Thoughts

After no buy challenge update + wishlist + ik verkoop!

Ohh, how time flies! Het is alweer bijna een maand geleden dat mijn No Buy Challenge afliep en het leek me leuk om even een persoonlijke update te geven. Want ik kan me voorstellen dat je denkt (althans, dat zou ík denken): “heel leuk, zo’n challenge, maar hoe gaat het daarna? Ben je meteen weer aan het kopen geslagen, of is je koopdrang nog steeds nergens te bekennen?

Nou, ik kan je zeggen: het gaat me hartstikke goed af! Behalve één duurzame panty van Swedish Stockings omdat mijn lievelingspaar van de Hema het begaf, heb ik nog steeds niks gekocht. Oké, ik cheat een klein beetje, want ik heb twee mooie cadeaus ontvangen: een body en een sweatsuit. Beide waren erg welkom: mijn stapel mooie tops is niet bepaald groot (lees: die ontbreekt zelfs) en ik had nog geen sweatsuit. So far, so good, dus! Ook heb ik nog steeds niet zo’n last van koopdrang. Ja, ik merk duidelijk een verschil tusesn voor en na de challenge. Zo tof! Wel heb ik een kleine wishlist van 2 producten die écht een aanvulling zouden zijn op mijn kast:

1.  Klassieke enkellaarsjes met een lage hak
Deze heb ik het meest nodig, vind ik. Momenteel heb ik alleen mijn Acne Jensen boots als ‘nette’ schoenen die ook nog lekker lopen, maar ze beginnen nu wel heel oud en ‘cracked’ te worden. Ik ga ze nog jaren gebruiken, maar ik kan wel een nieuw, netter paar gebruiken. Ik denk dat ik voor een paar van Aeyde (een Duits merk dat onder eerlijke arbeidsomstandigheden produceert) ga. Ik ben nog niet uit over de kleur: ga ik voor basic en tijdloos, of juist een keer voor meer uitgesproken en cheeky, zoals de laarsjes met slangenprint? Basic is het meest duurzaam, maar misschien word ik nu wel het gelukkigst van een eyecatcher. Ik laat het nog even op me inwerken 🙂

2.  De perfecte corduroy broek
Ik merk dat mijn broeken beginnen te verouderen. Mijn twee Kings of Indigo jeans (model Christina en Marie) zijn zó vaak gedragen dat ze wat dunner en minder mooi beginnen te worden. En het is al lang geleden dat ik een broek kocht. Ik vind het tijd voor iets anders. Én ik ben gek op corduroy. 1 + 1 = 2! Ik heb een aantal paar op het oog, bij Reformation, Closed en Lois, en ik moet nog kiezen. Het liefst kies ik er één van Reformation, maar ik durf het risico niet aan om hem vanuit Amerika te laten komen (broekmaten komen altijd zo nauw!). Hmmm…

 

 

 

 

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik ze meteen ga kopen. Ik wil weloverwogen keuzes maken en aangezien ik er van sommige items nog niet helemaal uit ben, wacht ik gewoon tot ik het wél weet. Het is tenslotte niet zo dat ik niks heb om te dragen.

Natuurlijk zijn er ook wel andere dingen die ik graag zou willen, zoals een prachtige oversized Acne trui, mooie beanie en/of sjaal, een mooie trui van Paloma Wool, een corduroy rokje van Le Couturier en een zachte fleecetrui van de nieuwe collectie van Everlane. Maar ik moet (en wil!) prioriteren. Eerst maar eens de perfecte enkellaarsjes scoren, dan zien we wel verder. Terwijl ik dit typ, voel ik me goed. Heel goed. Het maakt me ervan bewust dat ik veel heb geleerd. Vorig jaar wilde ik dit gevoel zó graag bereiken, maar het lukte me maar niet. Ik kocht dan wel duurzaam en eerlijk, maar nog steeds kocht ik redelijk veel. Dat ik nu zó bewust met mijn garderobe om ga (wetend dat ik nog steeds heel veel te leren heb!), had ik nooit durven dromen. Ja, diep vanbinnen ben ik trots op mezelf.

Ook ben ik nog steeds actief bezig met minimaliseren en consuminderen. Ik heb de afgelopen maanden vrijwel niks gekocht (simpelweg omdat ik er geen behoefte aan heb, wat geeft dat veel rust!) en dat scheelt niet alleen geld; ook rompslomp in mijn leven. Momenteel zit ik midden in een chaotische verhuisperiode en ik moet dus heel bewust nadenken over wat ik meeneem en wat eigenlijk niet genoeg ‘joy (meer) sparkt’. Elke keer denk ik dat ik De Grote Opruiming heb gehad en dan kom ik er wéér achter dat er nog meer weg kan. Spullen die toch niet zo goed bij me passen, die ik vrijwel niet meer gebruik of die hun waarde al aan me hebben gegeven. Ik denk dat ik gewoon steeds kritischer word en minder waarde ga hechten aan spullen. Dat voelt zó goed en vrij! Én het betekent dat ik weer wat spulletjes verkoop; hieronder vind je een selectie uit mijn Tictail shop:

Bekijk mijn geüpdate Tictail shop!

