Vegan fashion webshop Wolf and Storm betaalbaar
Inspiratie

Vegan kledinginspiratie? De nieuwe collectie van Wolf and Storm is de leukste (+ kortingscode)!

Toen ik begin 2016 aan mijn duurzame modereis begon, waren er nog maar weinig plekken waar ik – met mijn stijl – terecht kon. Één daarvan was Wolf and Storm, een prachtige Nederlandse webshop met de missie om te bewijzen dat duurzame, vegan duurzame kleding en een geweldige stijl perfect hand in hand gaan. Benieuwd waar je als dierenliefhebber met een gerust hart kunt shoppen? En wat mooie, betaalbare opties zijn? Wolf and Storm heeft het allemaal voor je uitgezocht. Vandaag deel ik mijn favorieten uit de nieuwe zomercollectie. Én een kortingscode (scroll naar beneden). Wel zo leuk.

 


“Ik wilde pro-actief bijdragen aan verandering in de modewereld, van binnenuit. Vegan kleding moet toegankelijk worden”.

Marlieke Broekmeulen – oprichtster Wolf and Storm


 

Wolf and Storm werd alweer 4,5 jaar geleden opgericht om duurzame en vegan kleding op de kaart te zetten. Het was een logische stap voo oprichtster Marlieke Broekmeulen, die daarvoor al lang vegan was. Ze miste de voldoening die ze uit haar voeding haalde in haar kledingkast: “Ik werd me steeds meer bewust van andere industrieën. Ik ging, kritischer kijken naar de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, met als gevolg dat ik een tijdje helemaal niets nieuws meer durfde te kopen. Toen merkte ik dat ik het enorm miste om outfits te dragen die helemaal met mijn stijl overeen kwamen.” Ze kocht destijds wel tweedehands kleding, maar ook dat had z’n keerzijde: “Ik wilde pro-actief bijdragen aan verandering in de modewereld van binnenuit. Het aanbod van nieuwe eerlijke kleding vond ik destijds nog erg bedroevend. Daarom ben ik collecties gaan samenstellen met bestaande merken die een podium verdienen.” Wolf and Storm was geboren.

Veel betaalbare opties

Inmiddels heeft de webshop een uitgebreide collectie van duurzame, eerlijke en áltijd vegan merken. Zomaar een greep uit de collectie: kijk bij Armedangels voor betaalbare basics, je vindt er mooie zomerjurken van J-Lab3l, vrolijke prints en comfy items van Thinking MU, duurzame en eerlijke sieraden van Taj en A Beautiful Story en mooie vegan tassen van Matt and Nat en Denise Roobol. De webshop heeft een apart Capsule Wardrobe gedeelte waar je allerlei mooie, kwalitatieve basics vindt.

Marlieke: “Ik koop alleen merken in die verantwoord zijn en die het bewust ‘anders’ doen. Zij werken veelal met certificaten dus dat maakt het wel handig. Het is voor mij essentieel dat iets gemaakt is zonder dierlijke materialen en dat de mensen die eraan gewerkt hebben menselijk behandeld zijn. Ook vind ik het heel belangrijk dat de stoffen milieuvriendelijk en kwalitatief zijn.”

Ook is er een kleine collectie uitgebracht onder het eigen Wolf and Storm label. Marlieke: “Het is al vanaf dag één mijn droom om een eigen fair label te starten. Ik heb pas 4 items uitgebracht, maar ik ben volop bezig om steeds wat stukken uit te brengen.” Onder dit eigen label wil ze ook een bredere matenrange gaan aanbieden. “Mijn huidige maten lopen van XS t/m XL, maar ik zou heel graag duurzame en vegan kleding nog inclusiever willen maken. Dat wordt een volgende stap”.

 

Mijn persoonlijke favorieten uit de nieuwe collectie

Wat ik heel leuk vind aan de nieuwe collectie is dat er veel betaalbare opties zijn. Zo betaal je voor de zwarte lange jurk die ik op de foto draag maar € 59,90 en heeft de webshop veel betaalbare duurzame t-shirts in de collectie. En wat dacht je van deze leuke gestreepte playsuit voor € 74,90? Ik heb mijn persoonlijke favorieten op een rij gezet, je vindt ze hieronder.

Marlieke’s eigen favorieten? “Ik vind het vegan leren jasje van Matt & Nat (deels gemaakt van gerecyclede PET-flessen, red.) echt heel gaaf! Ik houd van tijdloze stukken die er toch edgy uit zien. Je kunt het op veel verschillende manieren stylen en het is altijd in de mode. Zelf kijk ik nauwelijks naar trends, dus ik vind classics echt een verademing. Ook de zwarte jurk van Armedangels vind ik erg leuk. Ook deze is weer eindeloos te combineren en zwart is altijd goed.” Ik draag ze beide op de headerfoto.

Wil je er zeker van zijn dat je kleding met liefde voor mens, dier en planeet is gemaakt én wil je een mooie store supporten in z’n duurzame missie? Kijk dan eens rond bij Wolf and Storm – zeker weten dat je wat moois vindt. Ook mooi meegenomen is dat Wolf and Storm supersnel verzendt (op werkdagen nog dezelfde dag) en verzenden binnen Nederland is altijd gratis. Nice!

Bekijk de volledige collectie hier

Gebruik de kortingscode ‘sarawolf’ voor 15% korting op de collectie! Hey, you’re welcome 🙂

 

 

 

Jurk  –   Armedangels
Vegan (deels gerecycled) jasje  –   Matt and Nat
Ronde vegan rugtas  –   Matt and Nat
Vegan fanny pack  –  Matt and Nat

(uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat de zwarte lange jurk, gemaakt van het innovatieve materiaal Ecovero – de duurzame variant van viscose – ontzettend zacht en comfortabel is. Zo’n kledingstuk dat je in de zomer bijna elke dag draagt omdat je niet meer anders wilt. Voor € 59,90 geen verkeerde keuze :))

 

 

Gestreepte Ecovero top – Armedangels
Oranje organic/recycled sweater – Thinking MU
Gestreepte broek (hoort bij de top) – Armedangels
Triplet bag – Matt and Nat
Oorring gerecycled zilver – Taj

 

 

Wit organic denimrokje – Armedangels
Roze organic print tee – Armedangels
Oorring ster – A Beautiful Story
Oorring maan – A Beautiful Story
Roze fanny pack – Matt and Nat

 

 

Lange groene duurzame jurk – J-lab3l
(ik heb ‘m ook, hier bekijk je de foto’s)
Maxi dress met abstracte dierenprint – J-lab3l

 

Betaalbare duurzame t-shirts

Gestreepte top – Armedangels
Witte Eco Warrior tee – Armedangels
Zwarte top met spaghettibandjes – Armedangels
Donkerblauwe Eco Warrior tee – Armedangels
Wrap top (Ecovero) met print – Armedangels
Roze organic print tee – Armedangels

 

 

Gestreepte organic playsuit – Thinking MU
Gestreepte organic blouse – Thinking MU

 

 

Printed Ecovero wrap dress – Armedangels
Comfortabele zwarte Tencel broek – Thinking MU
Gestreepte top met driekwartmouw – Armedangels

 

Bekijk de complete vegan kledingcollectie van Wolf and Storm hier

Gebruik de kortingscode ‘sarawolf’ voor 15% korting op de volledige collectie!

 


 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Wolf and Storm, een eerlijke en duurzame webshop die ik heel graag een podium geef: gerund vanuit idealen, met mens, dier én planeet voorop. Ik ben trots op deze samenwerking.

Fotocredits
Wolf and Storm

 

Write a comment