Inspiratie

Inspiration: 19 minimalistische herfstoutfits

 

#1

Los van dat deze meid wel heel veel aandacht trekt met haar kauwgom, vind ik dit zo’n fantastische outfit. Juist door de eenvoud ervan. Witte tee (Teym en Colorful Standard heeft een fijne en betaalbare, ik heb ze ook allebei), een vintage jeans (bij Episode slaag je sowieso, zoveel keus!) en een tijdloze oversized blazer zijn wat mij betreft dé klassieke supercombinatie die werkelijk iedereen goed staat. Zelf ben ik nog op zoek naar een mooie wollen variant. Filippa K heeft een prachtig exemplaar (hier), maar € 495 valt helaas niet binnen mijn budget.  Bij & Other Stories zag ik ook een fantastische, en daar ben ik eigenlijk verliefd op, maar daar mag ik eigenlijk niet kopen van mezelf.

 

 

#2

Allemaal mooie klassiekers, en tegelijkertijd een trendy tintje met de cowboyboots die blijkbaar weer helemaal terug in de mode zijn. Zelf houd ik me daar niet zo mee bezig, maar daardoor zijn ze wel weer op m’n radar komen te staan. Zoek je fair geproduceerde cowboyboots? Kijk dan eens bij Toral Shoes.

 

 

#3

Heerlijke klassieke casual outfit, dit. Men neme een simpele zwarte tee (zie je hoe mooi een simpele tee is?!), een witte broek en hoge zwarte All Stars, die je op Marktplaats en United Wardrobe gemakkelijk tweedehands kunt vinden. Wil je een fair merk supporter die soortgelijke schoenen maakt? Kijk dan eens bij Ethletic. Bruna, die je op de foto ziet, is trouwens heel leuk. Ik volg haar op Instagram. Weinig duurzaamheid, al draagt ze steeds meer vintage. Maar ze heeft gewoon een hele leuke smaak.

 

 

#4

Hier word ik blij van! Op het onhandige picknickmandje na, dan. Heel leuk voor daadwerkelijke picknicks en voor Jane Birkin achtige fotoshoots, maar verder veel te onhandig. De foto is van Rouje, het merk dat is opgericht door Jeanne Damas. En helaas niet fair of sustainable is, voor zover ik kan zien. Maar het is mooi om naar te kijken… 🙂

 

 

#5

Ik volg Emma Elwin graag op Instagram, evenals haar platform Make It Last over sustainable fashion (al zie ik soms ook niet-sustainable merken voorbij komen). Dit ensemble is van Esprit en volgens mij helaas niet duurzaam gemaakt. Maar wel heel mooi  en tijdloos! Love it!

 

 

#6

Maja Wyh heeft een hele fijne artsy fashion Instagram, met vaak outfits die schuren tussen heel eenvoudig en apart. Deze outfit vind ik heerlijk. Zo simpel! De laarsjes zijn van Aeyde, een Duits merk dat onder eerlijke omstandigheden in Italië produceert. Het zijn deze laarsjes. Prachtig!

 

 

 

#7

Oh, wat houd ik van de Canadian tuxedo. Helemaal fully in het denim gestoken, ik kan er geen genoeg van krijgen. Filippa K heeft teen aantal hele mooie clean denim looks, en Closed ook. Beide produceren onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

 

 

#8

Als ik íets heb geleerd over tweedehands kleding, is het dat vintage fantastisch is, vaak veel gekker en unieker (I like!) is dan standaard H&M’etjes, helemaal niet vies is en nog betaalbaar ook. Ik heb geen idee of deze trui vintage is, maar zo ziet-ie er wel uit en het is een reminder dat een vintage trui met een mooie vintage Levi’s 501 een perfecte herfstcombi is.

 

 

#9

Ja! Lichte kleuren, mooie simpele gympen (Filippa K heeft soortgelijke die ik erg mooi vind) De zonnebril is niet zo mijn ding, maar mocht je een duurzaam exemplaar zoeken, kijk dan bij Dick Moby of GOBI Amsterdam. Beide merken maken prachtige zonnebrillen van duurzame materialen en altijd onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. De trenchcoat kun je heel gemakkelijk vintage vinden, ik heb er ook één die ik lekker oversized draag, o.a. hier en hier op mijn Instagram.

 

 

#10

Dit is een look die me op de één of andere manier een beetje intrigeert. Hij is niet vrouwelijk of classy, maar wel heel cool door de fit van de jeans en de coltrui. Eigenlijk is dit een outfit die je heel gemakkelijk vintage en/of tweedehands kunt scoren. Sowieso is een coltrui voor mij een must voor de aankomende winter, ik had er nog geen. Ik denk dat ik voor een coltrui van Teym ga; ik heb nu één merinowollen trui van dit mooie Nederlandse merk (deze) en ik vind de kwaliteit geweldig. Deze zwarte coltrui vind ik heel mooi en ook nog net geprijsd.

