Bohemian interieur / bohemian huis
Fair fashion

Een bohemian interieur (3)

Etnische (Marokkaanse!) vibes. Bonte prints en kleurencombinaties. Planten. Veel hout. En overall een bohemian-tropische vibe; dat is mijn interieursmaak in een notendop. Misschien heb je (hier en hier) al gezien dat ons appartement langzaam wat van deze elementen begint te krijgen, maar los van een oosterse hanglamp, een groot Kelim kleed, heel veel kussens met prints en natuurlijk onze alsmaar groeiende thuisjungle is het nog lang niet wat we voor ogen hebben. En aangezien ik niet gezegend ben met een natuurlijk combinatietalent voor interieurpracht, zal het nog wel even duren voordat die fabulous home tour eraan komt… 😉

Maar ach, een mens mag dromen, experimenteren, en gewoon maar wat proberen… intussen blijf ik lekker doorgaan met het zoeken van inspiratie. De laatste tijd voel ik me steeds meer aangetrokken tot Marokkaanse prints en kleurencombinaties. Ook het land trekt mijn vriend en mij enorm, en daarom hebben we gisteren tickets geboekt om in het najaar een rondreis te maken langs mooie Marokkaanse steden (tips, anyone? We vliegen heen naar Marrakesh en terug vanuit Fez). Ik hoef je niet te vertellen dat ik blij ben, leve de voorpret! Bij deze wil ik je dan ook alvast voorbereiden op héél veel inspiratiefoto’s! Tot die tijd zul je het moeten doen met de allerhande inspiratiefoto’s van good old Pinterest. De foto’s uit deze inspiratiepost zijn een stuk tropischer en vakantie-achtige dan die uit voorgaande posts; ik wijt het aan het seizoen… zin in vakantie!

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Al een tijdje ben ik gefascineerd door Marokkaanse riads. De prints, de kleurencombinaties, de ultieme loungebanken met daarop de mooiste kussens van de wereld, de prachtige binnenplaatsen, de enorme pilaren, de tropische planten en dat broeierige, maar toch vredige sfeertje… Ook deze foto vind ik een plaatje. De oranje bank combineert prachtig met de blauwe prints eromheen. Ik kan lang naar deze foto kijken. Perfectie bestaat niet, maar dit komt toch wel echt heel dichtbij.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Ik kan helemaal wegdromen bij abstracte, dromerige prints. Ik zou er graag één aan mijn muur willen, maar ik vind het moeilijk om een betaalbaar exemplaar te vinden. Vooral wat vagere aquarels met veel witruimte, zoals deze prints van Martha Spendowska (bekijk hier meer) spreken me erg aan. Ik zit eraan te denken om één van haar prints te bestellen, maar dan heb ik mijn vriend nog even over te halen. Hij vindt het te dromerig en ietwat vrouwelijk…

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen als vrouw-die-helemaal-niets-met-roze-heeft, maar als ik deze foto zie, wil ik niets liever dan een roze velours bank in mijn huis. Mits bohemian gecombineerd, zoals hierboven. Niet dat het ooit gaat gebeuren hoor, mijn vriend is zo’n man die nooit, maar dan ook nóóit, iets zal kopen dat roze is. En ik snap het wel. Maar ergens vind ik zo’n zachtroze bank ook wel een tof statement. Maar ja. Gaat niet gebeuren. Bummer!

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Hoewel je in een Hollands appartementje in de stad onmogelijk één-op-één zo’n tropisch sfeertje kunt nabouwen, vind ik de kleedjesparade van de foto hierboven goede inspiratie. In een verhoogd hoekje van onze woonkamer hebben we een oosterse lamp hangen, met een groeiende collectie kussens. Met wat kleedjes als hierboven over elkaar heen gelegd, kan het nog wel eens een heel leuk hoekje gaan worden…

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Ik blijf een zwak hebben voor grote, ronde spiegels. Ze ademen zo’n rust uit en geven een ruimte meteen een heel sereen karakter. Helaas is het typisch zo’n item waar je veel ruimte voor moet hebben. Voorlopig blijft dit een gevalletje ‘keep on dreaming’, maar ik ga in ieder geval proberen een wat kleiner exemplaar te regelen voor in ons halletje.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Als ik geen roze velours bank mag, kan ik altijd nog proberen om zo’n chaise longue als hierboven te regelen. Wat een warme kleur, en wat een mooi, eenvoudig design.

Bohemian interieur / bohemian huisWat een mooi dressoir! In een witte ruimte kan een combinatie van enkele houten items en wat grote planten al voor een fantastisch geheel zorgen; meer heb je niet nodig. Ook de prints vind ik tof. Oké, het zijn misschien foto’s van hipstercactussen, maar ik vind dat de rest van het interieur het in dit geval kan hebben.


