Duurzame lifestyle

Over m’n ideale lockdown getaway bij Zwier :)

Lezen, lummelen, van het uitzicht genieten (wauw!), varen op de plas, veel te vaak benoemen hoe fíjn het is om weg te zijn van de madness, dromen van ons toekomstige droomhuisje (ooit), wandelen, ontzettend veel en lekker eten, spelletjes spelen, m’n favo boek herlezen… ons verblijf in een Havenhuisje bij Zwier, vlakbij Amsterdam, was de ideale duurzame lockdown getaway. Deze plek zit echt een beetje in m’n hart. Check er ook eens in (of uit ;)). Inner peace gegarandeerd.

(pssst – en check de kortingscode aan het einde van dit artikel. Je ontvangt €50 korting op een Havenhuisje t/m maart 2021!)

 

Over Zwier

Zwier is een heerlijke plek – een ‘vrijhaven’ noemen ze het zelf – direct aan de Vinkeveense plassen, onder de rook van Amsterdam. Op slechts een kwartiertje rijden van de stad vind je een oase van rust, natuur en good vibes. Zwier wil een plek zijn waar je helemaal tot rust kunt komen, lekker vrij kunt doen wat jij wilt en zo weer kunt opladen met positieve energie. Van overnachtingen in Havenhuisjes tot heerlijke vega(n) maaltijden, van (elektrisch) bootje varen op de Vinkeveense plassen tot een spelletje doen in de gezellige Huiskamer, van suppen, luxe tipi’s en hangmatten in de zomer tot opwarmen in de houtgestookte hottub in de winter. Zwier is gelegen aan Haven Winkeloord en biedt naast al deze activiteiten ook nog hele inspirerende concepten om los te komen van de drukke en digitale sleur. Denk aan ‘24 uur zonder‘, waarin je wordt gedropt op een eiland en analoog 24 uur lang tot rust kunt komen. Of de bijzondere privéervaringen op de Pakschuyt, waarop je met kerst luxe kunt dineren én overnachten op een enorme privéboot op de Vinkeveense plassen.

 

Mijn band met Zwier

Hoewel ik er nog nooit eerder over geschreven heb, komt mijn enthousiasme voor Zwier niet uit de lucht vallen. Ik heb een speciale band met deze plek. Vijf jaar geleden mocht ik namelijk meewerken aan de ontwikkeling van het merk. Ik was toen merkstrateeg bij Matters Most, een branding bureau, en dook voor Zwier – destijds nog Haven Winkeloord – in de markt en positioneringsopties voor de ‘nieuwe’ plek die het zou gaan worden. Een bijzonder proces vergeleken met de vaak corporate processen die ik gewend was, want de mensen achter Zwier zijn echt een familie. Letterlijk. Waar vader Cock en moeder Marjo al decennialang zorg dragen voor de haven, nam de nieuwe generatie het stokje met Zwier over. Ze bouwden keihard aan een plek waar je de (stadse en digitale) drukte van alledag achter je kunt laten. Ik vind het mooi om het terrein zo te zien veranderen, van een ideaal naar een plek die zó klopt. Zwier is ontwikkeld vanuit liefde voor rust en bezinning en die vrijheid en gemoedelijkheid voel je in alles.

 

 

Over de heerlijke Havenhuisjes

Één van de toppunten van Zwier zijn de 9 circulaire Havenhuisjes, die dit jaar zijn gebouwd. Deze tiny houses – al zijn ze zeker niet tiny – zijn direct gelegen aan de haven en tot in detail duurzaam opgezet. Van het circulaire matras van Bedzzzy waar je op slaapt tot een duurzame slow coffee maker. Van shampoo van Marcel’s Green Soap tot een duurzaam boxje voor muziek. Je slaapt aan de waterkant met uitzicht op het kabbelende water en de lichtjes in de verte. Als je wilt, slaap je zelfs met de luiken open en met uitzicht op de sterrenhemel. Heel speciaal.

Bekijk de Havenhuisjes hier

 

 

 

 

 

 

Havenhuisjes zijn altijd all-in, zodat je écht helemaal tot rust kunt komen

Je boekt een Havenhuisje all-in. Dat wil zeggen dat zowel de maaltijden als alle activiteiten bij de prijs inbegrepen zijn. ’s Avonds eet je vega(n) driegangenmaaltijden, inclusief mega borrelplank, ’s ochtends krijg je uitgebreid en supergoed ontbijt en ’s middags een stevige lunch (zoals de Dutch Weed Burger die wij kregen). Omdat wij Zwier bezochten tijdens een lockdownperiode, aten wij de maaltijden in het Havenhuisje. ‘Normaal’ worden ze in de algemene Huiskamer geserveerd. Ook gezellig, maar wij vonden dit stiekem wel romantisch. Bovendien: met een koelkast gevuld met lokale speciaalbiertjes hadden we niks te klagen 🙂

Varen op de Vinkeveense plassen is heerlijk met de stille, elektrische boten die je mag meenemen wanneer je wilt. Je krijgt een vaarroute, dekens en een kan thee mee. Met 9 graden waren wij de enige op de plas en dat was magisch. Een andere special is de hottub, waar je met inschrijving vrij gebruik van mag maken. Deze is geheel houtgestookt en werkt met natuurwater uit de plas. Wij hebben deze overgeslagen (spijt van!), maar het zag eruit als een hele speciale ervaring.

Je boekt de Havenhuisjes altijd voor twee nachten, zodat je echt tot rust kunt komen. En dat was in ons geval ook wel echt nodig. We arriveerden namelijk op de dag dat de tweede lockdown werd aangekondigd; een dag met veel negatieve prikkels. Wat was het fijn om de boel de boel te laten en vlakbij huis zo’n fijn toevluchtsoord te hebben. Het was mijn eerste keer ‘zwieren’, maar zeker niet de laatste 🙂

 

€50 korting op je verblijf met deze code

Omdat alles tijdens de lockdown anders is, geeft Zwier €50 korting op een verblijf in een Havenhuisje. Vul de code ‘LiefsVanOns‘ in bij je bestelling en je betaalt vijftig euro minder t/m maart 2021. Van die lockdown merk je overigens vrijwel niks. Je krijgt exact dezelfde mogelijkheden en maaltijden, het enige andere is dat je die laatste in je huisje opeet.

 


 

Je vraagt je misschien af of dit artikel een samenwerking is met Zwier. Ik heb het Havenhuisje-tripje cadeau gehad voor een samenwerking op Instagram, maar dit artikel staat daar los van. Ik heb zo’n fijn verblijf gehad en ik ben ontzettend enthousiast over deze mooie plek. Daarom schrijf ik dit artikel op eigen initiatief en zonder enig commercieel belang. Ik gun het Zwier. En jou. En ik ga nog heel vaak terugkeren, zeker weten.

Write a comment