Sara Dubbeldam When Sara Smiles
Thoughts

Persoonlijke update: pas op de plaats

Well hello! I’m back, helemaal fresh ’n fruity na een heerlijke vakantie. Met mijn vriend en ons lieve autootje heb ik op de bonnefooi door Frankrijk getourd en Bourgondisch buiten geleefd, op campings in de natuur gestaan, aan rivieren en vlakbij de meest schilderachtige dorpjes in o.a. de Tarn en de Dordogne. Zoveel rust! Nu begint het normale leven weer. Ofja, ‘normaal’… tijd voor een persoonlijke update!

De pauzeknop

Als je mijn Instagram volgt, weet je dat ik mezelf de afgelopen tijd grotendeels op pauze heb gezet (en nog steeds). Een bewuste keuze. Weet je, het leven kan je opslokken. Ik denk dat we bijna allemaal wel bekend zijn met de daily rush van werken, een relatie of gezin onderhouden, andere verplichtingen nakomen, je vrienden en familie zien, goed voor jezelf zorgen, enzovoorts. Daaruit breken is moeilijk. Tuurlijk, we gaan allemaal regelmatig op vakantie om er ‘even lekker uit te zijn’, maar echt tot jezelf komen doe je daar maar een beetje. Daarom besloot ik dat het opzeggen van mijn baan, eind juni, de uitgelezen kans was om eindelijk eens goed op de pauzeknop te drukken. En thuis tijd met mezelf door te brengen, júist thuis. Minimaal een maand, misschien wel twee, om mezelf goed los te kunnen maken van alles en de tijd en mijn ‘ik’ hun werk te laten doen. Ik bracht de afgelopen maand heel veel tijd door met mezelf en in die rust merkte ik dat ik veel scherper kon nadenken dan voorheen. Het is moeilijk om te weten waar je heen wilt als je jezelf in een oude rushbubbel bevindt, omringd met mensen die ook vanuit die bubbel denken en duizend dingen die je aandacht vragen.  Dan denk je veel sneller vanuit “wat moet ik doen?” (angst), in plaats vanuit “wat wil ik?” (drive).

Als deze tijd me íets leert, is het om mijn gevoel te vertrouwen, no matter what, en dat te volgen. Ik sta sterk in het leven. En hoewel veel dingen in mijn leven momenteel onzeker zijn, voel ik me zeker over mezelf en wat ik wil.

Over werk

Work wise ben ik toe aan nieuwe stappen. Ik vind verschillende dingen interessant. Het freelance leven (als merkstrateeg en contentmaker) lonkt, vanuit de vrijheid om de merken te kunnen helpen waar ík achter sta. Tegelijkertijd lijkt het me, na jarenlang bij een branding bureau gewerkt te hebben, heel interessant om de ‘klantzijde’ te ervaren en een idealistisch merk helemaal op te bouwen vanuit strategie naar een totale merkbeleving. Dat is waar ik goed in ben. En ik geloof dat ik dat intern nog beter kan dan extern. Heb je tips voor me? Let me know!

Bovendien wil ik nog meer in balans omgaan met mijn tijd. Ik vind het heerlijk om te werken en echt een missie te hebben, maar tegelijkertijd heb ik de laatste maanden op mijn werk geleerd hoe belangrijk het is om je innerlijke rust te bewaren. Ik wil minder rushen en rustiger leven. Een gehaast leven is een ontevreden leven! I’ll keep you posted 🙂

