Duurzame zonnebrillen Brand Guide Eyewear Brand Guide duurzame kleding eerlijk
Guide

Guide: de mooiste duurzame zonnebrillen

Ben je op zoek naar de perfecte zonnebril? En wil je dat-ie je niet alleen fantastisch staat, maar dat-ie ook nog je idealen matcht? In deze Brand Guide vind je de allermooiste merken voor eerlijke en duurzame zonnebrillen. You’re welcome!

Voordat je deze guide in duikt, let op. Neem informatie niet klakkeloos over. Als je ergens iets wilt kopen check dan altijd of de hier vermelde informatie nog actueel is. Benieuwd hoe je merken kunt checken? Bekijk deze checklist. Wees je er ook van bewust dat stappen richting duurzaamheid allerlei verschillende gezichten hebben. In de titel lees je ‘duurzame zonnebrillen’ omdat ik wil dat deze guide goed gevonden wordt op Google, maar eigenlijk vind ik dat we voorzichtig om moeten gaan met het label ‘duurzaam’. Meer lezen over wat duurzaamheid allemaal inhoudt? Check dit artikel.

 

De mooiste merken voor eerlijke en duurzame zonnebrillen


Stella McCartney
Dick Moby
Ace and Tate
Pala
Gobi
Eco Eyewear
Neubau
+ verschillende vintage opties

 

P.s. Heeft deze guide jou in je zoektocht geholpen? Wil je iets moois bestellen én (gratis!) mijn werk supporten? Kijk dan onderaan dit artikel met welke affiliatelinks ik in deze guide werk. Ik waardeer je hulp enorm!

Stella McCartney Stella Eyewear 2021 gerecyclede duurzame zonnebrillen Brand Guide

 

Stella McCartney

✓ gemaakt van duurzame materialen
✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ 100% vegan (statement) merk

Als er één high fashion merk is dat mij echt inspireert, is het Stella McCartney. De Britse ontwerper zet zich met haar prachtige, 100% vegan merk activistisch in voor een betere modewereld. Ze is innovatief in materiaalgebruik, ze produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden, haar collecties zijn awesome en haar campagnes super inspirerend. Hier spreekt een fan 🙂 Stella’s zonnebrillencollectie is niet groot, maar wel heel leuk. Veel ’70’s modellen. Nice!

Bekijk de collectie

 

 

 

Dick Moby

✓ gemaakt van bio- en gerecycled acetaat
✓ fair geproduceerd

Dick Moby is een prachtig Nederlands eyewearmerk dat is opgericht vanuit idealen. Surfers Tim en Robbert kwamen op hun trips zoveel rotzooi tegen in de zee, dat ze besloten om een merk dat op te zetten dat op een positieve manier het plasticprobleem aankaart. Dick Moby was geboren. Het merk startte met een collectie gemaakt van bioacetaat en inmiddels gebruikt Dick Moby ook gerecycled metaal. De collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Mooi merk!

Bekijk de collectie

 

 

 

Ace and Tate

✓ fair gemaakt in Italië
✓ bio/recycled collectie
✓ lees hier meer over de duurzame stappen van Ace and Tate

Veel mensen kennen Ace and Tate. Maar wat níet veel mensen weten, is dat het Nederlandse eyewearmerk de afgelopen jaren ontzettend veel én mooie stappen heeft gezet in verduurzaming. Het merk produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Italië en is vrij transparant over de productieketen. Winkelinrichting wordt tegenwoordig voornamelijk gemaakt van duurzame/gerecyclede materialen. En Ace and Tate heeft sinds 2020 een groeiende bio/recycled collectie, waar je inmiddels heel veel mooie modellen vindt. Lees hier het artikel dat ik schreef over de duurzame stappen van Ace and Tate (ik heb er echt bewondering voor, zo kan het ook!). Het checken waard!

Bekijk de collectie

 

 

Pala Eyewear gerecyclede duurzame zonnebrillen Brand Guide

 

Pala Eyewear

✓ fair geproduceerd in Italië en Ghana
✓ sinds 2020 gemaakt van bio-acetaat
✓ Doneert voor elke verkochte bril een exemplaar

Pala Eyewear is een (zonne)brillenmerk met een social missie. Pala werkt met een One For One principe: voor elke verkochte bril doneert het merk een exemplaar aan iemand in Afrika (via sociale projecten) die geen bril kan betalen. Dat is niet het enige idealistische aan het merk: Pala produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Italië en de cases via een sociaal project in Ghana. Lees hier meer over Pala’s suppliers. Sinds 2020 werkt het merk met duurzamer bio-acetaat en alle modellen zijn 100% vegan.

