Bohemian interieur / bohemian huis
Whatever Nice

Een bohemian interieur (2)

Bohemian interieurs… wat hou ik ervan. Ik vind ze warm, sfeervol, gezellig en ze geven me een relaxed gevoel. Waar veel mensen tot rust komen in een zee van wit en minimalisme, kan ik echt ontspannen in een los, speels en natuurlijk geheel. Vooral dat laatste vind ik belangrijk. Ik hou van planten, véél planten. Het is inmiddels zo erg dat mijn vriend elke week wel een keer thuiskomt met een nieuw plantje. En toen een vriend afgelopen zaterdag langs kwam, was het eerste dat hij zei: “Wow, welkom in de jungle…” Mja. Wij houden nogal van planten. En hout. En andere natuurlijke materialen. En mooie spulletjes. En hier en daar een rommeltje. Ons huis moet leven, zeggen we altijd.

Nu weet ik weinig van inrichten en ons appartement ziet er nog vérre van de onderstaande foto’s uit (hoewel zich al sfeervolle hoekjes beginnen te vormen, is een groot gedeelte nog half-half), maar ik weet wél wat ik mooi vind en ik zoek regelmatig naar inspiratie. Het toepassen ervan vind ik niet altijd even gemakkelijk (óf ik heb een te dure smaak, of ik kan van tevoren niet bedenken hoe het gaat matchen met de rest van onze spullen), maar langzaam, héél langzaam, begint ons appartement zich te vullen met items waar we allebei blij van worden. Toch hebben we nog een enorme weg te gaan en tot die tijd blijf ik gewoon door zoeken. Ik deel mijn inspiratie graag met je!

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Zo’n stijlvol geheel, met een prachtig kleurenpalet. De lampen geven warm, zacht licht (mooi) en als klap op de vuurpijl… die bank! Die kleur! Dat velvet-achtige materiaal! Geweldig.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
De perfecte badkamer. Warm, natuurlijke materialen, mooie spulletjes en veel groen. Ik vind groen en een natuurlijk gevoel heel prettig in een badkamer. Die van ons is helaas een vrij klein hokje in het midden van het huis, dus ik zal het geen enkel plantje aandoen om te creperen in het donker. Helaas…

 

theulifestyle-deco-interiors-interiorismo-design-decoracion-rustico-university-lifestyle-blog-de-moda-6
Deze restaurant-relax-achtige ruimte biedt natuurlijk andere mogelijkheden dan een klein woonkamertje, maar toch is het goede inspiratie. Ik bedoel: die boompjes en hangplanten! Prachtig, toch?

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Een bohemian vibe wordt vaak geassocieerd met druk en rommelig. Daar zit een kern van waarheid in, maar deze foto laat zien dat je een minimalistisch interieur heel goed een kleine bohemian touch kunt geven. Het zit ‘m vooral in veel wit, houten details, hier en daar een beetje groen en een enkele, subtiele print in de kamer.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Nu heeft een loft van zichzelf al een flinke gezelligheidsfactor in zich – maar deze is toch wel heel gaaf ingericht. Bohemian-meets-industrial-meets-a-little-arty, I like.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Prachtige keuken met mooie details. Zwarte kastjes (móói!), een mooi aanrechtblad, wederom veel groen en de leren handgrepen maken het af.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Wel heel bohemian, maar toch vind ik de lamp en de stoel iets hebben. Het is in ieder geval warm en gezellig!

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Deze ruimte is wel héél bohemian, maar de overall vibe voelt heel goed. De rauwe vloer, in combinatie met veel wit en natuurlijke materialen maken het een beetje tot een vakantiehuisgevoel, waarin je heerlijk tot rust kunt komen.

 

THE+NEW+BOHEMIANS+BY+JUSTINA+BLAKENEY+AND+PHOTOGRAPHY+BY+DABITO
Ik weet niet wat het is aan deze badkamer, maar ik vind ‘m heel gezellig.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Een mooi, rustig geheel. Fijn leeshoekje!

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Whoa! Plant-overload, het lijkt wel een jungle! Misschien een beetje too much, maar ik krijg er wel zin van om heel lang in bad te liggen en mezelf helemaal op te peppen.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Hoeveel kleden, kussens en partonen kan een woonkamer hebben? Het is véél. Heel veel. Maar toch vind ik het knap hoe ‘rustig’ het geheel is gebleven, als je je bedenkt dat er een hele stoffenwinkel in is verstopt.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Die manden! Hoe mooi en hoe handig?

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Hoewel ik zelf zweer bij een spierwit dekbed (altijd, niks anders, nooit), vind ik deze lichtblauwe kleur toch ook wel sfeervol binnen een bohemian interieur.

 

Bohemian interieur / bohemian huis
Fijn, rustig hoekje. Op de één of andere manier vind ik de posters wel rustgevend.

 

MEER BOHEMIAN INTERIEURINSPIRATIE?
BEKIJK DE VORIGE INSPIRATIEPOST!

Write a comment