Bananenplant thuisjungle / bohemian kamerplant
Fair fashion

Mijn thuisjungle – deel 2: nog meer kamerplanten!

Ik hou nogal van groen in mijn huis. En mijn vriend ook, dus stáát er ook veel groen in ons huis! Voor mij maakt het een ruimte levendiger en gezelliger en hoewel er natuurlijk een max. aan zit, ben ik over het algemeen van “hoe meer planten, hoe beter”. Een halfjaar geleden heb ik mijn thuisjungle, zoals ik het wel eens noem, met je gedeeld: 22 planten die verspreid stonden over ons appartement van 65m2 (ja, dat is 1 plant per drie vierkante meter ;)). Inmiddels zijn dat er wat meer geworden, mede doordat er helaas wel eens wat dood gaat, hier en daar, ondanks goede verzorging. Bovendien wordt het natuurlijk steeds grauwer en kouder buiten, en voor ons is dat een extra reden om nog meer groen in huis te halen. En dan het liefst tropische planten, daar worden we echt heel blij van. Het leek me leuk om onze aanwinsten van de afgelopen maanden met je te delen. Misschien levert het je inspiratie op en bovendien krijg je zo een kleine glimpse mee van ons appartement. Enjoy!

 

img_8093_1000

1. Cactus

Cactussen zijn momenteel wel heel trendy, maar hé… wat kan mij het schelen? Ik blijf er dol op! Juist omdat ze in allerlei vormen, maten, kleuren en stekels beschikbaar zijn. Dit grote exemplaar móest mee toen we een bezoekje brachten aan Loods 5 (achteraf niet de beste plek om een plant te kopen, volgens mij kun je ze in een echte plantenwinkel veel goedkoper vinden) en hij geniet thuis van een welverdiend podium. Hij is – net als alle cactussen, dat weet iedereen onderhand wel – heel onderhoudsarm (heel weinig water) en hij heeft in principe niet veel licht nodig, maar bij ons ontbreekt het hem daar niet aan.

 

img_8048_1000

2. Pannenkoekplant (Pilea peperomioides)

Hoewel ik dacht dat we ons lieve pannenkoekplantje nog niet zo lang hadden, bedacht ik me net dat al eerder over hem had geschreven in mijn vorige thuisjungle-artikel. Oeps! Ach, ik had de foto al gemaakt en nu kun je tenminste zien dat hij in een halfjaar redelijk is gegroeid en voller is geworden. Ik blijf het zo’n leuk plantje vinden, hij vrolijkt elke ruimte op! We hebben dit exemplaar bij Intratuin gehaald.

 

img_8065_1000

3. Filodendron Scandens

In een ander hoekje staat deze volle hangplant (en zo heb je meteen goed uitzicht op onze drankplank ;)). We vinden het leuk om variatie in planten te hebben en deze kun je mooi hoog wegzetten of -hangen. Het is een sterke plant en makkelijk in verzorging: hij heeft maar weinig water nodig en kan zowel in lichte als wat donkerdere ruimtes staan. Wel groeit hij sneller op lichte plekken. We hebben hem gekocht bij onze lievelingsplantenwinkel (want: veel keus en een eerlijke prijs, ten opzichte van alle hippe plantenwinkeltjes die je nu ziet opduiken!): De Plantenmarkt op de Albert Kuypmarkt in Amsterdam. Het kleinere cactusje (ook een leukerd!) komt van de Intratuin.

 

img_8059_1000

4. Fittonia

Toen ik door de Intratuin liep, was ik in één klap verliefd op de felroze nerven van dit leuke plantje. Hij kostte slechts € 2,99 en groeit goed. Geef hem elke week een scheut water en hij is gelukkig. De Fittonia groeit het best op een lichte plek in het huis, maar houdt niet van teveel direct zonlicht.

 

img_8070_1000

5. Kokospalm (cocos nucifera)

Deze jonge kokospalm is één van onze nieuwste aanwinsten en we moeten er nog een mooie pot voor vinden. Aangezien ons hele appartement is volgegooid met terracotta potten (goedkoop én leuk!), moeten we misschien maar eens voor een andere pot gaan… 😉 Ik vind deze plant fantastisch! Hij is ontzettend sierlijk en hij staat mooi langs een hoek of een deur, omdat hij zo langwerpig is. Het schijnt niet gemakkelijk zijn om hem te verzorgen, dus we gaan ons best doen. Hij heeft redelijk wat water nodig en dient in de winter, wanneer de verwarming aan staat en de lucht in huis droog is, regelmatig beneveld te worden. Zet hem op een lichte plek. Fingers crossed…! Deze kokospalm komt ook van De Plantenmarkt op de Albert Kuypmarkt in Amsterdam. En no worries, hij krijgt nog een mooie pot.

