Fair fashion

Fair fashion beauties

De wereld puilt uit van de modemerken. Stuk voor stuk schreeuwen ze om onze aandacht: de ads, gesponsorde Instagramposts en campagnes vliegen je om de oren. En tussen die vele merken, vaak met een enorm marketingbudget, zweven relatief weinig idealisten die zich inzetten voor een betere wereld – of het nu op het gebied van duurzaamheid, recycling of productieprocessen aankomt. Ze zijn vaak kleiner, hun communicatiebudget ligt vaak een stuk lager en bovendien zijn ze vaak minder schreeuwerig ingesteld, waardoor ze snel naar de achtergrond verdwijnen.

En daarom valt het voor een mode én fairness liefhebber als ik niet altijd mee om de fair pareltjes te vinden. Gelukkig bestaan er anno 2015 mooi initiatieven die daar wat mij betreft goed in slagen; of het nu om het gehele merk, of enkele stukken uit een lijn gaat.

Ik waardeer deze merken enorm. Ze hebben een ideaal. Ze stáán ergens voor en oefenen een positieve invloed uit op de branche. Ze verkiezen idealisme voor trends en boksen het toch voor elkaar om stukken te produceren die niet té trendy (want: fast fashion) zijn en waar een modeliefhebber als ik toch warm van wordt. Helaas heerst bij deze merken vaak nog het beeld van “leuk ideaal, maar het is het nét niet”. En ik moet zeggen: ik heb dat gevoel ook nog vaak. Maar wie moeite doet, vindt! En daarom deel ik mijn huidige favorieten uit de fair fashion wereld. Stuk voor stuk pareltjes. Mijn ode aan Fair Fashion FW’15.

 

Fair-Fashion-Goodness-FW15_900

Tas,  $ 420,-   (Freedom of Animals)
Top met col,  € 49,95   (People Tree)
Grijswitte trui,  € 89,95   (Mud Jeans)
Overslagtop,  € 69,95   (Miss Green)
Skinny jeans,  € 99,95   (K.O.I.)

Bordreauxrode tas,  € 370,-   (Lost Property of London)
Zwarte sneakers,  € 109,-    (Veja)
T-shirt met hart,  € 45,-   (Real Fake)
Wijde, korte blouse,  € 139,-   (Kowtow, via Geitenwollenwinkel)
Leren bikerjack,  € 240,-   (Pelechecoco, via Koos72)

Skinny jeans,  € 139,95   (K.O.I.)
Klittenbandsneakers – € 110,-   (Veja)
Oversized trui,  € 150,-   (l’Herbe Rouge)
Wijdere pantalon,  € 155,-   (Kowtow, via Geitenwollenwinkel)
Rugzak,  € 125,-   (Matt & Nat, via Asos)

Oversized jasje,  € 244,95   (Kowtow, via Geitenwollenwinkel)
Witte coltrui,  € 69,95   (People Tree)
T-shirt artisjok,  € 55,-   (Real Fake)

Write a comment