Products

Mijn liefde voor tweedehands designerkleding (en The Next Closet)

Als er één duurzame manier van kopen is, is het wel tweedehands schatgraven. De wereld van tweedehands kleding is de afgelopen jaren enorm uitgebreid en geloof me: het beeld van muf ruikende, verwassen vodjes moet écht worden bijgesteld. Sterker nog: inmiddels kun je prachtige tweedehands designerkleding (van de mooiste merken!) met één druk op de knop bestellen. Onlangs kwam ik in contact met The Next Closet, een duurzame marktplaats voor tweedehands designkleding. En we bleken een goede match! Tijd om dit mooie platform onder de loep te nemen en mijn persoonlijke selectie designeritems met je te delen…

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles_header

Waarom is tweedehands kleding ook alweer awesome?

Duurzamer kan niet
De kledingindustrie is de tweede grootste vervuilende industrie in de wereld (ja, echt!). Door tweedehands te kopen bespaar je grondstoffen, energie, water en afval. En dat is méér dan mooi meegenomen.

Het is goedkoper
Tweedehands is altijd goedkoper dan eerstehands en dat is vooral bij kwalitatieve designeritems érg fijn: ineens wordt de prijs van items van Acne, Isabel Marant of Stella McCartney een stuk interessanter. Vaak zijn items maar enkele keren gedragen en echt nog als nieuw.

Unieke schatten
Tussen tweedehands collecties vind je ware schatten uit verschillende decennia, waarmee je een uniekere stijl kunt creëren dan met die supergewilde H&M’etjes die sinds twee weken in de winkels hangen.

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles_header_3

 

Over The Next Closet: de duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding

Ik hou van tweedehands kleding, en hoe meer ik erachter kom hoeveel prachtige kwaliteitsitems écht een tweede leven verdienen, hoe meer ik ervan ga houden. Er wordt steeds meer (over)geproduceerd, steeds meer kleding belandt al na een paar keer dragen in de achterkant van onze kast en er wordt ontzettend veel weggegooid.

Om die reden is The Next Closet in 2013 opgericht, met als missie: de tweedehands kledingmarkt innoveren en prachtige kwaliteitsitems een tweede leven gunnen. Én daarmee duurzame designerkleding voor een grotere groep mensen toegankelijker maken.

Het platform is in vier jaar enorm gegroeid en inmiddels vind je er van zo ongeveer álle (designer)merken superveel moois (Acne, Isabel Marant, Stella McCartney, Nanushka, Sandro, Ganni, Céline, anyone?) Nieuw zijn deze merken te duur voor me; bovendien koop ik geen nieuwe producten bij merken waarvan ik niet zeker weet of ze onder goede arbeidsomstandigheden produceren (= het grootste gedeelte uit de lijst). Daarom vind ik het geweldig dat er een plek is waar duurzame designerliefhebbers toch naar hartelust kunnen shoppen en verkopen.

En om mijn verhaal kracht bij te zetten, heb ik op The Next Closet een speciale selectie van mijn persoonlijke favorieten gemaakt. Je vindt ze hier, misschien zit er iets moois voor je bij! Ik word zelf in ieder geval ontzettend blij van deze lijst. Ik zeg: kijk eens rond op The Next Closet! En zoek je kleding van duurzame merken? In de merkenlijst staan ze als groen gemarkeerd. Éxtra duurzaam!

Bekijk mijn persoonlijke collectie op TheNextCloset.com

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4 kopie The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4 The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4 kopie 2

 

Fotocredits: The Next Closet, Instagram The Next Closet.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Next Closet, een platform dat ik graag een podium geef en waar ik 100% achter sta.

6 Comments

 • Ik kende het nog niet, dus leuk dat je het deelt! Ik raak ook steeds meer gewend aan tweedehands kleding 🙂

  Beantwoorden
  • Ja, tof dat het een steeds positiever imago krijgt, he? 🙂 Ik koop ook steeds meer tweedehands en doordat ik me er steeds meer in verdiep, weet ik gelukkig ook langzaam steeds mooiere stukken te vinden!

   Beantwoorden
 • Ik vind het concept erg leuk. Toch heb ik er mijn bedenkingen bij. Geef je met dit soort initiatieven (verkoop van amper gedragen ‘tweedehands’ kledij) uiteindelijk toch je geld niet uit aan koopverslaafde vrouwen, die met de opbrengst opnieuw (meestal onethisch geproduceerde) kledij aanschaffen? Ik stel deze vraag omdat ik, toen ik zelf nog meer/te veel kocht, ook zo dacht: ‘als ik dit stuk verkoop, kan ik weer dit nieuwe stuk kopen’. En zo blijft de wereld draaien…

  Beantwoorden
  • Hi! Ik snap je gedachten hoor, ze zijn ook door mijn hoofd heen gegaan. En toch zie ik er écht het goede van in. Ik weet (mede uit eigen ervaring van een paar jaar terug ;)) dat er, hoe je het ook wendt of keert, zóveel mooie kleding ligt te vergaan in de achterkant van heel veel kledingkasten. Ik geloof dat koopgeks in the end toch wel kopen wat ze willen, en als je er vanaf wilt, zijn er allerlei plekken en platforms waar dat toch kan. Dat er een plek is die meer fashion minded is en waar designerkleding wordt gebundeld, vind ik alleen maar heel tof; het krikt het imago van tweedehands kleding enorm op en het enthousiasmeert mij oprecht om vaker naar tweedehands kleding te kijken. En dat het platform vanuit hele oprechte overtuigingen is opgericht, draagt ook bij aan mijn goede gevoel 🙂 Natuurlijk zullen er koopverslaafde designgeks zijn die door nieuwe platforms eerder een nieuwe aankoop durven doen, maar voor mij weegt dat niet op tegen de hoeveelheid kleding (die er toch al is) die zo veel gemakkelijker een tweede leven krijgt!

   Beantwoorden
 • Oh wat gaaf. Ik kan me voorstellen dat je hier echt pareltjes kunt vinden! Helaas net een beetje boven mijn budget(je), maar zeker iets om te onthouden als ik een keer een cadeautje voor mijzelf zoek 🙂

  Beantwoorden
 • Wat grappig, meer dan de helft van jouw favorieten staan in mijn favorietenlijstje! Ik kende The Next Closet al en vind het een geweldig initiatief. Ik wil dit jaar meer tweedehands kleding kopen en The Next Closet behoort daarom bij één van mijn favorieten. Naast luxe designerkleding kun je ook duurzame merken vinden, zoals Wunderwerk, People Tree en Alchemist. Tweedehands duurzaam geproduceerde kledingstukken, hoe groen wil je het hebben?! ?

  Beantwoorden

Write a comment