 

 

 

TD
Leather boots, maat 40

Ze zijn écht vrijwel nieuw en eerlijk geproduceerd in Ethiopië. Het zijn echt fantastische stappers van topkwaliteit, maar ze passen gewoon niet zo bij mijn stijl.

 

 

 

Studio Cossac
A-symmetrisch little black dress, maat S

Gemaakt van 100% superzachte biologisch katoen en eerlijk geproduceerd. Ik heb hem slechts drie keer gedragen (omdat-ik hem net iets te groot vind) en ik durf te zeggen dat-ie als nieuw is.

 

Hearts and Hands
Wollen Hackney coat, maat M (valt als S)

Heel donkerblauwe wollen jas van het Engelse merk Hearts & Hands. Een seizoen gedragen (afgewisseld met 2 andere jassen), maar hij is me iets te krap bij de heupen. Het is maat M, maar ik vind ‘m als S vallen. De jas is eerlijk geproduceerd in Engeland.

 

 

 

Asos
Wollen baret

Zo goed als nieuw.

 

Turtle bag

Turtle bag, eerlijk gemaakt van gerecyclede visnetten en gloedje nieuw!

 

 

 

& Other Stories
Zwarte leren loafers, maat 40

Ik heb er regelmatig op gelopen, maar ze zijn van hele goede kwaliteit én in goede staat. Kunnen nog lang mee! Bekijk de Tictail productpagina voor meer foto’s!

 

 

 

& Other Stories
Longsleeve & t-shirt (maat 38)

Ik verkoop mijn & Other Stories longsleeve en t-shirt, simpelweg omdat ik ze nooit draag. Allebei zijn ze maat 38 én allebei heb ik ze slechts een paar keer gedragen.

 

 

 

Neinties
Gold plated armbandje en gold plated Tag necklace

Ik verkoop twee sieraden: een gold plated armandje met steentjes (nog helemaal nieuw) en de gold plated Tag necklace, die slechts een paar keer is gedragen. Allebei eerlijk geproduceerd.

 

 

 

Abel organic perfume
Discovery set (incl. 5 geuren)

Discovery set van het biologische parfummerk Abel, nog helemaal nieuw en ongeopend. Zo kun je al hun geuren uitproberen.

 

 

 

Friday’s Project
Donkergrijze trui, maat S (valt als 38)

Donkergrijze trui van Friday’s Project, maat S (valt als 38, kan ook oversized met 36 of met maat 40). Niet vaak gedragen. Pilt een klein beetje, dat is de stof. De trui is van een mixmateriaal gemaakt en bevat geen wol.

 

H&M Trend
Wollen fringe coat, maat 36

Camelkleurige wollen fringe jas van H&M Trend, inclusief ceintuur. Het is maat 36, maar kan ook met maat 38/40. Gedragen, maar (op een minigaatje na) nog in supergoede staat.

 

 

 

Slow Fashion
door Safia Minney (engelstalig)

Boek Slow Fashion, door Safia Minney (engelstalig), waarin je alles kunt lezen over de heftige impact van de mode-industrie en de nieuwe pioniers en initiatieven die duurzame kleding op de kaart zetten. Nog helemaal nieuw.

 

Bekijk mijn Tictail shop!

 

3 Comments

 • Ik zag net de documentaire ‘Minimalism’ op netflix. Die jongens gaan nog een stapje verder. Heb jij hem al gezien?

  Beantwoorden
  • Ja, dat heb ik! Heel inspirerend! 🙂 Al heb ik niet de ambitie om een superminimalist te worden, ik vind de gedachte achter minimalisme (werkelijk beseffen wat van waarde is in je leven en alles met aandacht en innerlijke rust leren, of in ieder geval proberen te doen) vooral heel mooi. Ik zie het ook niet als een sport om me te ontdoen voor spullen en ik heb ook niet de behoefte om mijn spullen te tellen en een maximum in te stellen, etcetera, ik doe dingen het liefst op gevoel.

   Mocht je minimalisme interessant vinden, vind je de volgende boeken misschien ook wel tof:
   – Verlangen naar minder, door Jelle Derckx
   – Meer door minder, door Joshua Becker
   – Weg ermee!, door Dennis storm

   De eerste twee hebben vrijwel identieke titels en ik moet zeggen dat ze ook wel veel overlap hebben, maar ik heb van beide boeken veel geleerd. Thanks voor je reactie! 🙂

   Beantwoorden
 • Wat een mooie product foto’s heb je gemaakt! Ik vroeg me af, weet jij of die Heart & Hands jas nog ergens (online) te koop is? Ik kan maar geen website vinden die het doet…

  Beantwoorden

Write a comment