 

img_8058_1000

6. Vrouwentong (Sansevieria trifasciata)

De vrouwentong heeft stevige, rechtopstaande bladeren met een gele rand. Hij kost maar een paar euro en dus vonden we het een leuke plant voor erbij. Het is bovendien een hele gemakkelijke kamerplant: hij heeft maar heel weinig water nodig (je doodt hem eerder door hem teveel water te geven) en ook heeft hij niet zoveel licht nodig. Hoe dichter je hem bij een raam zet, hoe lichter de kleur doorgaans wordt. We hebben dit plantje gekocht bij De Plantenmarkt op de Albert Kuypmarkt in Amsterdam.

 

img_8051_1000

7. Rubberplant (Ficus Robusta)

Ik vind de bladeren van deze grote rubberplant heel mooi: ze zijn stevig en iets glanzend. We zochten een wat vollere plant als afscheiding tussen onze zithoek en het leeshoekje met kussens dat we op een verhoging hebben gecreëerd. Deze is perfect! De rubberplant is sterk en kan veel hebben. Hij heeft weinig water nodig (het is een vetplant) en hij heeft weinig licht nodig, waardoor hij het bijna overal in huis goed zal doen. Ernaast staat een rozemarijnplantje, dat er ooit beter uit heeft gezien. Misschien moet ik maar weer eens rozemarijn door de aardappeltjes doen… 🙂 Deze rubberplant hebben we gekocht bij De Plantenmarkt op de Albert Kuypmarkt in Amsterdam.

 

img_8056-_1000

8. Filodendron Scandens

We hebben nog een kleine Filodendron Scandens gekocht, voor in het raamkozijn. Hoewel hij niet heel uitgesproken is, vind ik hem toch wel erg leuk. Ook dit exemplaar komt (verrassing!) van onze favoriete plantenwinkel: De Plantenmarkt.

 

img_8050_1000

9. Monstera

Het gaat niet zo goed met onze grote Monstera (uit mijn vorige thuisjungle-artikel), ik vrees dat hij het niet gaat overleven. Met dit kleinere exemplaar geven we onszelf een tweede kans. In principe is het een vrij gemakkelijke plant: hij kan zowel op lichte als iets donkerdere plekken staan. Deze tropische plant heeft wel regelmatig een flinke scheut water nodig. Ook de Monstera komt van De Plantenmarkt.

 

img_8082_1000

10. Bella Donna

Op mijn kledingkast in onze slaapkamer staat deze Bella Donna. Ik wilde mijn kast van wat groen voorzien (dan ziet het er nog aantrekkelijker uit, vind ik) en deze Bella Donna was goedkoop en lekker vol. Ook deze (hang)plant heb ik bij De Plantenmarkt gehaald.

 

img_8072_1000

11. Bananenplant

Wat is een hedendaagse thuisjungle zonder een bananenplant? Ik blijf het een fantastische plant vinden, met zijn grote bladeren en mooie, groene kleur. Hij heeft veel water nodig en het liefst ook veen (zon)licht; ongeveer twee meter van het raam vandaan voelt hij zich op en top. Deze plant komt van De Plantenmarkt.

 

img_8061_1000

12. Cactus

Als laatste deze leuke cactus. We moeten nog een leuke pot voor hem vinden, dan komt hij het best tot zijn recht. Ik blijf van cactussen houden, en ik denk dat dat nog wel even zo blijft!

1 Comments

  • Haha, en ik dacht dat ik veel planten had… Die bananenplant vind ik erg leuk, die zou ik zelf ook nog wel willen. Maar alleen als onze vioolbladplant het niet redt (hij ziet er momenteel heel sneu en bijna kaal uit) want zoveel ruimte hebben we niet. Mijn laatste aanwinst was een erwtenplantje. Ook een aanrader.

    Beantwoorden

Write a comment