Inspiratie

Conscious Fashion Favourites AUG19

Hi! Tijdje geleden, he? Ik was lekker aan het genieten van mijn vakantie. Althans; mijn vakantieweek viel precies midden in die mega hittegolf van 40 graden en mijn vriend en ik werden nog hartstikke ziek op de camping ook, dus we moesten onze vakantie deels staken en héél hard aan onze Zenmodus werken 😉 We hebben het goed gehad. Nu weer aan de bak. Ik voel me de laatste tijd vrij uitgeput (maar super gelukkig!), maar ik wil WSS nu écht weer goed gaan oppakken. Here’s a little starter: een aantal hele mooie merken, collecties en artikelen waar ik je kennis mee wil laten maken. Here we go:

 

Fijne artikelen over fast & sustainable fashion

• De Correspondent – Jouw afgedankte t-shirt is onderdeel van een miljardenbusiness, zelfs als je het weggeeft uit liefdadigheid
• De Correspondent – Een bikini voor één euro, hoe dan?
• Fast Company – H&M, Zara and other fashion brands are tricking consumers with vague sustainability claims
• BBC – The real price of buying cheap clothes
• CNN – Zara wants all of its clothes to be made from sustainable fabrics by 2025 (ik ben hier alleen heel kritisch op, maar het is wel interessant om te lezen)
• Dezeen – H&M called out for “greenwashing” in its Conscious fashion collection

 

Bestellen bij Reformation is nu makkelijker

Fijn nieuwtje voor Reformation fans: het Amerikaanse merk (en, laten we eerlijk zijn, één van de mooiste fair fashion merken die er zijn) heeft nu gratis verzendkosten over de hele wereld én de douanekosten en invoerrechten zijn al verrekend bij de prijzen op de website, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Hoera! En nog beter: Reformation heeft zojuist de summer sale ingeluid. Je vindt ‘m hier. You’re welcome.

 

 

Teym heeft het perfecte t-shirt

Één van mijn favoriete duurzame modemerken, het Nederlandse Teym, lanceerde deze zomer z’n nieuwste klassieker, The T-shirt. En ik had de eer om ermee op de foto te gaan voor de campagne! Ik ontving een zwart exemplaar van The T-shirt en inmiddels is dit mijn favoriete t-shirt en draag ik hem minimaal een aantal keer per week (dus heel vaak). Hij is perfect! The T-shirt is gemaakt van 100% biologisch katoen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Portugal. De fit is super en het is een hele zware kwaliteit, waardoor hij mooi blijft. Echt een aanrader (en dat is niet omdat ik ervoor op de foto ben geweest, ik schrijf dit geheel uit eigen wil ;))! The T-shirt kost € 39,90 en je vindt ‘m hier.

Bekijk The T-shirt

 

 

 

Pina Studios voor de perfecte linnen jumpsuits

Ik ontmoette Laurel, de oprichtster van Pina Studio, een aantal weken geleden, vlak nadat ik haar mooie merk op Instagram vond en begon te volgen. Wát een leuke, inspirerende vrouw! En wat een mooi merk! Pina Studio is een Nederlands jumpsuitmerk dat alles zo duurzaam mogelijk doet. Zo is de volledige collectie gemaakt van biologisch linnen (afkomstig uit Europa, zo lokaal mogelijk gesourced) en onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Amsterdam. Dat hoor je niet vaak, zo dichtbij. Zelf heb ik inmiddels ook een jumpsuit van Pina Studio (je vindt hem hier op mijn Instagram) en ik vind hem fantastisch. De kwaliteit is super, hij staat werkelijk overal bij en hij is super comfortabel. Aanrader!

Bekijk de collectie van Pina Studio

 

 

 

Palaver is prachtig

Nog een mooi Nederlands merk, Palaver, is ook écht het bekijken waard. Bij Palaver vind je heerlijke flowy jurken, jumpsuits en relaxte pantalons en wrap tops, allemaal onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt. Palaver maakt voornamelijk gebruik van natuurlijke materialen, al heb ik ook combinatiestoffen voorbij zien komen (die niet helemaal duurzaam zijn). Ik lees wel veel goede verhalen over de kwaliteit, dus ik ben zelf heel benieuwd. Vooral de Cleo Tier (wrap) dress en de Linen Blend Jumpsuit vind ik heel, héél mooi.

Bekijk de collectie van Palaver

 

 

 

Toral Shoes: made in Spain

Dit merk heb ik de afgelopen tijd veel bij bekende influencers voorbij zien komen. Toen ik op hun website keek, zag ik dat Toral Shoes in Spanje produceert en op het gebied van arbeidsomstandigheden word ik daar heel blij van. Verder is het merk niet met duurzaamheid bezig, maar zoek je nog mooie boots… kijk er eens rond.

Bekijk de collectie van Toral Shoes

 

 

 

l’Envers voor de mooiste duurzame knitwear

Ik ken weinig mooie duurzame knitwearmerken die ook alternatieven voor wol aanbieden. l’Envers is niet alleen een prachtig merk, ook worden sommige truien en vesten van biologisch katoen gemaakt. En dat is super voor vegans en mensen die slecht tegen wol kunnen (ik!). Ik heb een vest van l’Envers, en wel deze (de ANNA off white cardigan, hier draag ik hem) en ik ben er ontzettend tevreden over. Het vest heeft een prachtige off white kleur omdat het ongeverfd is (nog duurzamer!) en is van super kwaliteit. Ik ga er jaren plezier van hebben. De knitwear van l’Envers wordt lokaal en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Frankrijk. Super lokaal, dus! Echt een mooi merk, het checken waard!

Bekijk de collectie van l’Envers

 

 

 

Colourful Standard: duurzame basics

Ik heb er zelf een t-shirt van en ik ben er enorm over te spreken (ik bedoel: slechts €25, gemaakt van biologisch katoen én eerlijk geproduceerd in Portugal!), dus bij deze: Colourful Standard is een heel fijn merk. Je vindt er duurzame basics in állerlei (en dan bedoel ik ook echt veel) kleuren. Je vindt er hoodies, sweats, t-shirts en beanies.

Bekijk de basics van Colourful Standard

 

 

 

Duurzame swimwear van Casa Raki

Casa Raki is een prachtig swimwearmerk waarvan ik vind dat je het echt moet kennen. Dit Britse merk is super classy; je vindt er mooie kwaliteitsbikini’s en badpakken. Allemaal gemaakt van duurzame materialen, en dan voornamelijk Econyl, een gerecyclede nylon die is gemaakt van (voornamelijk) oude visnetten. De collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in Portugal. Op zoek naar meer duurzame swimwearmerken? Hier vind je ál mijn favoriete merken!

Bekijk de swimwear van Casa Raki

 

 

Check de footwear van Everlane

Als je een beetje wegwijs bent in de duurzame modewereld, ken je Everlane waarschijnlijk wel. Dit mooie merk, dat de term ‘radical transparency’ als geen ander heeft geclaimd, heeft een hele uitgebreide collectie – vrij betaalbare – basics waar sowieso iets voor je tussen moet zitten als je een klassieke wardrobe essential zoekt. Everlane produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden en maakt veel gebruik van duurzame materialen. Waar ik onlangs achter kwam, is dat Everlane een hele mooie schoenencollectie heeft waar ík in ieder geval heel blij van word. Check it out!

Bekijk de footwear van Everlane

 


 

Fotocredits
Alle foto’s in dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Write a comment