Bekijk de collectie

 

 

 

Gobi

✓ fair geproduceerd in een idealistische fabriek in China

Gobi Amsterdam is een prachtig Nederlands eyewearmerk met niet alleen een grote dosis idealen, maar ook een prachtige esthetiek. Dat zien we niet alleen terug in de zorgvuldig ontworpen collectie; Gobi’s shoots en campagnes zien er fantastisch uit. Het merk produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden bij een hechte productiepartner in China en maakte daar zelfs de trotse – en ook weer zo mooie – Made In China campagne omheen. Hoewel ik oprichter Koen een aantal keer gesproken heb en onder de indruk ben van hoe idealistisch en bewust hij zijn merk runt, noemt Gobi zich niet ‘duurzaam’. Het merk wil kritisch blijven op zichzelf. Gobi gebruikt niet altijd biomaterialen, maar maakt prachtig, kwalitatieve en – mijn woorden! 😉 – toch écht wel duurzame brillen.

Bekijk de collectie

 

 

 

Eco Eyewear

✓ gemaakt van duurzame (/gerecyclede) materialen

Eco Eyewear heeft een innovatief karakter als het gaat om milieu-impact. Het eyewearmerk maakt vrijwel uitsluitend gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled metaal, plastic uit de oceanen en bio based grondstoffen. Eco Eyewear werkt samen met Trees for the Future en plant voor elke verkochte bril een boom. Hoe transparant het merk is over z’n materiaalgebruik is het alleen niet over z’n arbeidsomstandigheden. Daar kan ik namelijk nergens informatie over vinden (erg jammer!). Bij het publiceren van deze guide staat wacht ik op een mailtje terug van Eco, met daarin hopelijk een antwoord op de vraag hoe het daarmee zit.

Bekijk de collectie

 

 

Neubeau Eyewear 2021 gerecyclede duurzame zonnebrillen Brand Guide

 

Neubau Eyewear

✓ gemaakt van duurzame materialen
✓ fair geproduceerd in Oostenrijk

Neubau is een idealistisch zonnebrillenmerk dat over de hele linie zo duurzaam mogelijk probeert te werken. Zo maakt het merk uitsluitend gebruik van innovatieve duurzame materialen en probeert het de impact uit z’n productieproces zoveel mogelijk te beperken. Neubau werkt met duurzame energie én print op innovatieve wijze met 3D technieken om afval te voorkomen. Het merk is heel transparant over waar het produceert en leidt je op de website uitgebreid door het productieproces.

Bekijk de collectie

 

 

 

Vintage opties

✓ gewoon hartstikke duurzaam, want tweedehands 🙂

Op zoek naar vintage pareltjes? Yours truly is gróót fan van enorme ’60’s/’70’s zonnebrillen. Mijn lievelingsexemplaar kocht ik bij Pennylane in De Pijp in Amsterdam (Eerste van der Helststraat 11A). Zij hebben een hele grote collectie; brillen kosten zo’n €45. Ook Vijzel Vintage in Amsterdam (Vijzelstraat 83) verkoopt voor ongeveer dezelfde prijs prachtige exemplaren; ook zij hebben een ook collectie. Echt het checken waard! Online vind je nog wel eens grote ’70’s brillen bij vintage store For Love Of The Moon.

 


 

Bekijk ook de Brand Guide voor fair/sustainable Swimwear

Fair sustainable eerlijke duurzame sweimwear bikini's badpakken guide

Bekijk ook de Brand Guide voor de mooiste sandalen, slippers en muiltjes

Eerlijke duurzame sandalen slippers muiltjes Brand Guide duurzame kleding duurzame mode

Bekijk ook de Brand Guide de mooiste duurzame zomerjurken

Brand Guide eerlijke duurzame jurken bruiloft zomerjurken Faithfull The Brand

 


 

Fotocredits:
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

Affiliatelinks
Dit artikel bevat affiliatelinks van Stella McCartney en Pala. Als je via deze link bestelt, ontvang ik een kleine commissie over het bedrag (het kost jou niets!). Met deze donatie koop je tijd die ik investeer in meer inhoudelijke verhalen over de duurzame modewereld. Én Brand Guides als deze, waarin ik de jungle van eerlijke merken inzichtelijk probeer te maken voor je. Bekijk alle affiliatesamenwerkingen hierals je me wilt supporten. Enorm bedankt voor je hulp!

1 Comments

  • Toch Jammer dat wij niet vermeld worden, als pionier in Duurzame monturen en met sociaal bewust bedrijfsbeleid. Of je onze monturen mooi zijn is natuurlijk aan de persoon zelf.

    Beantwoorden

Write a comment