Dit is een Goede Gids Marieke Eyskoot duurzame lifestyle
Review, To read

To read: Dit Is Een Goede Gids (review)

Wil je wel duurzamer leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je benieuwd naar de vele prachtige merken in de wereld van fair fashion en sustainable living? Heb je nét dat ene zetje nodig aan kennis, om je gedrag te veranderen? Wil je je laten inspireren door de visie van diep gedreven changemakers? Of heb je gewoon zin om een toegankelijk en leuk boek te lezen, dat óók nog handige inzichten bevat, waar je echt wat mee kan in je leven?

Dan raad ik je aan om nú naar de (web)winkel te rennen om ‘Dit is een Goede Gids‘ aan te schaffen (of te lenen van iemand uit je omgeving). – dé gids voor een duurzamere en eerlijke lifestyle. Duurzame mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot schreef dit toegankelijke boek dit jaar, om mensen ervan bewust te maken dat duurzaam, stijlvol en gemak fantastisch hand in hand gaan. En het is nog ontzettend toegankelijk ook; iedereen kan het zonder voorkennis lezen.

 

DSC_9284_1000

 

DSC_9280_1000

Dit is een Goede Gids bevat alles dat je wilt weten over duurzame fashion, food, verzorging, reizen, werken, wonen en vrijetijdsbesteding.

Dit is een Goede Gids bevat 366 pagina’s met kennis, inspiratie, tips, tricks en de leukste (en véél) eerlijke, duurzame shoptips. De thema’s zijn veelzijdig: fashion, food, verzorging, reizen, werken, wonen en vrijetijdsbesteding. Dat maakt het boek tot een enorm uitgebreid en veelzijdig naslagwerk. Er staan veel interessante weetjes in: ondanks dat ik me al 1,5 jaar met conscious fashion bezig houd, kwam ik veel nieuwe informatie en voor mij in ieder geval erg motiverende feiten tegen over de mode-industrie. Fijn! Ook vind je veel duurzame shop- en leeftips (elk hoofdstuk bevat aan het einde een superhandige en uitgebreide shopgids met allerlei toffe merken). Het boek is gemaakt van gerecycled papier en gedrukt met plantaardige inkt.

Marieke is veteraan als het gaat om duurzamer leven en een hele betrouwbare bron. Toch is ze niet de enige die aan het woord is. Ze geeft het podium aan vele duurzame changemakers, die me met hun eigen visie en doorzettingsvermogen enorm geïnspireerd hebben. Denk aan mensen van Filippa K, O My Bag, Yoni, SLA, Tony’s Chocolonely, Charlie + Mary, Kuyichi, enzovoorts. Dat werkt enorm motiverend! Stuk voor stuk delen ze hun gedachtegoed en drijfveren, maar ook duurzame tips en hotspots.

 

DSC_9279_1000

 

DSC_9275_1000

Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd
En zoveel nieuwe, mooie initiatieven leren kennen!

Dit is een Goede Gids is niet zo’n boek dat je even in een dagje uitleest. Het staat zó bomvol informatie, dat je er een paar weken mee zoet bent. Elke keer pak ik het er weer even bij om een paar bladzijden te lezen. Omdat het uit korte, behapbare stukjes bestaat en je het niet per se chronologisch hoeft te lezen, lees het heel prettig. Ik heb allerlei nieuwe inzichten opgedaan en ontzettend veel nieuwe merken leren kennen. Zo tof! Het boek zegt je gelukkig niet wat je wel en niet moet doen, gelukkig maar. Het biedt je wél op een hele positieve manier inzichten in richtlijnen hoe je het óók kunt doen. En dat maakt het tot een enorm waardevol naslagwerk. Ja, ik ben ontzettend enthousiast en nee, ik word niet gesponsord. Ik ben alleen ontzettend blij dat er zulke mooie initiatieven zijn om duurzamer leven toegankelijker te maken. En dat mag iedereen weten!

Dit is een Goede Gids is verkrijgbaar bij o.a. bol.com en kost slechts € 20,-. De toegankelijke prijs maakt het niet alleen aantrekkelijk om eens te halen, maar ook nog een waardevol cadeau om aan iemand te geven!

6 Comments

 • Dit klinkt echt als een heel fijn boek, die ga ik op mijn wishlist zetten!

  Beantwoorden
  • Ja, echt een aanrader! Of een leuk cadeautje om voor je verjaardag te vragen (ik weet niet wanneer je jarig bent, maar ik dacht ‘je weet maar nooit’)!

   Beantwoorden
 • Ja, ik ben zo nieuwsgierig! Ik wilde eigenlijk het e-book, want duurzamer, minder ruimte in de kast en deze wilde ik niet alleen van iemand lenen juist omdat het me inderdaad zo’n mooi naslagwerk lijkt. Nu dus toch maar hardcopy in huis gehaald. Als ik de krant uit heb, ga ik er in beginnen 😉

  Beantwoorden
  • True, E-book is inderdaad duurzamer… maar gelukkig is-ie met plantaardige inkt geprint op duurzaam papier, dus er is wel over nagedacht om het toch zo duurzaam mogelijk te maken 🙂 Veel boeken hoef ik niet hardcopy, behalve mijn filosofiestash en inderdaad naslagwerken. Dit is zeker te weten zo’n naslagwerk die best fijn is om hardcopy te hebben, ja!

   Beantwoorden
 • Ik hoor alleen maar goede dingen over dit boek, dus het gaat zeker op mijn lijstje om te lezen! 🙂

  Beantwoorden
  • Ja, ik heb ook nog geen negatieve reacties gelezen, moet ik zeggen. Ook niet zo gek, want er staat zoveel moois in dat je niet uitgelezen raakt 🙂 Ook over de prijs ben ik echt te spreken, dat maakt het nog toegankelijker om aan te schaffen!

   Beantwoorden

Write a comment