Beauty

Therme: de fijnste, dierproefvrije deodorant

Een tijdje geleden schreef ik over het verbeteren van mijn beautycollectie (of hoe je mijn bescheiden hoeveelheid verzorgings-essentials ook wilt noemen). Na wat research kwam ik erachter dat ik nog een aantal producten gebruikte waarvan het eindproduct of de grondstoffen op dieren waren getest. Natuurlijk wilde ik daar niet meer aan meedoen. Ik besloot langzaam mijn ‘Bad guys of beauty’ in te ruilen voor merken die naar mijn idee een iets zuiverder karakter hebben.

Inmiddels heb ik het eerste product succesvol omgeruild voor een dierproefvrije variant: mijn deodorant (één van de producten waar ik het meest tegenop zag!). Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om een dierproefvrije, spuitbusloze, betaalbare en ook nog eens goed werkende deodorant te vinden. Maar gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken, want onder deze post reageerde Rox met een tip: de anti-transpirant cream van Therme. Toen ik me ein-de-lijk door mijn voorraad Rexona spuitbussen had doorgewerkt (hier spreekt een ex-koopjeshamster), kocht ik meteen zo’n tube.

Ik was een beetje sceptisch, want ik had nog geen ervaring met deocremes en in een ver verleden had ik diverse rollers uitgeprobeerd – die meteen in de prullenbak belandden, omdat ik ze vond plakken. Maar nu ben ik helemaal om. Nu lees ik nóóit beautyreviews en ik ben ook niet van plan om hier in de toekomst een ding van te gaan maken, maar… wát een fijne deodorant! Hoewel een creme misschien doet suggereren dat je ‘m met je vingers moet aanbrengen, hoeft dat gelukkig niet. Je haalt de dop eraf, knijpt een beetje in de tube en smeert het uit met de ietwat bollende onderkant, onder de dop. En doseren kun je leren… Ha! Easy as pie!

 

therme_deodorant_1_1200

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ

1. Het is dierproefvrij.
Er is geen dierenleed aan vooraf gegaan. Heel belangrijk; het voelt zoveel beter

2. Het plakt niet! Yes!
Ik moet zeggen dat ik een beetje huiverig was voor plakkerigheid, want ik had een aantal negatieve ervaringen. Welk merk dan ook; ik vond alle rollerdeo’s vervelend en plakkerig (ik heb het wel over jaren geleden, dus misschien is alles inmiddels enorm verbeterd. Maar mijn herinnering blijft). Gelukkig plakt deze creme totaal niet, en dat heb ik nog niet vaak meegemaakt. Het duurt natuurlijk langer om te drogen dan een spuitbus, maar hé… als dat het ergste is?!

3. Het is onwijs zuinig
Je betaalt € 7,- / € 7,50 voor deze creme (al zou ik de aanbiedingen in de gaten houden; Etos en Kruidvat geven regelmatig “2 halen, 1 betalen” kortingen op alle producten van Therme). Dat lijkt misschien prijzig, maar ik merk dat ik met deze tube zóveel langer doe dan met een reguliere deodorant! De tube bevat ‘slechts’ 60 milliliter, maar na een paar maanden is de bodem nog niet in zicht.

4. Het heeft een milde geur
Ik houd niet producten waarbij een sterke geur aanwezig is. Deze deodorant ruikt onwijs mild en de geur is amper aanwezig. Het voelt heel natuurlijk en dat voelt goed.

5. Het werkt onwijs lang en ik voel me heerlijk fris
Na een dag fietsen, werken, daten, shoppen en nog meer drukheid (ik kan niet ‘sporten’ zeggen, want deze lazy bastard sport niet…), zijn mijn oksels nog steeds fris. Veel frisser dan bij mijn vorige deodorants. Misschien reageert mijn lichaam er toevallig gewoon goed op, maar ik ben in ieder geval onwijs tevreden!

 

Tot zover mijn deolofzang. Doe er je voordeel mee 🙂 En een kleine tip: bij het schrijven van deze post ligt deze creme weer voor “2 halen, 1 betalen” bij Etos. Ik fiets straks meteen even langs! Oké, misschien ben ik dat hamsteren nog niet helemaal verleerd 😉 

3 Comments

 • Hij werkt heel fijn, bedankt voor de tip! 😀

  Beantwoorden
  • Ah, heb je hem ook gekocht! Graag gedaan, ik ben er echt heel enthousiast over 🙂

   Beantwoorden
 • Lees deze post nu pas, maar wat goed dat je er zo enthousiast over bent! Voor mij ook nooit meer een andere!

  Beantwoorden

Write a comment