Een Bohemian Interieur
Fair fashion

Een bohemian interieur (6)

Tijd voor weer een nieuwe dosis interieur-inspiratie met een bohemian tintje! Ik moet zeggen dat ik het inmiddels, vergeleken met de vorige bohemian interieurposts (1, 2, 3, 4, 5) niet altijd meer helemaal “bohemian” kan noemen: soms is het wat meer Mediterranian of met Franse invloeden, soms weer wat industriëler en soms meer licht-minimalistisch. Maar toch heeft mijn interieur-inspiratie doorgaans wat vrijere elementen in zich: reistrofeeën, veel natuurlijke materialen accenten (planten!!!), doorleefde dressoirs of banken, vrolijke, etnische accenten of gewoon een tof kunstwerk. Ik hou van plekken die uitnodigen om op de grond te gaan zitten, die inspireren en een positieve vibe over zich hebben. En als jij dat nou ook hebt… Enjoy! 🙂

Bofill_266-12 001

Wat een perfecte plek, een oase van rust en ruimte. Een béétje (oké, heel erg) een droomscenario, want hoe-the-heck moet de gewone sterveling ooit aan zo’n optrekje komen? Maar goed, de categorie “dromen, mag toch?” moet ook gevuld blijven 🙂 Ik vind de witte elementen prachtig, en dan met name de lange gordijnen. Wát een droomhuis, wauw!

Bleubird-Blog-3

Ik heb het huis van James Kicinski-McCoy (oprichtster van Bleubird blog en Mother Mag) altijd al fantastisch gevonden. Haar huis was voor mij één van de eerste bohemian like plekken die ik op het internet tegen kwam. Het is gevuld met cognackleurige, leren meubels, prachtige oude dressoirs, boho kleden, kunst en héél veel planten. Precies hoe ik het mooi (en gezellig!) vind.

IMG_6821

Oké, ik zou visueel gezien best standaard een Jeanne Damas in mijn huis willen hebben (van een beetje French flair worden maar weinig mensen slechter, toch?), maar zelfs als je haar wegdenkt vind ik dit een fijn plaatje. Veel bloemen (veldboeketten!) in huis creëert een heerlijke lentezee. Mooi totaal, dit!

NRMqwIu

Wat een fijne plek. De ruimte heeft de lichtinval natuurlijk al mee en een oude muur doet vaak al veel. De surfplank staat er gestyled bij, maar ik kan me zo voorstellen dat dit inderdaad het perfecte huis is voor een laidback levensstijl. Love it.

seed5

Wat een gezellige kamer. Love the wall art, de tafel, het kleed en de banken. Prima toeven, hier!

0d04829666a97ed1347bcafabe6bc334

Ik droom van een boho tuintje of balkonnetje. Echt heel gezellig vind ik dat. Een kleine overkapping zodat je er altijd kunt zitten, een paar relaxte ligplekjes met kussens, lantaarntjes waar ik ’s avonds lichtjes in kan doen en waar ik met een rode wijn in de hand halfliggend goede gesprekken over het leven kan voeren.

92f9f919d0349eaf5c8851a561175eb1

Wat een heerlijk ruimtelijke plek – en niet alleen in het aantal vierkante meters, maar ook in de lichte indeling. Ik word erg aangetrokken door ruimtes die in hun geheel wit (of in ieder geval licht) zijn, omdat dit extra aandacht geeft aan de items waar je de ruimte mee inricht. De kleden krijgen hierdoor de aandacht die ze verdienen, de lampenkappen knallen eruit en het hout van de meubels springt naar voren. Een zitgedeelte tegen de muur dat in de muur lijkt te blenden, is ook goede, ruimtelijke zitinspiratie voor me.

Skye_Parrott_LR3 (1)

Wat een héérlijk kleed en wat een fijne kleur voor een bank. Misschien een beetje heftig, maar ach… het geeft wel leven aan een ruimte. Ook hier weer springen de boekenplanken eruit door de witruimte eromheen. Heel tof. Net als de grote boeken die (oké, wel heel gestyled, maar toch) als plantenonderlegger worden gebruikt.

5b5301b1a1e6a6938108f5c0cbfdf144

Wat minder standaard, maar wat is dit fijne inspiratie. De muren zijn onconventioneel geschilderd en wat vind ik dat juist tof! De lades van het dressoir vind ik echt fantastisch, evenals de ietwat vreemde stoel ernaast. En de laatste tijd word ik erg aangetrokken tot arty schetsen. Het on-affe (als dat een woord is?), het in ontwikkeling zijn, vind ik erg tof. Alsof het nog van alles kan worden.

eamescasestudyhouse

Dit Eames huis is toch een kunstdroom? Alles hieraan vind ik gaaf. En niet alleen mijn droomstoel (de lounge chair – of course), ook het gekke luipaard dat random in de kamer staat. En de boho zithoek, maar daar juist de cleane witte vloer tegenover. Perfectie, echt.

Processed with VSCO with a6 preset

Ik vind de houten plankenmuur op deze foto zó tof. Ooit wil ik ook zo’n muur, met veel planten erbij. Het brengt een ruimte voor mij letterlijk tot leven. Ook het kunstwerk vind ik érg mooi en zo’n vlassig tapijt zou ik ook wel willen…

a72a3c4a2085058f5da19679769d21db

Het huis van Emily Ratajkowski is erg arty en erg gaaf. Verschillende kunstwerken tegen de muur, met daaronder een breed, laag dressoir met boeken en nog meer kunst… love it!

