Beauty

Review: We Love The Planet deodorant

Als zelfbenoemd, onofficiëel deodorantontdekker (echt hoor, het begint nu echt een ding te worden) kan ik elke kans om een mooi product te proberen, niet laten schieten. Onlangs stuitte ik op dit blikje van We Love The Planet toen ik wat aan het rondsnuffelen was bij de heerlijke shop-in-shop van House of Balm (Oude Spiegelstraat 4, Amsterdam). Mijn aankoopbeslissing was snel gemaakt: lekkere geur, fijne textuur, leuk blikje, 100% natuurlijk en een sympathiek ogend merk dat ik nog niet kende. Natúúrlijk ging dit exemplaar naar huis, en inmiddels gebruik ik ‘m alweer ruim twee weken. Tijd voor een review!

 

DSC_0012_1200

100% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

Zoals je misschien wel weet, word ik altijd blij van natuurlijke producten. Deze deodorant bevat 100% natuurlijke en biologische ingrediënten en het is lekker lokaal in Nederland geproduceerd door een merk dat ethics heel hoog in het vaandel heeft staan. De belangrijkste ingrediënten zijn kokosolie, bijenwas, zuiveringszout, en maiszetmeelpoeder, die de creme goed smeerbaar maken. Zowel kokosolie als zuiveringszout hebben een sterk antibacteriële werking. Daarnaast is het product aangevuld met een aantal essentiële oliën, die het nog aangenamer en zachter maken in gebruik. Het heeft een hele zachte, subtiele geur, waar ik erg over te spreken ben. Deze Sweet Serenity is er één uit een serie van 5 geurvarianten, waarbij ik de overige blikjes wat sterker vond ruiken (onder andere naar mint, lavendel en sinaasappel). Deze geur trok mij het meest aan.

HET WERKT ZÓ GOED!

De creme smeert goed uit, het trekt snel in, het plakt niet en het voelt ook niet olie-achtig aan. En waar ik nog het meest over te spreken ben: het werkt zó goed! Als mijn oksels gezichtjes zouden hebben (he bah, gelukkig niet) zouden ze al twee weken lang gelukzalig glimlachen. Want ook na een fietstocht van een halfuur om op tijd op mijn werk te komen, weet ik dat alles nog steeds picobello in orde is. ‘S avonds ruiken mijn oksels nog steeds fris en mijn t-shirts zelfs ook. Let op: deze deodorant is géén anti-transpirant; dat wil zeggen dat het zweten niet tegengaat. Je zweet dus nog wel gewoon. Maar als je je bedenkt dat dit bij de natuurlijke werking van je lichaam hoort en dat het juist heel vreemd is om je poriën te verstoppen (zweet moet er tenslotte vroeg of later gewoon uit), is dat misschien juist wat je oksels nodig hebben. Bovendien is het niet ons zweet, maar de geur ervan die onaangenaam is.

ZUINIG IN GEBRUIK

De deodorant is zuinig in gebruik. De winkelmedewerkster vertelde me dat een plukje creme ter grootte van een doperwt genoeg is voor twee oksels (!!). Zelf merk ik dat ik iets meer gebruik, omdat ik een halve doperwt simpelweg niet ver genoeg uitgesmeerd krijg. Maar nog steeds geldt: je heb maar heel weinig van dit goedje nodig om helemaal okselfris te blijven. We Love The Planet zegt dat je, afhankelijk van je gebruik, twee tot drie maanden met een blikje kan doen en als het zo doorgaat, ga ik die twee maanden met gemak halen. Ik vind de blikjesvorm erg fijn; door zijn formaat kun je het gemakkelijk meenemen op vakantie (in je handbagage!) en op festivals.

DSC_0017_1200

CONCLUSIE

Overall: ik ben zo te spreken over dit fijne, fíjne blikje van We Love The Planet, dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden (maar dat had je misschien al wel door, gezien mijn lofzang). Het is dat ik zo nieuwsgierig ben naar andere deodorants, anders zou ik een megavoorraad van dit product aanschaffen en voor altijd deze Sweet Serenity onder mijn oksels smeren. Het product kost € 11,50 en hoewel dat heel duur lijkt en het inderdaad niet op kan boksen tegen de prijs van een bus Rexona, vind ik het een schappelijke prijs voor dit fijne, natuurlijke product.

 

DSC_0015_1200 we_love_the_planet_deodorant

We Love The Planet deodorant is verkrijgbaar in 5 verschillende geurvariaties: Forever Fresh, Original Orange, Sweet Serenity, Lovely Lavender en Mighty Mint. Van alle geuren vond ik de Sweet Serenity de meest aangename en minst aanwezige, maar voorkeuren verschillen en iedereen moet lekker voor zich bepalen waar hij of zij blij van wordt. Alle variaties kosten € 11,50 en zijn online verkrijgbaar, en op verschillende plekken in het land.

 

1 Comments

  • Door de bijenwas helaas niet veganistisch door honingraat met kokend water te smelten en vervolgens te spannen en af te koelen.

    Beantwoorden

Write a comment