Brands, Thoughts

Duurzame denim van Kuyichi (en de nieuwe collectie)

Als je bedenkt dat ik alweer bijna 9 maanden voor Kuyichi werk als marketing manager (en merkenbouwer), is het eigenlijk gek dat ik nog nooit over het merk heb geschreven. Dat komt vooral doordat ik When Sara Smiles echt zie als een onafhankelijk platform en het hee(éééé)l belangrijk vind dat anderen dat ook zo blijven zien. Maar ja, ik werk wél voor Kuyichi. En ik geef andere merken ook een platform. Ik draag Kuyichi jeans ontzettend vaak en graag, en ik sta 100% achter hun missie en manier van werken. Dus dan wordt het toch maar eens tijd dat ik die fantastische producten een podium geef 🙂 Here we go!

 

Kuyichi is ’s werelds eerste merk dat organic denim maakte. Kuyichi gebruikt duurzame materialen, produceert hartstikke fair en alle jeans zijn vegan.

Wat niet veel jonge mensen weten, is dat Kuyichi één van de pioniers is van sustainable fashion: het is het eerste merk ter wereld dat organic denim maakte en volgend jaar bestaat Kuyichi alweer 20 jaar. Kuyichi maakt gebruik van duurzame materialen, zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen en gerecyclede stoffen, en maakt steeds meer gebruik van Post Consumer Recycled Denim, dat is gemaakt van oude, gedragen denims die weer helemaal opnieuw zijn vervezeld en verwerkt tot een nieuwe stof. De patches zijn gemaakt van Jacron, een wasbaar papier, en verder zitten er geen dierlijke stoffen in verwerkt. Dat maakt de jeans van Kuyichi PETA approved vegan.

Al sinds de oprichting heeft het merk eerlijke arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel staan. Kuyichi produceert een groot deel van de producten in Turkije en een aantal in Pakistan, en altijd in eerlijke fabrieken waarmee we hele hechte langetermijnrelaties hebben.

En dat is niet alles dat ik mooi vind aan het merk. Waar andere (ook duurzame) merken vooral focussen op duurzaamheid in het productieproces, trekt Kuyichi dat veel breder. Zo zijn ze al een aantal seizoenen geleden afgestapt van seizoenscollecties, om een statement te maken tegen de mallemolen van het modesysteem. Én Kuyichi doet niet meer aan de sale. Want waarom zou je een goed product in waarde verlagen? En nog iets waar ik heel erg achter staat: Kuyichi probeert in het ontwerpproces zo duurzaam mogelijk te denken en daarmee hypes te vermijden en zo tijdloos mogelijke ontwerpen na te streven. Dat vind ik heel sterk. Ik zie zoveel duurzame merken die nog steeds enorme trendy kleding maken die mensen na een jaar niet meer mooi vinden én aan het einde van het seizoen voor 50% korting worden verkocht. Kuyichi zette me aan het denken. En de kwaliteit is top, dat durf ik e echt te zeggen.

 

Mijn favoriete modellen uit de collectie

Omdat ik zo nauw betrokken ben bij het merk, ken ik de collectie natuurlijk door en door. Voorheen had ik een beetje een gedateerd beeld voor me, en heftige wassingen. Dat is nu anders. Zo heeft Kuyichi een fantastische en comfortabele mom jeans (Nora) in de collectie. Ik heb hem zelf gekocht en hij is super comfortabel. Ook de onlangs gelanceerde high waisted skinny jeans (Roxy) is een grote favoriet, hij sluit overal supergoed aan en is door de lichte hoeveelheid stretch ook heel comfortabel. De hoogte is precies goed voor mij, hij valt tot net iets onder m’n navel. Dan is er de bootcut, de Amy, die er zojuist twee nieuwe wassingen bij heeft gekregen, een donkerblauwe en een zwarte wassing. En als laatste de zwarte Dani denim skirt. Non stretch, en zowel mooi in de zomer als in de winter, met een oversized trui, een panty en een enkellaars.

Even voor de duidelijkheid: ik draag niet zomaar Kuyichi en ik krijg geen kleding. Ik koop het (met personeelskorting, maar toch). En er komen het volgende seizoen echt fantastische jeans aan. Heel erg When Sara Smiles 🙂 Wait for it!

 

Amy bootcut faded dark faded  |  € 100

Nora mom jeans   |  € 120

Robin unisex hoodie grey  |  € 90

Roxy super skinny ever black  |  € 100

Amy bootcut faded black   |  € 100

 

Sawtooth denim shirt  |  € 100

Robin hoody ACT navy   |  € 90

Nora mom jeans   |  € 120
Chelsea denim jacket  |  € 130

Kevin ACT tee (maat S)   |  € 40

 

 

Jamie Slim dark blue  |  € 110
Kevin basic tee white  |  € 35

 


 

Fotocredits
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van Kuyichi.

Write a comment