikken, het toetsenbord van zijn telefoon heeft aanstaan, als ik piepjes hoor of een tikkende klok, mensen hard hoor ademen of als de buren de radio nét te hard aan hebben staan, kan ik me nergens anders meer op concentreren en word ik onrustig. Hetzelfde geldt voor continu bewegende dingen in mijn ooghoek (wiebelende dingen, mensen die ergens aan zitten te plukken of frunniken). Ik ben me er altijd van bewust dat het aan mij ligt en niet aan de ander en ik zal me dan ook nooit bitchy gedragen, maar soms vind ik het wel moeilijk om hiermee om te gaan.

Wat vind je het leukst aan bloggen?
Het idee dat ik mijn stem kan laten horen en anderen inspireer met mogelijkheden. En ik vind schrijven erg leuk, al doe ik maar wat. Misschien ga ik volgend jaar wel een schrijfcursus volgen, zodat ik mijn blogniveau verder kan opkrikken.

4 Comments

 • Zo leuk om te lezen dit! Ik vond je al super tof maar nu alleen nog maar meer. En heel herkenbaar wat je zegt over geluid, ben daar ook snel door afgeleid.

  Beantwoorden
 • Wat ontzettend leuk om je op deze manier beter te leren kennen. Wat betreft die schrijfcursus: ik vind dat je echt al heel erg leuk schrijft. Ik heb dit stukje tekst namelijk met veel plezier gelezen. Kaas is alles, alles is kaas vond ik echt een hilarische uitspraak. Ik kan zelf ook genieten van een stukje kaas, maar ben niet zo’n enorme kaasfanaat. Toch ken ik mensen die “kaas is alles, alles is kaas” ook als levensmotto hebben.

  Beantwoorden
  • Haha aaahw dankjewel, wat lief! 🙂
   Ja, eigenlijk baal ik wel van dat levensmotto. Want op het gebied van diervriendelijkheid zou ik dolgraag minder kaas willen eten. Ik probeer nu mijn enorme inname te beperken door me vooral op de franse kaasplanken te storten, en mijn kaasgebruik op brood te minimaliseren (of biologische kaas te kopen, al moet ik zeggen dat ik dat nog niet zo vaak heb gedaan). Maar mijn plan is nog niet zo succesvol, hehe…

   Beantwoorden
 • Leuk om je beter te leren kennen 🙂
  Zo tof dat je piano speelt! (ik speel zelf viool en piano).
  Jammer dat je geen piano op je nieuwe appartement hebt. Is dat door plaatsgebrek of omwille van de buren? (Een tip als dat laatste het geval zou zijn: Wij hebben behalve onze gewone piano ook een Yamaha Clavinova, zodat we met hoofdtelefoon kunnen spelen op de momenten dat we niemand willen storen)
  Ik sluit me aan bij Sara/mevrouwmiauw: Je schrijft heel goed, je blog is heel prettig om te lezen 🙂

  Beantwoorden

Write a comment