Salt of the Earth kristaldeodorant
Beauty

Salt of the Earth, natuurlijke kristaldeodorant (review)

Vandaag review ik een natuurlijke deodorant van Salt Of the Earth, gemaakt van slechts één enkel ingrediënt: niets anders dan zoutkristal. Deze deodorant is in zijn huidige vorm al 20 jaar op de markt en volgens de website heeft het de afgelopen vier jaar alleen al 16 awards gewonnen voor de goede werking. Dat maakte me benieuwd, want het móest dus wel goed zijn. Tegelijkertijd was ik ook een beetje sceptisch. Het leek me meer iets voor spirituelere types om met een (zout)kristal over hun oksels te wrijven om geurloos door het leven te gaan. Maar hé, des te meer reden om het nou eens te proberen…

Over Salt of the Earth

Salt of the Earth is een natuurlijk deodorantmerk dat het lekker simpel houdt. Geen moeilijke teksten, ingrediëntenlijsten en ingewikkelde productiprocessen. Deze deodorant kent slechts één bestanddeel, het natuurlijke Potassium Aluin (belangrijk: niet te verwarren met het synthetische en schadelijke aluminiumchlorohydraat dat in veel reguliere deodorants zit, en wat je liever níet op je huid smeert). Lekker eenvoudig.

De deodorants van Salt of the Earth zijn:
100% natuurlijk
• geschikt voor vegetariërs en vegans
• vrij van o.a. aluminiumchlorohydraat, parabenen, alcohol, parfum, CFK’s en drijfgassen.
• niet getest op dieren
• geurloos
• unisex
en laten geen witte strepen achter op je huid en kleding. Ook mooi meegenomen.

Mijn ervaring met zo’n
kristalsteen: is het wat?

Voor de meeste mensen is deze deodorant misschien een beetje wennen. Normaal gebruik je tenslotte een spuitbus (al ben ik daar inmiddels op tegen vanwege de drijfgassen), een roller of misschien wel een crème. Maar een kristal?! De verpakking maakte me blij. Geen ingewikkeldheden, alleen een kristal van aluinzout dat ik over mijn oksels moest wrijven. Dat voelde goed – niet alleen voor mijn eigen huid en gezondheid, maar ook voor het milieu. Toen ik de deostick openmaakte, viel me op dat de stick keihard en glad is, als een steen. Een geurloze steen (en dan ook écht compleet geurloos).

Je gebruikt dit kristal op ja natte huid (bijvoorbeeld als je net uit de douche bent gestapt), of je maakt hem even nat onder de kraan. Vervolgens wrijf je hem zachtjes over je huid en laat je het kristal weer drogen. Nu komt het gekke: het líjkt of er niks vanaf komt en je voor niets aan het wrijven bent. Maar aan het einde van de dag weet je dat dit niet zo is en dat je de hele dag zonder nare geuren door bent gekomen. Ik moet zeggen dat ik niet zo’n sporter ben, dus ik weet niet hoe het product dan standhoudt. Maar op een normale dag kan ik je op het hart drukken dat deze deodorant écht werkt – nog beter dan de andere natuurlijke (creme)deodorants die ik het afgelopen jaar heb getest.

Het moge dus duidelijk zijn: ik vind dit een fantastisch product, voor zowel mannen als vrouwen. Een aanrader! Als je de deodorant elke keer na gebruik laat drogen, gaat hij ongeveer een halfjaar mee. Ik kocht mijn exemplaar voor € 7,80 bij The Green Beauty Shop (waar je overigens ook de fijne, natuurlijke budgetproducten van Avril vindt!).

10 Comments

 • Tof! Ik heb het vaker voorbij zijn komen maar leek me een te hoog hippie gehalte hebbend. Ik ga eens kijken!

  Beantwoorden
  • Haha ik had echt precies hetzelfde, ik zag mezelf echt niet met zo’n kristal wrijven. Maar eigenlijk is het gewoon een natuurlijk zoutmineraal dat bacterieremmend is en dus zweetgeurtjes tegengaat. Net als kokosolie en baksoda, waar veel andere natuurlijke deodorants van zijn gemaakt. Dus qua werking is het gewoon wetenschappelijk bewezen, niks spirituele poeha!

   Beantwoorden
 • Fijn dat je er zo enthousiast over bent! Ik twijfel er al tijden aan om h’m ook te proberen maar omdat ik zulke verschillende reviews lees kies ik toch elke keer voor een andere deo. Waarvan de meeste tot nu toe nog steeds niet optimaal werken of hebben een ander mankement. Misschien volgende keer toch maar voor deze kiezen 🙂

  Beantwoorden
  • Ik zweet ‘normaal’, niet per se weinig, en bij mij werkt hij beter. Aan het einde van de dag (inclusief in totaal een fietstocht van een halfuur naar m’n werk en weer een halfuur terug) ruik ik nog niks! Als het wat warmer wordt, verschilt het misschien – maar mocht daar wat uitkomen, zal ik het erbij toevoegen in het artikel. Ik ga er niet van uit. Ik transpireer wel gewoon, want het is geen anti-transpirant. En dat vind ik ook niet erg, het is tenslotte een natuurlijk proces. Als het maar niet ruikt 😉

   Beantwoorden
 • Heee dit klinkt goed! Al ben ik zelf helaas wel een flinke zweter… Ben benieuwd of ie dat zou houden!

  Beantwoorden
 • Ik ben hier ook nog altijd erg benieuwd naar. Misschien dat ik dit product zelf ook eens moet gaan testen. Of cadeau moet geven aan mijn vriend.. 🙂 Hij klaagt altijd dat hij veel soorten deodorant vervelend vindt.

  Beantwoorden
 • Handige review! Ik had deze namelijk gister in mijn handen bij de Kruidvat maar twijfelde enorm waardoor ik hem terug heb gezet.
  Bij de kruidvat hadden ze hem overigens ook in spray vorm.

  Beantwoorden
  • Oh, echt! Goed om te weten dat ze hem daar ook hebben, dat wist ik niet! Ja, ik ben echt positief verrast (en niks gesponsord, oprecht! :))

   Beantwoorden
 • Gek dat ik dit nu pas lees, maar goed om te horen dat het bevalt! Ik heb er echt nét eentje gekocht, dus binnenkort zal ik laten weten of hij ook goed werkt bij harde zweters, haha.

  Bij de Trekpleister hadden ze aluin voor 8 euro en eentje (zelfs nog wat groter) voor slechts 4 euro en dan zou hij nog een jaar mee moeten gaan ook. Daar hadden ze inderdaad ook een spuitflesje met aluinsteentjes erin waar je dan zelf water bij moet doen. Geeft wel meer verpakking en ik hoef niet per se te spuiten met m’n deo, dus die heb ik laten staan. Ik weet alleen niet of dat allemaal kaliumaluin was of dat het verschillende soorten aluin zijn. Als het maar werkt 🙂

  Beantwoorden
  • Hoi Linda,

   Hoe is de deo bij jou bevallen als ‘harde zweter’ ;), want dat het geen anti-transparant is is eigenlijk het enige wat me nog tegenhoudt!

   Beantwoorden

Write a comment