Humade New Kintsugi Repair Kit
Fair fashion

Weggooien? Stijlvol repareren! Reparatiekits van Humade

Op het gebied van reparatie (van wat dan ook) kan ik nog veel leren. Als iets kapot is, dan gooi ik het meestal weg – of het nu gaat om kleding met een gat of een penstreep, of een gebroken bordje. En ik denk dat de meesten van ons het in een handomdraai weg zouden gooien, zonder überhaupt na te denken of we er nog iets mee kunnen.

Ik weet nog dat veel moeders in de eighties en de nineties (kinder)broeken gewoon repareerden door er een vrolijke patch op te naaien. En als iets brak, werd er nog regelmatig een poging gedaan om het te lijmen. Nu hoeven we wat mij betreft heus niet ál onze gebruiksvoorwerpen te repareren of te recyclen (of in ieder geval: nóg niet, maar wie weet wat de toekomst ons brengt…), maar het kan geen kwaad om wat bewuster om te gaan met de producten die we gebruiken. Wat nou als er mooie manieren zijn om kapotte producten nieuw leven in te blazen?

Pas kwam ik twee interessante concepten tegen van Humade, die me aan het denken zetten om creatiever en bewuster om te gaan met de wegwerpcultuur. Ze inspireren me om een vlek of een gebroken item niet per definitie als iets slechts te zien, maar er juist mogelijkheden in te zien. Leuk om te kopen of cadeau te doen (feestdagen, anyone?), of er zelf op verder te denken.

 

humade_new_kintsuge_kit

New Kintsugi kit

Kintsugi is een eeuwenoude Japanse reparatie(kunst)methode, die de schoonheid van de imperfectie benadrukt. Met deze speciale goud- of zilverkleurige lijm ontken je de breekpunten van je servies niet, maar geef je ze juist extra schoonheid, aandacht én een langer leven. Met als gevolg een unieke eyecatcher waar je weer even mee vooruit kan! Deze Kintsugi kit kun je, naast op porselein, waar het oorspronkelijk op werd gebruikt, toepassen op bijna alle materialen.

Je vindt de New Kintusi Kit van Humade voor € 27,- bij deze verkooppunten.

 

humade_create_me_kit

Create Me / Textile kit

Met de Create Me / Textile kit kun je kledingstukken repareren (bijvoorbeeld een klein gaatje), camoufleren (bijvoorbeeld een vlekje) of personaliseren. Deze kit bevat meer dan 100 geometrische vormpjes van textiel, die je met het strijkijzer op je kledingstuk kunt bevestigen. De vormen zijn gebaseerd op het spel Tangram en je kunt naar hartelust experimenteren en patronen maken. Deze kit is zowel op kleding als op stoffen interieur-items te gebruiken.

Create Me / Textile kit is verkrijgbaar in goud- en zilverkleurige textielvormen en je vindt het voor € 21,- bij deze verkooppunten.

 

Bron en fotocredits: Humade.

Write a comment