8_169

Dit is een andere foto van de eerste ruimte in dit artikel. Een andere hoek van het huis, dit is misschien nóg wel mooier vind dan de andere. De trap, de lange gordijnen weer, de prachtige boekenplanken, perfecte verwerkt in de industriële achtergrond… Perfectie. Écht. Perfectie.

25

Wederom het huis van James Kicinski-McCoy. Wat een fijne plofbank, wat een fijne leesplek!

grifos-de-baño-dorados-9

Eens wat anders. Een badkamer met een fantastische spiegel. Je ziet het nu erg veel, maar ik vind de combinatie spierwit + planten (want: áltijd planten!) + goud- of koperkleurige kranen en knoppen mooi. En het oude dressoir-achtige meubel maakt het nét een tikkie minder hotel-esque.

charles-ray-eames-case-study-house-01

Hier zijn we weer even terug in het Eames huis; een heerlijk totaalplaatje van designmeubels en een plantenjungle. En wat een ruimte, wauw! En die houten muur met die prachtige boekenkast! Dit vind ik zo’n toffe plek, volgens mij krijg je standaard een inspiratie-overload als je een middagje in deze ruimte doorbrengt.

emily-henderson

Eerder in dit artikel zei ik dat ik witte vloeren zo mooi vind, he? Nou, dat klopt ook, maar het tegenovergestelde vind ik ook fantastisch: een vloer, helemaal bedekt met berber-achtige kleden. Erg knus en uitnodigend om lekker op te gaan liggen en de ruimte meer te benutten, in plaats van braaf op een stoel te gaan zitten. I like!

sally-breer-mom

Hoewel dit niet per se mijn ideale inrichting is (ik vind het iets te leeg – of mis ik misschien instinctief de planten?), vind ik het artwork wel heel tof. En het kleed. En de bank is ietwat te oud voor wat ik het liefst heb, maar op zich ben ik niet vies van een geleefde ruimte. Dat is tenslotte wat je doet, thuis, toch?

e76085d887fec94c4a89cb51533332e2

Eigenlijk iets teveel ‘perfecte modelwoning’ voor mij, maar ik vind het toch wel écht een hele hoop met fantastische meubels bij elkaar. Wat een uitnodigende zithoek, wat een fijne, aardse kleuren bij elkaar en wat blijf ik de houten bankframes met dikke kussens leuk en knus vinden.

ca64698eea13794ae73d9e59753f5bef

Het idee van veel, wat kleinere, lijstjes met schetsen erin aan de muur, vind ik erg leuk. Hoewel deze collectie in het (prachtige!!) huis van supermodel Erin Wasson niet per se helemaal mijn stijl is, vind ik het toch goede inspiratie.

jingerstadt10

Wat meer arty, deze prachtige woning. Het zijn vooral de prints in de kleden én aan de muur die mij aanspreken. En de ruimte bevat niet eens planten! Há, zie je wel dat ik ze niet per se nodig heb? I knew it!

tumblr_o9ulyh8FUd1rhpd0ao1_1280

Hoewel ik niet eens zo’n enorme lezer ben (al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd een leesopleving ervaar), word ik wild van hele stapels boeken. Ze hebben een nostalgische en zelfs romantische uitwerking op mij. Ruimtes met veel boeken suggeren op de één of andere manier dat er rust wordt genomen. De tijd wordt genomen om te relaxen. Misschien is het dat, dat mij zo aanspreekt.

 Afbeeldingen: Pinterest

6 Comments

 • Waaaauw! Oke ff stom misschien maar ik heb het idee dat mijn huis een soort van deze stijl heeft. Ik hou zelf niet mega veel van dat industriële omdat ik al vrij snel koud vind maar ik heb het IDEE dat mijn huis hier enigszins op lijkt. Als in: veel natuurlijke kleuren, (tweedehands!) leer, veel planten en ook de combinatie van wit en zwart. Ahhh maar dit ziet er allemaal veel gelikter uit natuurlijk haha. Love this!

  Beantwoorden
  • Haha klinkt als een awesome huis! Een keertje een home tour misschien? 😉
   En tuurlijk, die Pinterestplaatjes zijn vaak helemaal gestyled en perfect, dat is in het echt veel moeilijker te realiseren (helemaal als je geen limietloos budget hebt)… maar écht inspiratie, hoe het er bij mensen thuis uit ziet, vind ik altijd wel erg leuk om te kijken. Zelf heb ik ook wel een woonkamer die er een heel, héél klein beetje in de buurt komt, al hangen er nog teveel losse eindjes aan om echt trots aan de buitenwereld te preseneren. Misschien ooit!

   Beantwoorden
 • I loooove Boho style 🙂 Ik wil dit zelf ook wel een beetje gaan toepassen, maar wel vrij minimaal!

  Beantwoorden
 • Je maakt me heel blij met je interieur en stijl inspiratie posts. De bovenste is bij mij ook favoriet, heel warm en dromerig. Fijn!

  Beantwoorden
  • Jeeej, heel leuk om te horen 🙂 Thanks! Ik zal wat vaker inspiratie plaatsen. Ik zoek ze dagelijks, maar op When Sara Smiles zijn ze een beetje een ondergeschoven kindje. Voornamelijk omdat ik natuurlijk mijn duurzame modemissie voorop stel, maar hier en daar wat fijne plaatjes zijn ook geen straf. Dankjewel!!

   Beantwoorden
 • Ik vind het wel erg grappig dat wanneer je zo’n prachtige ruimte hebt waarin een Eames stoel past, en dat je dat op een klein laag krukje gaat zitten!

  Beantwoorden

Write a comment