Over When Sara Smiles

Ook heb ik veel nagedacht over When Sara Smiles en welke rol ik wil vervullen in de duurzame modewereld. Hoewel ik merkstrateeg ben en altijd vanuit positioneringoogpunt ergens naar kijk, hoef ik mezelf niet te onderscheiden van anderen of altijd maar uniek te zijn. Wél wil ik kijken waar ik de grootste kansen zie. En dat is me de afgelopen tijd duidelijk geworden. Ik zie dat er steeds meer duurzame inspiratieblogs bij komen, die mooie merken en praktische tips delen. In de nieuwsmedia wordt de mode-industrie steeds meer blootgelegd. Allebei fantastische ontwikkelingen, conscious fashion leeft steeds meer! Hoera! Maar er is een belangrijk onderwerp waar te weinig over geschreven wordt, en dat is de mentaliteitsverandering die nodig (nee, essentieel!) is in ons hoofd. Van koophonger naar tevredenheid, van trend hunting naar je ‘ik’ uiten, van buitenkant naar binnenkant. Misschien heb je de afgelopen maanden al gemerkt dat ik hier steeds vaker mijn (filosofische) gedachten over ging delen. Het was mijn organische koerswijziging naar iets waar ik vanaf nu meer de focus op wil leggen: het creëren van een bewustere (mode-)mindset, waarmee je niet alleen een duurzamere garderobe kunt creëren, maar vooral ook meer innerlijke rust en persoonlijk geluk. Om de mode-industrie en onszelf écht te veranderen, is naast inspiratie ook een mentale spiegel nodig. Die wil ik mezelf en de wereld graag geven.

 

Er is een belangrijk onderwerp waar te weinig over geschreven wordt, en dat is de mentaliteitsverandering die nodig is in ons hoofd. Van koophonger naar tevredenheid, van trend hunting naar je ‘ik’ uiten, van buitenkant naar binnenkant.

 

Dat betekent niet dat ik geen mooie merken of inspiratie meer zal delen, integendeel! Dat vind ik veel te leuk 😉 When Sara Smiles is de plek waar ik content wil maken waar ik in geloof. Ik wil nog organischer en nog meer van binnenuit gaan schrijven. Niet over dingen waarvan ik denk dat anderen het gaan liken, maar over dingen die ík het waard vind om te delen en waarvan ik denk dat het bijdraagt aan een mooiere wereld. Nog meer met diepgang, over hoe we onze mindset kunnen veranderen en beter met mode en kleding om kunnen gaan. Nog meer mijn positief-kritische mening en visie delen. En niet per se 3x per week (waarom vasthouden aan zo’n beklemmend stramien?), maar wanneer ik iets te delen heb.

Mijn missie blijft staan en mijn motivatie ook. Ik heb zoveel zin om te schrijven! En mocht je een onderwerp hebben waarvan je denkt: “ik zou het tof vinden als je daar eens over schrijft”, laat het me vooral weten via sara[at]whensarasmiles.nl.

Veel liefs!
Sara

5 Comments

 • Hi Sara, mooi dat je je hart volgt en kiest voor een rustiger leven, een leven dat van binnenuit komt en niet door anderen ‘geleefd wordt’. Ik wens je veel inspiratie, voldoening en verdieping!

  Beantwoorden
 • Wat goed dat je even de pauzeknop hebt gebruikt! Veel succes met je weg <3

  Beantwoorden
  • Dat is lief, dankjewel!!

   Beantwoorden
 • Mooi! Ik herken me in veel wat je schrijft en het voelt voor mij als onomstotelijke waarheid dat organisch iets laten ontstaan, groeien of juist afronden altijd goed is. Van binnenuit komt dat wat er al is, dat wat jij te geven hebt. Dat groeit vanzelf als het aandacht krijgt. Dat vind ik altijd een fijne manier om het leven te benaderen en vooral in de context van ‘carierre’ (want halleluja wat kan je anders ver afdrijven van wie je bent). Ik kijk uit naar je nieuwe stukken, wanneer die ook mogen komen 😉

  Beantwoorden
  • Hi Hellen,
   Bedankt voor je mooie woorden en lieve bericht 🙂
   Zo goed verwoord! Ik merk ook dat dit voor mij de enige manier / weg is en het voelt goed om naar mijn gevoel te luisteren, juist in een maatschappij die heel erg gefocust is op presteren, status en succesvol zijn. Bij mij zit er wel een dubbeling in, omdat ik aan de ene kant wel een missie heb (de modewereld verduurzamen) en ik daar zoveel mogelijk aan wil werken – en tegelijkertijd wil ik zoveel mogelijk innerlijke rust ervaren en me niet laten opslokken door die missie. Het antwoord ligt natuurlijk in de balans, maar het is zó’n dunne lijn, merk ik! Maar des te interessanter om te komende tijd uit te vinden wat die balans dan is. Dankjewel!!!

   Beantwoorden

Write a comment