Bohemian interieur / bohemian huis

Men neme een grote spiegel met een goudkleurig frame, en gewoon heel veel grote planten. Neerzetten, en klaar is Kees! Ik wou dat ik zo’n spiegel had, ik zou er niet weg te slaan zijn…

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Hoewel het bad op zich niet zo’n charmant object is, vind ik de prints op de muren en de vloer heel gaaf. Goede inspiratie.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Zo zie ik een hangkastje het liefst: een beetje rauw, gemaakt van wat ouder hout en gevuld met mooie spulletjes van natuurlijke materialen. Door deze foto wil ik ineens ook een rieten manden in mijn interieur, en zo’n rieten boodschappentas. Très ‘mode française’, a la Jeanne Damas, en ook nog eens handig voor de wat zwaardere dagelijkse boodschappen (om het maar even een praktische schwung te geven ;)). Ik wil wel zo’n ding!

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Oké, oké, je ziet het nu wel heel veel: zo’n enorm tropisch Monstera blad in een glazen karaf. Maar ik moet zeggen dat ik het wel een heel fijn plaatje vind. Ik zou het helemaal niet erg vinden om dit hoekje in mijn slaapkamer te hebben. Heerlijk wakker worden, zo.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Dit is een wat donkere foto, maar ik vind ‘m heel sfeervol: een wat rauwe oosters ogende buitentuin. Alles doet een beetje verouderd aan, maar dat geeft het geheel juist een enorme dosis charme!  Ik zeg het nog maar een keer: wat hou ik toch van planten!

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Lijstjes! Ik vind het zo leuk om verschillende lijstjes en prints met elkaar te combineren. Boven onze zithoek hebben we een hoge witte muur waar momenteel nog niks mee gebeurt. Ik zou er een lijstjescollage als hierboven graag op willen toepassen, maar op de één of andere manier durf ik het niet zo goed. Ik ben bang dat het mij kennende één grote ratatouille aan random afbeeldingen zou worden, die totaal niet lijkt op de arty collage die ik voor ogen heb. Maar misschien moet ik het toch maar eens proberen.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Wel héél bohemian misschien, met je matras direct op de grond slapen, maar in bovenstaand geval geeft het echt karakter aan de ruimte. Ik voel een ongedwongen sfeer; een plek waar ik het liefst de hele ochtend blijf liggen om boeken te lezen, uitgebreid te ontbijten met vers fruit en gesprekken over het leven te voeren. Een beetje romantiseren mag, toch?

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Wederom een geweldige wandplank. Ik zie al helemaal voor me hoe ik zo’n ding in mijn keuken heb hangen, vol met klimopplanten in mooie, vintage potten (die ik nooit kan vinden in de kringloopwinkel, ik heb er echt geen neus voor) en kruidenplantjes.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Wat een fijne kamer. Als ik later met mijn gezin in zo’n mooie woonkamer mag leven, ben ik een gelukkig mens (om maar even een lekker oppervlakkig statement te maken ;)).

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Bij ‘iets leuks aan de muur’ denk ik altijd snel aan een print, of een foto. Maar een kleed-achtige constructie zoals hierboven kan ook enorm sfeervol, en misschien zelfs wel warmer, zijn. Volgens mij zijn wandkleden niet goedkoop, maar bovenstaande foto helpt in ieder geval om mijn wandmogelijkhedengedachtengang wat te verbreden.

 

Bohemian interieur / bohemian huis

Een houten plafond met witte boogmuren geeft een kamer zoveel karakter! Wat heerlijk, dat hagelwitte dekbed, die planten, die ruimte en dat Perzische tapijt op de grond. Wat een fijne stijl: tropisch-minimalistisch, ofzo? Anyone?

MEER BOHEMIAN INTERIEURINSPIRATIE?
BEKIJK ‘EEN BOHEMIAN INTERIEUR’ 1 EN 2!

 

Foto’s: Pinterest.

5 Comments

 • Wat leuk, vriend en ik hebben Marokko ook op de planning staan voor dit najaar, Kom maar door met de tips!

  Beantwoorden
  • Cool dat je ook gaat !
   Nou, wij gaan ook pas in het najaar, maar vanaf half oktober kan ik je alle tips geven die je wilt 🙂

   Beantwoorden
 • Such stunning photos! I can’t understand your language (Dutch?) but your blog is so beautiful!

  Whitney – See Shop Eat Do

  Beantwoorden
 • Ik ben twee keer geweest, waarvan ik een keer het noorden ben doorgetrokken in twee maanden tijd en bij verre de mooiste plek is toch wel Chefchaouen. Volgens mij drie euro voor een enkeltje van/naar Fes!

  Beantwoorden
  • Jaaaa Chefchaouen! Die staat heel hoog op mijn lijst! We gaan zelf met een auto rondreizen, en Chefchaouen is mijn grootste must see 🙂 Lijkt me prachtig, ik ben benieuwd of het echt zo intens blauw is als op de foto’s (ik ben een beetje sceptisch, dat kan toch bijna niet? Zo mooi!)

   Beantwoorden

Write a comment