 

 

#11

Jáááá! Seventies vibes!! Loïs Jeans, die in Spanje produceert, is het koninginnenmerk van corduroy pants. Dus als je er zo één zoekt, moet je daar echt even kijken. En voor mooie halfhoge enkellaarsjes moet je bij Aeyde zijn. Dit prachtige Duitse merk produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Italië en de schoenen zijn in het echt ook prachtig. Het onhandige picknickmandje laat ik weer even achterwege 🙂

 

 

#12

Hóe mooi en klassiek is deze all black look? Stuk voor stuk items die je na aanschaf nog jaren kunt dragen, omdat ze tijdloos zijn en gemakkelijk te combineren met andere stukken uit je garderobe. Prachtig!

 

 

#13

Prachtige outfit met classy seventies vibes van Instagrammer Anouk Yve, die ik graag volg vanwege haar klassieke en sophisticated outfitinspiratie. Ze is zelf overigens niet met duurzaamheid bezig; mij gaat het puur om de esthetiek. Ik vind die seventies jack, dat me best wel Once Upon a Time… in Hollywood vibes geeft (kijken, die film! En vergeet niet de heerlijke soundtrack te luisteren op Spotify). Fijne inspiratie!

 

 

#14

Iets stoerder en misschien zelfs wel mannelijker, maar ook deze look vind ik heel cool. De blazer en jeans zien er vintage uit, de schoenen zijn van Veja (de Esplar 3-locks in white) en zowel duurzaam als fair geproduceerd. Hoera! En een soortgelijke sweat kun je vinden bij Colorful Standard en Kuyichi. Uit ervaring weet ik dat de laatste superfijn, lekker warm en superzacht is. Ik draag ‘m wel eens als ik bij Kuyichi werk.

 

 

#15

Soms een kleurtje tussendoor is ook wel fijn. Leuk, deze oranje sweat van Lucy Williams (leuk om te volgen op Instagram, ze heeft een hele toffe stijl). Heerlijke relaxte outfit. Als je een soortgelijke ketting zoekt, maar dan fair geproduceerd, kijk dan eens bij Wildthings.

 

 

 

#16

Ik hou van outfits in dezelfde kleur, of het nou zwart of wit is. Wat ik leuk vind aan deze outfit, is dat het lichte kleuren naar de winter trekt. Normaal trek je minder snel een lichte kleur aan in het najaar, maar deze outfit bewijst dat het er supermooi uit kan zien.

 

 

#17

Toch wéér die geruite blazer, he? Fijne basic combi. Een duurzame beanie vind je o.a. bij Unrecorded.

 

#18

Oké, deze outfit heeft precies níks met de herfst te maken, maar hij heeft zo’n heerlijk eenvoudig sfeertje dat ik ‘m toch wilde delen. Fijne stay-at-home outfit, wederom van Lucy Williams.

 

#19

Oké, nu ben ik misschien écht een beetje saai aan het worden, wat betreft de foto’s. Maar wát een fijn beeld (weer Emma Elwin), en wat een fijne jas! Zo klassiek, en wat een fijne kraag. En de tas is ongetwijfeld van een onbetaalbaar merk, maar soortgelijke exemplaren vind je genoeg in vintage winkels. De rest van de outfit scoor je soortgelijk bij Filippa K.

Zo. Dat was ‘m.  Hopelijk geeft dit je wat inspiratie om liever te investeren in een paar mooie, kwalitatieve basics dan alle hypes achterna te lopen. Over en uit 🙂

 


 

Fotocredits:
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van Pinterest. Ik heb ze gepind op mijn Style board.

 


 

Meer duurzame outfitinspiratie? Bekijk ook:

21 fijne najaarsoutfits
20 winter outfits
20 minimalistische fall/winter outfits

3 Comments

 • Fijne plaatjes Sara! Aangezien je nog een mooie wollen oversized blazer zoekt: everlane heeft een hele mooie. Toch wel leuk dat de herfst er weer aan komt, tijd voor laagjes <3

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Lief! 🙂 Ik heb hetzelfde, zin in de herfst! Toch een seizoen dat kleding wise beter bij me past dan de zomer. Precies om wat jij zegt: ik HOU van laagjes! En super bedankt voor de tip, ik had zelf nog helemaal niet aan Everlane gedacht! Hij ziet er supermooi uit. Zelf was ik vooral op zoek naar een meer jas-achtige blazer, van wol (of iets duurzamers dat op wol lijkt en net zo warm is). Bij & Other Stories zag ik een hele mooie, deze: https://www.stories.com/en_eur/clothing/jackets-and-coats/product.wool-blend-oversized-blazer-black.0672366006.html. Hij is alleen niet duurzaam en fair geproduceerd, dus het wordt ‘m niet, maar misschien kan ik ergens iets soortgelijks vinden. Of ‘m ooit tweedehands scoren, wie weet. Bedankt voor je tip, en die blazer van Everlane houd ik wel in mijn gedachten. liefs!

   Beantwoorden
 • Bedankt voor de geweldige inspiratie!

  Beantwoorden

Write a comment