Hema longer lasting lipstick no 90 / hema soft matt lipbalm no 8
Beauty

Review: Hema long lasting, matte lipstick (dierproefvrij)

Als je mijn artikelen al wat langer leest, weet je dat ik al een tijdje op zoek ben naar een fijne lipstick die overeenkomt met mijn principes (dierproefvrij is een must, natuurlijk is een pré). Sinds jaar en dag gebruikte ik de Ruby Woo van Mac (en als ik puur op uiterlijk let, is dat nog steeds mijn favoriet allertijden), maar aangezien Mac op het gebied van milieu- en diervriendelijkheid nog heel wat heeft te leren, ben ik er vanaf gestapt. Tijd voor een nieuwe kleur op mijn lippen! Twee maanden geleden reviewde ik twee natuurlijke lipsticks van Avril. De uitkomst? Mooi, maar toch niet voor mij.

Vandaag review ik twee producten die ik onlangs bij Hema kocht, nadat Jessica me al meerdere malen op het hart had gedrukt dat ik de long(er) lasting lipstick ervan écht eens moest proberen. Alle make-up van Hema is dierproefvrij (helaas niet natuurlijk, maar ik ben al heel blij met dierproefvrij) en ook nog eens heel goed betaalbaar! Ik kocht de Longer Lasting Lipstick no. 90 en de Soft Matt Lipbalm in no. 08. Twee kleuren die onwijs op elkaar lijken, maar ik was benieuwd naar het (mogelijke) verschil in textuur in gebruik. Tried and tested!

 

img_7904_1000 hema_lipstick_1

REVIEW HEMA LONGER LASTING LIPSTICK NO. 90

Wat een fijne lipstick is dit! Hij geeft een intense dieprode kleur, die goed vult en die je maar één keer hoeft aan te brengen. Hij doet zijn naam eer aan, want hij blijft enorm lang zitten (geen budgetlipstick die ik heb geprobeerd, kan eraan tippen). Sterker nog: als je probeert om hem er met een zakdoekje af te halen, gaat dat maar moeilijk (een nadeel als je een uitschieter hebt gemaakt, maar als je je best doet, kun je hem heus wel corrigeren). Na een dag werken, eten en drinken zit hij nog goed. Echt een aanrader, het is de fijnste budgetlipstick die ik ooit heb geprobeerd. De Hema Longer Lasting Lipstick kost slechts € 3,50 (een koopje!).

 

Hema soft matt lipbalm 08 review hema_lipstick_2

REVIEW HEMA SOFT MATT LIPBALM NO. 08

Ik twijfelde even voordat ik deze lipstick kocht. De naam, ‘lipbalm’, deed vermoeden dat het meer een balsem dan een lipstick zou zijn en onvoldoende dekking zou geven. Maar gelukkig is dat niet het geval, ook dit vind ik een heel fijn product! Het ziet eruit als een soort markeerstift (of ben ik gewoon zo’n make-upnoob dat ik dit nog nooit heb gezien?!), wat ik wel grappig vind. Hij ruikt een beetje zoetig, wat voor mij niet had gehoeven. Vergeleken met de lipstick hierboven heeft deze een meer cremige textuur, maar hij laat alsnog een matte, goed dekkende kleur achter. De lipstick geeft wel iets meer af dan het exemplaar hierboven, maar als je even in een zakdoekje hapt, merk je er niks meer van. Ook deze kleur vind ik erg mooi: ook aanwezig en mat, maar nét iets minder intens dan de andere. Als ik deze lipstick een dag draag, breng ik hem ’s middags nog een keer aan om de kleurintensiteit hoog te houden. Ook al heel deze niet ‘longer lasting’, vind ik hem behoorlijk goed meegaan. Passed the test! Ook dit product raad ik je echt aan en ik draag hem regelmatig. De Hema Soft Matt Lipbalm kost € 4,-. Wat een fijne prijs!

 

Hema longer lasting lipstick no 90 / hema soft matt lipbalm no 8

3 Comments

  • Ik vind de longer lasting lipstick vooral echt ontzettend mooi! Je hebt me heel erg enthousiast gemaakt. Ik zou zelf wel voor een ander kleurtje gaan, want deze kleur rood staat mij niet (jou wel!!). Ik ga eens kijken!

    Beantwoorden
  • Wat goed om te lezen. Ik vind het zo ontzettend moeilijk om een goede kleur lippenstift te vinden, dat ik het dierproefvrijprincipe bijna niet ook nog uit de kast durf te trekken. Terwijl ik we vind dat ik m daar meer in zou moeten verdiepen. Ik ga eens specifiek naar deze varianten kijken, ik ben benieuwd welke kleuren ze nog meer hebben. Deze staan jou in elk geval goed!

    Beantwoorden
  • Mooi! En wat staat rode lippenstift je goed zeg. Ik heb Ruby Woo gekregen voor kerst vorig jaar, maar heb ‘m in totaal twee keer gedragen denk ik. Best stom, aangezien ik rode lippen altijd mooi vind staan, vind ik het toch te fel staan bij mijzelf denk ik 🙁

    Beantwoorden

Write a comment