dierproefvrije tag
Natural beauty

De dierproefvrije tag

Ja hoor, ik ben helemaal in beautymodus! Een beetje dan, want nog steeds ben ik een gevalletje “ik doe werkelijk maar wat en ik heb er nog steeds nul verstand van”, maar mijn enthousiasme voor het onderwerp is gewekt! Na gisteren mijn allereerste natuurlijke cosmeticareview te hebben gedaan, ga ik vandaag aan de slag met de dierproefvrije tag, die ik onlangs op Naoki tegenkwam. Sophie heeft ‘m samen met een aantal andere beautybloggers (MevrouwMiauw, Gek Op Make-up, en Ik Hou Van Beauty), in het leven om meer aandacht te vragen voor dierproefvrije cosmetica. Een supergoed initiatief, waar ik natuurlijk graag aan mee doe! Het is inmiddels alweer driekwart jaar geleden dat ik overstapte op dierproefvrije cosmetica (en sindskort ook natuurlijke cosmetica!) en nog steeds sta ik 100% achter mijn keuze. Het voelt goed en, eerlijk is eerlijk, het is anno 2016 een eitje om dierproefvrij te kopen: ik check altijd de megalange dierproefvrije lijst op Naoki, zodat ik zeker weet dat ik safe zit. En hoewel de bekendste beautygiganten er niet tussen zitten, zitten er genoeg merken tussen die geweldige producten maken, zowel high-end als budgetmerken. Maar goed, genoeg gepraat, here we go!

 

1. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsmake-up product?

Ik moet zeggen dat ik niet zo van de gezichtsmake-up ben. Ik heb dan ook geen favoriet. Als ik echt last heb van rode plekjes of pukkeltjes, gebruik ik daar een ieniemienie beetje mousse foundation van Catrice (€ 4,99) voor om de plekjes een beetje te coveren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het resultaat niet altijd mooi vind, maar het minimale gebruik ervan en mijn beautyluiheid zijn geen goede combinatie om verder te zoeken. Misschien ga ik een keer een BB-cream uitproberen (nog nooit gedaan!!).

2. Wat is je favoriete dierproefvrije oogmake-up product?

Dat is sowieso mascara! Ik gebruikte altijd al de Mega Volume Mascara van Etos huismerk (€ 5,99), ook voordat ik bewust overging op proefdiervrij. En nog steeds vind ik dat een topmascara: hij heeft een fijn, dik borsteltje dat genoeg mascara loslaat en mijn wimpers genoeg uit elkaar houdt. Nu ik ben overgegaan op biologische mascara, ben ik fan van deze mascara van het merk Avril. Hij kost € 7,- en dat vind ik een hele nette prijs voor biologische mascara, die doorgaans toch wat duurder is. Ook dit borsteltje heeft een goede dichtheid en brengt prettig aan. Het is mijn nieuwe favoriet en ik heb hem hier gereviewed.

3. Wat is je favoriete dierproefvrije lipproduct?

Ik blijf fan van de originele Rosebud salve, óók een product dat ik al gebruikte voordat ik ‘officieel’ over ging op dierproefvrij. Ook gebruik ik wel eens de Moroccan Argan Oil lippenbalsem van Dr. Organic (met SPF 15), maar de Rosebud salve houdt mijn lippen vettiger en dat vind ik fijn. Qua lippenstift heb ik mijn ultieme dierproefvrije product helaas nog niet gevonden.

4. Wat is je favoriete dierproefvrije gezichtsverzorgingsproduct?

Ik gebruik de dag- en nachtcreme met arganolie van Dr Organic (niet alleen dierproefvrij, ook biologisch!). Dit een hele dikke, heerlijke creme, die goed hydrateert en waar mijn huid echt door vooruit is gegaan. Ik schreef er hier een review over! Twee keer per week gebruik ik dit (biologische) gezichtsmasker van H&M Conscious; ook een erg fijn product, dat een superzacht huidje achterlaat.

5. Wat is je favoriete dierproefvrije body product?

Op mijn huid (vooral mijn bovenarmen) gebruik ik graag de Relaxing Body Cream van H&M Conscious (€ 9,99). Het is een hele vettige creme, die ervoor zorgt dat mijn extreem droge huid geen droge plekjes krijgt. Ik vind ‘m heel fijn!

6. Wat is je favoriete dierproefvrije parfum?

Helaas ben ik niet gezegend met een goede neus. Daarom hecht ik ook niet zoveel waarde aan parfum. Ik gebruik wel eens het Fleur de Mimosa parfum van &Other Stories.

7. Wat is je favoriete dierproefvrije nagellak?

Aangezien ik het moet doen met een continue behoefte om nagels te kluiven en nagellak me belachelijke zou staan, moet ik je het antwoord helaas verschuldigd blijven 🙂 Geen nagellak voor deze dame!

8. Zou jij niet dierproefvrije make-up kunnen weggeven/weggooien?

Oh, zeker. Júist! Een aantal niet-dierproefvrije producten heb ik inmiddels al weggegeven, en andere producten heb ik al opgemaakt en daarna pas vervangen voor een dierproefvrij alternatief. Weggooien doe ik niet zo snel, dat vind ik zonde. Het product is al gemaakt, het leed is al geschied en ik heb er al aan bijdragen.

9. Welk niet dierproefvrij merk zou je gaan missen en waarom?

Mac, for sure. Ik was verliefd (niet een beetje, maar echt V-E-R-L-I-E-F-D met hoofdletters, uitroeptekens en toeters en bellen) op de Ruby Woo lipstick, de allermatste lipstick die ik ooit ben tegengekomen, met de diepste kleur óóit. Perfect. Nu ik eraan denk, mis ik hem weer (bah). Ik ben nog steeds op zoek naar een soortgelijk, supermatte lipstick. En ik zal niet rusten voordat ik hem heb gevonden. Mocht iemand een tip hebben… please! HELP!!

 

Mac Ruby Woo lipstick
Deze extreem lelijke paint-streep staat voor de treurige, symbolische streep die ik door de lippenstiftliefde van mijn leven zet. AU! Vaarwel, Ruby Woo… I’ll miss ya 🙁

 

Tot zover mijn dierproefvrije tag. Als je het leuk vindt en ook aandacht wilt vragen voor dierproefvrije cosmetica… voel je vrij om ‘m ook in te vullen, alle kleine beetjes awareness helpen! 🙂

2 Comments

 • Wat super leuk dat je deze dierproefvrije tag hebt ingevuld, die o.a. door mij en twee andere bloggers destijds is gemaakt. 🙂 Ik moest best wel hard lachen om je laatste stukje over die MAC lipstick. Vooral die dikke paint-streep. Dat benadrukt het dramatische, haha. Mocht ik ooit een hele diepe en matte rode lipstick tegenkomen, dan denk ik aan jou!

  Beantwoorden
  • Oeiii dat wist ik helemaal niet, ik heb het even aangepast in de tekst 🙂 Wat een goed initiatief!
   Haha, ja écht he, als je ooit een soortgelijk exemplaar tegenkomt… let me know (iedereen die me kent weet ook dat die specifieke lipstick echt emotionele waarde heeft voor mij, dus dit doet wel een beetje pijn, hihi)

   Beantwoorden

Write a comment