Inspiratie

Slow fashion favorieten NOV19

Artikelen over fast & slow fashion

• Eco Warrior Princess – The Sustainable Fashion Trends of 2019 You May Have Missed
• Good On You – How Ethical Is Reformation?
• Fast Company – H&M’s CEO is worried that eco-conscious consumers could be bad for fast fashion
• De Volkskrant – Hoe maak je van je kledingkast een duurzame schatkist?
• De Volkskrant – Eerlijke kleding kopen hoeft niet moeilijk te zijn (met Hermien van Kouwekleren)
• Project CeCe – Zo is Black Friday Ontstaan
• Clean Clothes Campaign – What does Zara mean by ‘Respect’?

 

Event: W. Green Christmas Market

Op zondag 1 december houdt W. Green samen met veel duurzame merken en webshops de W. Green Christmas Market, in Hotel Jakarta in Amsterdam. Verwacht heel veel sustainable fashion & lifestyle inspiratie, zodat je eventuele decembercadeaus zo duurzaam én leuk mogelijk kunt geven. Bekijk hier het Facebookevent.

 

 


 

 

 

De perfecte fair boots van Alohas

Ontmoet hier mijn nieuwe schoenen, denk ik 🙂 Alohas, dat voorheen bekend stond als Alohas Sandals (maar dat geldt nu natuurlijk niet meer) heeft zojuist een nieuwe bootslijn gelanceerd en ik vind het de beste en mooiste in zijn categorie. De complete collectie van Alohas wordt lokaal en fair gemaakt in Spanje. Alle boots zijn € 170 en de eerste recensies die ik heb gelezen, zijn allemaal erg positief. Ik ben zelf verliefd op de zwarte met de camelkleurige rand. Prachtig basic, mooie vierkant neus en de rand maakt ze zó speciaal!

Bekijk alle boots van Alohas

 

 

 

The Confidante: nieuwe collectie

The Confidante is een prachtig Nederlands merk, waar ik al eens eerder over heb geschreven. Deze zomer bracht The Confidante namelijk een heerlijke multi-combineerbare lijn uit van linnen items. Onlangs is de nieuwste collectie gelanceerd. Een heerlijke year-round minicollectie met super flatterende calf-length skirts, flares en satijnen op Azië geïnspireerde blouses. Allemaal onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd en lekker geprijsd: de flares en skirts kosten € 74 en de blouses € 64.

Bekijk de collectie

 

 

 

Teym lanceert Chelsea boots en beanies

Dit seizoen lanceert Team, één van mijn favoriete duurzame merken, niet één, maar TWEE nieuwe producten. En dat is meer dan welkom, aangezien ik uit ervaring weet dat alles van Teym van geweldige kwaliteit is. En daarom gaan ze ontzettend lang mee. Als voorbeeld: mijn Teym parka gaat nu z’n derde seizoen in en is nog steeds zo goed als nieuw. Naast die duurzame kwaliteit is ook het productieproces duurzaam én fair. Teym werkt alleen persoonlijk met langstermijnrelaties in Europa en maakt gebruik van duurzame materialen. En dan zijn er nog de tijdloze designs, die ervoor zorgen dat je een Teym item jarenlang met plezier zult dragen.

De beanie is gemaakt van warme merinoswol en de Chelsea boot van leer. De laatste is in een proces van meer dan 150 stappen gemaakt bij de partner van Teym in Portugal. As we speak mag ik ‘m komen bewonderen; ik zal je snel laten weten wat ik ervan vind!

Bekijk de Chelsea boots hier
Bekijk de beanies hier

 

 

Musier Paris is de perfecte combi tussen Vivian Ward en Jeanne Damas 

Musier Paris is opgericht door influencer Anne-Laure Marais (voorheen bekend als Adenorah). Ik ben groot, gróót fan van de collectie, die overduidelijk teruggrijpt naar de nineties en een combinatie lijkt van de stijl van Vivian Ward (a.k.a. Julia Roberst in Pretty Woman) en Jeanne Damas. De volledige collectie is onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Parijs. Musier maakt helaas (bijna) geen gebruik van duurzame materialen, maar ik ben blij dat er een lokaal en fair merk is als dit. Ik mis nog zoiets in Nederland.

Bekijk de collectie

 

 

 

Warme waterproof wanten van Patagonia

Zoek je – net als ik – fijne waterproof wanten om de allerkoudste dagen door te komen? Ik heb ze gevonden! Deze toppers van Patagonia zijn misschien niet heel classy, maar ík ga in ieder geval niet met bevroren pootjes op de fiets zitten. Deze wanten zijn gemaakt van 100 gerecycled polyester en waterdicht. Ze kosten € 70 en ik ben zwaar aan het overwegen of ik ze zal kopen.

Bekijk de wanten hier 🙂

 

 

 

Hund Hund: fair, street en een tikkie psychedelisch

Het Duitse Hund Hund produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Europa en maakt gebruik van duurzame materialen. Hund Hund maakt hele fijne basics (al hebben ze nu ook heftige prints in de collectie) met streetstyle vibes en ik vind het echt een heel tof merk.

Bekijk de new arrivals hier

 

 

 

Heerlijke breisels van Winter In Holland

Winter in Holland is een prachtig slow fashion textielmerk. Je vindt er onder andere prachtige mutsen en sjaals, allemaal onder eerlijke arbeidsomstandigheden en lokaal gemaakt in Amsterdam. Het merk focust zich op vakmanschap, een tijdloos design en het ontwerpen van prachtige producten met een duidelijke functie. Vooral de mutsen vind ik erg mooi. Check it out!

Bekijk de collectie

 

 

 

De nieuwe collectie van Sunad

Sunad is een prachtig Spaans shirtmerk. Sunad gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen en produceert ze op een eerlijke manier in het thuisland, dus lekker lokaal. Wat ik mooi vind aan dit merk, is dat gefocust wordt op hele tijdloze stukken. De nieuwe collectie is weer prachtig!

Bekijk de collectie

 

 

 

Maium brengt nieuwe lightweight rainwear parka’s uit

Het Nederlandse rainwearmerk bracht onlangs een lightweight parka lijn uit. Perfect als je op zoek bent naar een extra waterproof laagjes over je winterjas! De parka’s zijn – zoals de hele collectie – gemaakt van gerecyclede PET flessen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd.

Bekijk de collectie

 


 

Fotocredits
Alle foto’s zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Write a comment