Monki Weekday organic jeans
Fair fashion

Hoera! Weekday en Monki maken organic jeans!

Oeh! Weekday- en Monkifans opgelet! Het valt niet altijd mee om een ‘betere’ jeans te vinden. Je hebt natuurlijk de mooie jeansmerken Nudie, Kings of Indigo en Mud Jeans en bij Acne en Filippa K. kun je terecht voor eerlijke (maar peperdure) jeans. H&M Conscious heeft vast ook wel ergens een organic modelletje hangen, maar daar houdt het ook bij op.

Maar nu wordt het scoren van een ‘betere’ jeans (organic, in dit geval) een stuk gemakkelijker! Ik kwam er namelijk achter dat Weekday is overgegaan op 100% organic denim productie, en een vriendin tipte me dat ook Monki vanaf nu steeds meer organic modellen gaat introduceren! Voor € 35,- tot € 55,- ben je al de bezitter van een exemplaar dat niet is doordrenkt van chemicaliën! Hoera!!

Beide telgen van de H&M familie werken aan hun duurzaamheidsbeleid en hoewel ze allebei nog een lange weg hebben te gaan (mooi over duurzaamheid praten is iets anders dan ook alles waarmaken), zijn Weekday en Monki op de goede weg! Meer lezen? Lees hier en hier over de duurzaamheidsvisie van beide winkels.

 

MONKI

Mocki Mid Blue € 45,-
Kimomo Broken Knees € 45,-
Oki Cropped Black Deluxe € 35,-
Iris Denim Shorts € 35,-
Kimomo Mid Blue € 45,-
Kimomo Sunfade jeans € 45,-
Kimomo Classic € 45,-

Monki-organic-jeans

WEEKDAY

Ami Manual Blue € 55,-
Patch Jeans € 55,-
Way Swish Blue € 45,-
Way Trade Blue € 45,-
Cut Trade Blue € 55,-
Bell Black € 45,-
Thursday Black € 45,-
Body Elastic Grey € 45,-
Femme Swish Blue € 55,-

Weekday-organic-jeans

(helaas zijn de meeste van bovenstaande jeans niet voor mij weggelegd; onlangs heb ik bij Weekday vele modellen gepast en geen enkele jeans zat mooi. Binnenkort op naar Monki… En laat je hierdoor niet uit het veld slaan, ik kan extreem kieskeurig zijn als het gaat om broeken. Go see for yourself.)

Write a comment